Sayfa 67/637 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 529 - 536 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. @Ahmetg,

Lütfen konuyu dağıtma...devam edersen bilinçli trolleme yaptığını düşüneceğim.

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bugün burayı okuyup ben yatırıma başlıyorum aylık x tutar kadar bu işe ayırcağım diyen birinin portföy dağılımı şuanki piyasa duruma göre nasıl olmalı?
    ne sıklıkta değiştirmeli ani haraketler mi yapmalı , aylık yada çeyreksel bazlı mı gözden geçirmeli ?

%hisse %döviz %vadeli %altın, etc.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Portföy dağılımına ilişkin şahsi onerimi paylaşmıştım, ana prensiplerden de bahsettim...gerisi risk iştahı ve kişinin yaşına göre değişir...yanı ideal portföy dağılımı, her birey icin farklıdır....Kişi yaşını, evlilik,çoluk çocuk durumu, mevcut portföy büyüklüğü ve aylık ilave edebildiği tasarruf miktarını belirtmeli ki bir oneri paylaşılabilsin...bunlar da bu topik icin fazla detay olmuş olur.

Bazı arkadaşlarda hisse sormuş, benim aldığım hisseler sorulmuş...bunlar da detay.

Şu an, hisse seçimi nasıl yapılmalıyi konuşuyoruz, zaten prensipleri ortaya koyduktan sonra herkes kendi kararını verebilir.

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bugün burayı okuyup ben yatırıma başlıyorum aylık x tutar kadar bu işe ayırcağım diyen birinin portföy dağılımı şuanki piyasa duruma göre nasıl olmalı?
    ne sıklıkta değiştirmeli ani haraketler mi yapmalı , aylık yada çeyreksel bazlı mı gözden geçirmeli ?

%hisse %döviz %vadeli %altın, etc.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bence %hisse %döviz %vadeli %altın, etc. yerine ilk etapta yarısı ile sabit getiri diğer yarısı ile değişken getiri finansal ürüne yatırım yapılmalıdır. Peki sizce TL olarak hesaplanan bir portföyde usd mevduat sabit getirili mi bir ürün mü?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföy dağılımına ilişkin şahsi onerimi paylaşmıştım, ana prensiplerden de bahsettim...gerisi risk iştahı ve kişinin yaşına göre değişir...yanı ideal portföy dağılımı, her birey icin farklıdır....Kişi yaşını, evlilik,çoluk çocuk durumu, mevcut portföy büyüklüğü ve aylık ilave edebildiği tasarruf miktarını belirtmeli ki bir oneri paylaşılabilsin...bunlar da bu topik icin fazla detay olmuş olur.

Bazı arkadaşlarda hisse sormuş, benim aldığım hisseler sorulmuş...bunlar da detay.

Şu an, hisse seçimi nasıl yapılmalıyi konuşuyoruz, zaten prensipleri ortaya koyduktan sonra herkes kendi kararını verebilir.
    Portföy dağılımı düşüncenize katılıyorum. Peki hisse seçimi kriterlerinizi de yüzeysel okumuştum. Benim merak ettiğim portföyde her zaman hisse senedi bulunmak zorunda mı? Tasarruf ettik. Hemen hisseye mi yatıracağız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Fransa da yasayan bir arkadas dizel in litresi burada 1.40 dedi inanamadim

Yani 5.40 TL

E hani TR de yakit pahaliydi?

Bende diyorum neden Turkiyede araba satislarinda patlama var heryer dizel araba dolu
    Kişilerin alim gücünü ölçmek için ülkenin asgari ücretini baz almak mantikli olur sanirim

Fransada asgari ücret 1480 euro mazot 1.40 euro ise asgari ücretli vatandaş maaşinin tamamina yaklaşik 1000 litre mazot alabilir

Türkiyede asgari ücret 1400 tl mazot 4.80 tl
    Bizim asgari ücretli vatandaş yaklaşik 290 litre mazot alabilir.

Türk vatandaş fransiz vatandaşın aldigi yakitin 3 te 1 ni bile alamiyor!

Size göre fransa nasil daha pahali yakit kullaniyor açiklarmisiniz?

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Herkesin durumu risk iştahı farklı tabiki
    burada yazanların amacının aynı olduğu konusunda hemfikiriz.
    Bu amaca ulaşmak için bir takım ruhuyla haraket etmenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Mesela Hisse seçim prensibi konusunda 4-5madde de herkes hemfikir olarak hareket edebilir (satışların artması, faaliyet karının arması,borç durumu, grafik ucuz pahalı olması gibi) bunları belirttiniz daha önce de şuan bu prensiplerin seçimi aşamasındamıyız?

7. ahmet amca

sana pörçeysing pavır denen kavramın inceliklerini anlatıp aşağıdaki pahalılık soruna itinalı cevap buldurabilecek biriki yütübür var

birisi almancı murat özün digeri de japonic nikiyle japonyadan dünya gerceklerini aktaran vatandaş yardımcı olabilir in my opinion

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Fransa da yasayan bir arkadas dizel in litresi burada 1.40 dedi inanamadim

Yani 5.40 TL

E hani TR de yakit pahaliydi?

Bende diyorum neden Turkiyede araba satislarinda patlama var heryer dizel araba dolu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Portföy dağılımı düşüncenize katılıyorum. Peki hisse seçimi kriterlerinizi de yüzeysel okumuştum. Benim merak ettiğim portföyde her zaman hisse senedi bulunmak zorunda mı? Tasarruf ettik. Hemen hisseye mi yatıracağız?
    Malesef bu is hisse senetsiz olmaz.
    Uzun donemde iyi secilmis hisse senetlerinin getirisini hic bir enstruman yakalayamaz.
    Riskli buluyorsaniz ona gore biraz daha az yer verirsiniz portfoyde ama hisse senedine bir an once alisin derim ben.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 67/637 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •