Sayfa 681/1000 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Tahvillere paralel hareket etmediklerini gördüm dün ve bugün(daha eski verilere bakmadım).
    Ziraat valörsüz olan ZPK nın bugünkü getirisi mk 17.33 ,t+1 valörlü ZPG nin bugünkü getirisi mk 34.45 olmuş.Ppf si TZL ise iki gündür mk 14.81 civarı getirmiş durumda.Sanırım ppf yerine kira sertifikaları fonları bugünlerde daha iyi getirecek.Bir de verim mantığını çözebilseydik iyi olurdu.
    Yazdıklarımı eş zamanlı olarak değerlendirirseniz bir neticeye varamaz hatta yanılgıya düşersiniz. Yazdıklarımı geniş bir zaman aralığı için değerlendirin. Örneğin faizlerin düşmeye başladığı Temmuz ayına bakın, kira sertifika fonlarının Temmuz ayında çok güzel getiri verdiğini göreceksiniz. Şunu da bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım , T+ 1 olarak alabileceğiniz bu fonlara 1 gün boyunca herhangi bir faiz işletilmez, paranızın 1 gün için nemalanmayacak olmasını göze alarak bu fonlara giriş yapabiliyorsunuz.

2. Kira sertifika piyasasının son derece sığ bir piyasa olduğunu da unutmayın. Bu sığ piyasada oluşacak fiyatlamaların da her zaman gerçekçi olmayacağından dolayı oluşan fon fiyatı üzerinde düz mantık kurarak kafa yormayın.

3. GMA tahminen % 0.3, GL1 %0.9 değer kaybı ile günü tamamladı.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    GMA tahminen % 0.3, GL1 %0.9 değer kaybı ile günü tamamladı.
    Ustadim
    Ppf ustu 40 civari kesin getiri saglayan fon hangisi odeoya baktim bulamadim

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim
    Ppf ustu 40 civari kesin getiri saglayan fon hangisi odeoya baktim bulamadim
    Sen seversin Tacirlerin fonlarını üstadım. Ay sonuna doğru 20'si gibi alıyorsun ay başında satıyorsun 3 aydır bu şekilde bir hareketi var gelecek ayda tekrarlarsa 40 üzeri gelir, tekrarlamazsa sanşına küs

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TPF

6.  Alıntı Originally Posted by Dadaloğlu Yazıyı Oku
    Yazdıklarımı eş zamanlı olarak değerlendirirseniz bir neticeye varamaz hatta yanılgıya düşersiniz. Yazdıklarımı geniş bir zaman aralığı için değerlendirin. Örneğin faizlerin düşmeye başladığı Temmuz ayına bakın, kira sertifika fonlarının Temmuz ayında çok güzel getiri verdiğini göreceksiniz. Şunu da bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım , T+ 1 olarak alabileceğiniz bu fonlara 1 gün boyunca herhangi bir faiz işletilmez, paranızın 1 gün için nemalanmayacak olmasını göze alarak bu fonlara giriş yapabiliyorsunuz.
    Gözlemim dün ve bugünkü tahvil faiz hareketlerine göre Ziraat kira sertifika fonlarının paralel gitmediği idi.Bizim için önemli olan bu günlerde geçiş yapılıp nispeten iyi getiri elde edilip edilemeyeceği.Valörsüz olanları da var.Örnek https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ZPK ve hacmi de 908M. Yani yeterli derinliği var ve valör yok.

7.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Gözlemim dün ve bugünkü tahvil faiz hareketlerine göre Ziraat kira sertifika fonlarının paralel gitmediği idi.Bizim için önemli olan bu günlerde geçiş yapılıp nispeten iyi getiri elde edilip edilemeyeceği.Valörsüz olanları da var.Örnek https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ZPK ve hacmi de 908M. Yani yeterli derinliği var ve valör yok.
    ZPK kısa vadeli bir kira sertifika fonu olduğu için valörsüz ve aynı zamanda AIS ve YFV’ye göre de getirisi düşük.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Sen seversin Tacirlerin fonlarını üstadım. Ay sonuna doğru 20'si gibi alıyorsun ay başında satıyorsun 3 aydır bu şekilde bir hareketi var gelecek ayda tekrarlarsa 40 üzeri gelir, tekrarlamazsa sanşına küs

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TPF
    Yarin buna dalarim

Sayfa 681/1000 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •