Sayfa 661/996 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711761 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 5,281 - 5,288 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. İpj fonu hangi endex bağlı

Param Yok Kafam rahat [emoji847]
    Param yok kafam rahat

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Hayrani üstad çok iyi niyetli bir kardeşimizsiniz. Lakin sizin biraz heyacanlı ve paniklemiş halde olduğunuzu düşünüyorum. Bu ortamda az ya da çok herkes zarar yazmıştır. Bu işin doğasında var. Kendi adıma böyle volatil ortamda tekneyi güvenli bir marinaya çekmekte fayda gördüğüm için riskli fonlardan çıktım. Uçan kaçan bir şey yok. Düşüşler sonrası ilk tepki alımında aman borsa yükseliyor treni kaçırmayalım psikolojisine düşmemek lazım. Yanı demem o ki daldan dala atlamak fayda değil zarar getirir. Bekleyip piyasayı biraz uzaktan izlemekte fayda var diye düşünüyorum.
    yaklaşık 12 gündür ful ppf'de bekliyorum, bu gün hızlı açılışı görünce biraz heyecan yaptım ama son zamana kadar karar vermediğimden beklemeye devam ettim. daha soğuk kanlı olmam, kesinlikle şart. gerekirse daha yüksekten, ama güvenli alış yapmak lazım

3.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Dur bosuna kan akmasin
    17.30 u bekleyelim 😀😀😀
    Çift keseriz 😁

4. Eib icinde blyct hissesi vardı Kaderi bu hisseye baglı bu fonun cuma hisse + getirmesine ragmen fon - getirdi..iceriginimi degistirdiler yeni hisselermi eklediler ..bakalım bugün ne getirecek eıb'den eic'e mi gecmek gerekiyor

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Mustafa foruma çok az uğruyorsun Sizi forumda daha sık görmek isteriz. Demek ki piyasayı tam okuyup bir denge kuramıyorlar. Abartılı sonuçlar çıkıyor.
    Dediğiniz gibi denge yok fonda piyasa da dengesiz olduğu için fonun grafiği dengeli gözüküyor. Yarın da muhtemelen eksi getirecektir. Bugün övülen fon yarın küfürlere maruz kalacaktır.
    Buralardayım üstadım bende bekleme moduna aldım kendimi. Şu an zor bir dönem yatırımcı için özellikle de fonlara yatırım yapanlar için.

6.  Alıntı Originally Posted by mogola Yazıyı Oku
    İpj fonu hangi endex bağlı

IPJ bir endeks fonu değil elektrikli araç üreticisi veya tedarikçisi şirketlerin hisse ve borçlanma araçlarına yatırım yapıyor. İçeriğinde TESLA hissesi de TURKCELL hissesi de.

7.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    mustafa bey sağolsun birkaç kez sorulara cevap vermişti,direk brent petrol ile alakalı değil ama paralel hareket ediyor diyebiliriz,aes kap portföy dağılımda yurt dışı petrol fonlarından hangileri alınmış görünüyor,o fonların değişimi ile alakalı aesin getirisi,ama genel grafikten net olarak anlaşılıyor ki brent veya ham petrol düşünce aes de düşüyor artınca aes de artıyor sadece getiri oranı değişiyor.

aes içeriğinde şunlar var örneğin

BNO US %13,95
    BNO US %1,03
    CRUD.L %7,39
    DBE US %5,01
    DBE US %0,89
    INVSC DB OIL %14,96
    OILK US %15,69
    UCO US %8,31
    UCO US %0,83
    USL US %15,29
    USO %14,94

TOPLAM: % 98,29
    Yukarida yazanlara ilave olarak Mustafa bey sunu da demisti. Petrol ile ilgili sadece sunu takip etsek yetiyor saniyorum. Fon ile birebir uyusuyor neredeyse.

https://tr.investing.com/indices/s-p-gsci-crude-oil-er

8. Tesekkurler bilgilendirme icin
     Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    IPJ bir endeks fonu değil elektrikli araç üreticisi veya tedarikçisi şirketlerin hisse ve borçlanma araçlarına yatırım yapıyor. İçeriğinde TESLA hissesi de TURKCELL hissesi de.
    Param yok kafam rahat

Sayfa 661/996 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •