____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
ok. MS ekranında şimdi becerdim daha doğrusu raporlamayı anladım sanırım... A ile başlayan hisseleri explore edip, raporu sıraladığımda koşulu gerçekleştiren sadece en alttaki hisse 1-1-3 olan... diğerleri tüm koşulları gerçekleştirmiyor... doğruyum değil mi Sn. BJK Coccinella ? ...
![]()
Bir de a kolonuna yazdığımız formül sanırım hep bulut altında olanları tarıyor. Bulut içindekileri vermiyor. Kafam iyice durdu, bu konuyu da uufuk abiye soralım.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
ichimoku explorer veya expert formülleri ile ilgili atladığımız çok önemli bir husus var. Chikou Span içeren tüm yapılar; bu tanımın varsayılan değerlerinde kapanış fiyatı + 26 bar ötelemesi ile çalıştığından, expert yada explorer 26 bar sonra sinyal verecektir. Bunu lütfen göz önünde bulundurarak kullanalım. Formülü düzgün çalıştırma telaşına düştük bu kısmı atladım.
Yani, grafik üzerinde daha önce yakaladığımız uygun alış satış noktalarına göre yazdığımız formül; chikou span ile ilgili kesişimi 26 hafta sonra, 26 hafta (grafik ve tarama haftalık olduğu için 26 bar) önce göstermiş gibi grafik üzerinde işaretleyecek.
Biz bu konu hakkında çalışırken uufuk hocam sağolsun ichimoku içeriği hakkında bilgiler paylaşmış : http://www.hisse.net/topluluk/showth...52#post2961852
Buradan, hangi tanım tam olarak neyi ifade ediyor görebilirsiniz. Bol kazançlar.
Son düzenleme : flexy; 17-12-2018 saat: 01:50.
Günaydınlar Sn Flexy,
İlk olarak çok rahatlıkla şunu söyleyebilirim; Explorer ve expert için düşündüğüm sinyal koşullarında ve bu koşulların gerçekleşmesi durumunda aldığımız sinyalde hiçbir bir gecikme ya da unuttuğumuz bir nokta yok . Aslında bu konuyu koşulları yazarken de belirtmiştim. Ichimoku Kinko için Chikou-Span , güncel kapanışların 26 birim arkadan kopya olarak geldiği bir yapı olup oluşturduğu kesişimler , 26 birim önden giden güncel kapanışların, kijun-sen'in ve tenkan-sen'in güncel pozisyonlarını ve kesişimlerini teyit niteliğinde kullanılır. Yani chikou-span 26 gün gecikmeli gelmesine rağmen verdiği sinyaller tamamen günceldir. Çünkü kendisi zaten güncel kapanış rakamlarıdır . Chikou-Span kendi başına bir sinyal olarak kullanılmaz. Asıl amacı güncel kesişimlerin teyidini alabilmektir. Tam da bu nedenle aslında düşündüğüm explorer formülünde 2 ana kriter var. İlki kapanışların kijun-senin yukarısında olması ki bu ilk kriter olmadıktan sonra chikou-span'ın nerede olduğunun çok önemi yok. Bulutun altı zayıf bölge olmasına rağmen Kijun-sen her zaman ana trendimiz. Kapanışlar önce kijun-sen üzerine çıkacak. Sonra bununla bağlantılı olarak chikou-span ( yani 26 birim arkadan gelen kopya kapanış çizgisi) güncel kapanış çizgisini kesecek. Bu şekilde teyitli ve çok daha sağlıklı bir sinyal oluşacak. Bulutun altında ya da içinde sadece güncel kapanışların kijun-sen'i kesmesini de tek başına sinyal olarak kabul edip explore yapabilirdik. Ama bu kriter tek başına sağlık ve verimli olmaz. Özellikle tüm çizgiler bulutun altında zayıf trend koşullarında ilerlerken. Bu explore'un aslında en olumsuz noktası olarak gözükebilecek şey aramanın bulutun altında zayıf bölgede yapılması. Ama bu explore düşüncemde bulutun altının zayıf trend olması benim için çok anlam ifade etmiyor. Çünkü ben zaten orta-uzun vade dipten dönüş hazırlığını bitiren ya da henüz bitirmiş olan hisseleri ya da endeksleri ayırmaya çalışıyorum. Bu aramanın da zayıf bölgede olması bu koşul için çok normal bir durum. Diğer kriterler sağlıklı ve verimli. Gecikmesi yok.
Sevgiler...Saygılar... Çok teşekkürler...
Explorer Formülünü de son haliyle buraya yapıştırayım ;
Ichimoku Deep Signals diye bi de afilli isim verdim izninizle sizin eserinize...
Sn uufuk bir yanlışımız/noksanımız varsa siz lütfen mesajlarımıza müdahale ediniz ... Sevgiler...Saygılar...
COL A : If((C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C>SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C>SenkouSpanB(26,52)),1,0)
COL B : If(C>KijunSen(26) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>Ref(C,-26),1,0)
COL C : If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),Ref(C,-26)),3,If(Cross(Ref(C,-26),Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>Ref(C,-26),4,1)))
COL D : ValueWhen(1,Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),Ref(C,-26)),C)
Options sekmesinde
Exploration Periodicity : Weekly
Use Filter enabled
Üstat larım, selamlar,
Son 55 Gün içinde oluşmuş fiyat kopmalarının yani (H<Ref(C,-1)) olayının en büyüğünü buldurmak istiyorum metastock da, yani örneğin bu olaydan son 55 günde 5 adet oluşmuş ve hisse aşağı düşmüş, ilk oluştuğu gündeki CLOSE değeri ni hesaplayacak, yardımlarınız için teşekkürler şimdiden....
Yer İmleri