Sayfa 671/1060 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon
Arama sonucu : 8474 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: PRTAS - ÇBS Printaş

1. Tavsiyeniz için sağolun eminol kimseye söylemeyiz bir an için minimalist geldi aklıma altın almayın printaş alın diye tavsiyede bulunmuştu yoksa patron bit koinemi yatırdı paracıkları biyere ekseydi 10 yılda orman olurdu ne dersin bilmem tüyo varmı demeden edemiycem eminol kimseye söylemeyiz bizden sır çıkmaz.

2. Ne yapalım kardeşler canımız sağolsun diyelim..Yok yok kimseye söylemem aramızda 40X?=hayal kırıklığı

3. Reis senin 10 tane cumhuriyet altını gidici gibi duruyor kaybın büyük olacak uykuların kaçabilir.

4. Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı: 30 şirket hazırlanıyor!
    Borsa İstanbul'da yerli yatırımcı sayısı 2 milyona dayanırken, endeks son dönemde küresel piyasalardan pozitif ayrışarak rekor üstüne rekor kırdı. Yatırımcılar, "Borsada hangi şirkete yatırım yapılmalı" sorusuna yanıt arıyor. Sabah Gazetesi Yazarı Özlem Doğaner, yaklaşık 30 şirketin Borsa İstanbul'da ilk etapta halka arza hazırlandığını ifade ederek, özellikle enerji, GYO'lar ve teknoloji şirketlerinin başı çektiğini belirtti. İşte Özlem Doğaner'in o yazısı...
    Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı: 30 şirket hazırlanıyor!
    Haberler Haberler
    Salı 12.01.2021 10:02

Son Güncelleme: Salı 12.01.2021 10:46
    ABONE OL
    Bugünlerde kime rastlasam "Borsada hangi şirkete yatırım yapayım?" diye soruyor. 2020 yılının küresel alanda da rekorlar kıran borsası, dolar bazında daha gidecek yolun olduğunu işaret etmesiyle yatırımcı için cazibe merkezi olmayı sürdürüyor.

Borsadaki yatırımcı sayısı 2 milyona dayandı. 10 yıldır yatırımcı sayısının 1 milyon civarında seyrettiğini hesap edersek artık borsada yatırım yapmanın tam bir moda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Öyle görünüyor ki 2021 yılı da yine borsanın yılı olacak. Geçen yıl halka arz edilen 8 şirketin halka arz büyüklüğü 462.4 milyon lira oldu.

Toplam talep 6.8 milyar liraya yakın. Görünen o ki küçük ölçekli şirketlerde başlayan furya büyük şirketlere de yansıyacak. Aldığım duyumlara göre büyük şirketler de borsaya doğru yola çıktı. Yaklaşık 30 şirket ilk etapta halka arza hazırlanıyor. Özellikle enerji, SPK'nın son düzenlemeleriyle tekrar gözde olan GYO'lar, teknoloji şirketleri başı çekiyor. Bu anlamda Borsa İstanbul ve SPK'nın büyük şirketleri borsaya çekmek için çalışmalarının devam ettiğini duyuyoruz. Getirisi ne kadar yüksek olursa olsun kulağımızdaki küpeyi çıkarmayalım. Küçük yatırımcı kulaktan dolma önerilerle borsada gezinmesin. Bu çeyrek altın biriktirmeye benzemez.

printaşta varmı acaba?

5. Printaş 2016 da borsaya dönmek için yaptığı başvuruyu geri çekmişti 2018de bir çok şirket bistte dahil halka arzı erteledi şimdi olmazsa ne zaman olur piyasadan halka arzlara 30 kat talepler geliyor yatırım konusunda şirketin durumu düşüncem çok iyi durumda şimdilik görünürde bir arsa ve 24 milyonluk bir vergi borcumuz var keşke 100 milyon vergi borcumuz olsaydı belki diğer şirketlerle birlikte olabilir.

6. Şimdiki halka arzları yüksek fiyattan arz ediyorlar. Bu durumda pek çok yatırımcı çok kısa vadede alıp satma niyetiyle arza katılabiliyor veya fiyatı yüksek bulup hiç katılmayabiliyor. Arz edilen şirket için önemli olan yatırımcıyı uzun vadeli tutabilmek değil midir?

7.  Alıntı Originally Posted by 2onur2= Yazıyı Oku
    Reis senin 10 tane cumhuriyet altını gidici gibi duruyor kaybın büyük olacak uykuların kaçabilir.
    Kıymetli 2onur2 kardeş ,hayırlı sabahlar..Keşke tekrar borsaya geri dönse Printaş 10 cumhuriyet altını feda olsun Sahiden sözümdeyim ben sözümün eriyim Sayın 2Onur2 kardeş keşke beklediğimiz o güzel haber gelsin 10 cumhuriyet altınını getirip sana teslim edeceğim haber sahibine verilmek üzere.. Yüreğim o derece yanıkki biliyorum sizlerde öylesiniz..Hayırlısı İnşha Allah..Selamlar..

8. VI - Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı
    MADDE 395- (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi
    veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu
    ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.
    (2) (Değişik: 26/6/2012-6335/17 md.) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile
    yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit
    borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez,
    bunların borçlarını devralamaz. Aksi hâlde, şirkete borçlanılan tutar için şirket alacaklıları bu
    kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip edebilir.
    (3) 202 nci madde hükmü saklı kalmak şartıyla, şirketler topluluğuna dâhil şirketler
    birbirlerine kefil olabilir ve garanti verebilirler.
    (4) Bankacılık Kanununun özel hükümleri saklıdır.
    VII - Rekabet yasağı
    MADDE 396- (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın,
    şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına
    yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da
    giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat
    istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler
    hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.
    (2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin
    dışındaki üyelere aittir.
    (3) Bu haklar, söz konusu ticari işlemlerin yapıldığını veya yönetim kurulu üyesinin diğer
    bir şirkete girdiğini, diğer üyelerin öğrendikleri tarihten itibaren üç ay ve her hâlde bunların
    gerçekleşmesinden itibaren bir yıl geçince zamanaşımına uğrar.
    (4) Yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarıyla ilgili hükümler saklıdır.

Sayfa 671/1060 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •