Sayfa 674/990 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 5,385 - 5,392 arası.

Konu: Viop XLVII

1.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    insan yaşlandıkça parayı daha çok sever....ölmeyecek gibi topladıkça toplar ...cimrileşirde büyük çoğunluğu....Allahda Kuran da buyuruyor...Ölüm gelmezden önce Allahın size verdiğnden Allah yolunda harcayınız....Ama bizim insanımız ne yapıyor...Hayatayken malından kiiimseye bir zırnık vermez...öldükten sonra onun vasiyeti çıkar şunları şunları verşniz ...halbuki Allah ayette uyarıyor ölmeden önce vereceğini ver buyuruyor....Öldükten sonra bıraktığın mal senin değil çocuklarındır.....

Münâfikûn Suresi 10. Ayet

Herhangi birinize ölüm gelmeden önce, size verdiğimiz rızık ve servetten Allah yolunda karşılık gözetmeden, gönüllü harcayın. Harcayın ki, daha sonra:
    Herhangi birinize ölüm gelip de: Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam! demesinden önce, size verdiğimiz rızıktan harcayın.
    Şeriata göre böyle bir durumda miras nasıl pay edilirdi?

2. Yahudi soyunda nasıl pay edilirdi?(Aile sabetay olabilirden yola çıktım-kızın evlatlık olduğunu da göz önünde bulunduralım)

Genellikle Ortodoks Yahudilik'te kişinin inancı ne olursa olsun eğer annesi Yahudiyse kendisi de Yahudidir.

3. Belki bilmediğimiz bir mesele için hukuk yoluyla çözüm arıyorlardır?

Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Şeriata göre böyle bir durumda miras nasıl pay edilirdi?
    Bu konuda KURAN dan en güzel açıklayan Süleymaniye vakfın da gördüm ...Ekonomi konularıda da otoritedir bu vakıf....Burada tek kişi cevap vermez heyet Kuran üzerinden ayetle cevap veriyor isterseniz burayı dinleyin...

şu link tıklarsanız....başka videoları da var....
    https://www.youtube.com/watch?v=xtxQ...nel=KuranDersi
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Yahudi soyunda nasıl pay edilirdi?(Aile sabetay olabilirden yola çıktım-kızın evlatlık olduğunu da göz önünde bulunduralım)

Genellikle Ortodoks Yahudilik'te kişinin inancı ne olursa olsun eğer annesi Yahudiyse kendisi de Yahudidir.
    Yahudilik de soy anadan geçer.....İslamda ise soy babadan geçer.....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

6.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Belki bilmediğimiz bir mesele için hukuk yoluyla çözüm arıyorlardır?
    Bence de öyle olmalı. Kimse o yaşta itibarının zedelenmesini istemez.

Kol kırılır yen içinde kalır demeleri lazımdı ama açıkça dışlama var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Bu konuda KURAN dan en güzel açıklayan Süleymaniye vakfın da gördüm ...Ekonomi konularıda da otoritedir bu vakıf....Burada tek kişi cevap vermez heyet Kuran üzerinden ayetle cevap veriyor isterseniz burayı dinleyin...

şu link tıklarsanız....başka videoları da var....
    https://www.youtube.com/watch?v=xtxQ...nel=KuranDersi
    ÜÇÜNCÜ DERECEDEN MİRAS ALANLAR

KARI VE KOCANIN MİRASI

2722- Çocuğu olmayan [evli] bir kadın ölürse, miras olarak bıraktığı bütün malvarlığının yarısı kocasına, geri kalan bölümü ise diğer vârislere verilir. Ancak kadının, bu kocasından veya başka bir kocasından çocuğu olursa, malın dörtte birini koca, geri kalanı da diğer vârisleri alır.

2723- Ölen bir [evli] erkeğin evladı olmadığı taktirde, terekesinin dörtte birini karısı, geriye kalanı da diğer vârisleri alır. Eğer o kadından veya başka bir kadından evladı olursa, terekenin sekizde biri karısına, geriye kalanı da diğer vârislere verilir. Kadın, erkeye ait arsa, ev, tarla, bahçe, ziraat ve benzeri gayrimenkullerinden miras alamaz. Yerin kendisinden ve değerinden, ağaçların mahsulünden ve benzeri şeylerden miras alamaz. Ama ev ve ağacın değerlerinden miras alabilir. Aynı şekilde bahçe ve tarlada olan ağaç, ziraat ve binadan miras alamaz. Ancak kocası öldüğünde ağaçların üzerinde bulunan meyvelerden miras alabilir.

https://www.sistani.org/turkish/book/59/3305/

8. Neyse-ne.
    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.
    Medeni kanuna göre kız hakkını almış,gerisi teferruat.

Sayfa 674/990 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •