Sayfa 682/1002 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    1 numaralı maddeye katılıyorum yalnız 2 numaralı maddede şöyle bir durum var:

Ormanlar bilinçli yakılmıyor olabilir. Birkaç yerde gördüğüm kadarıyla Avrupa'da (İtalya ve Yunanistan) da orman yangınları var bu aralar.

Yanan yerlere yapılacak muhtemel oteller birisi ormanları bilerek yaktığı için değil de, orman doğal yollardan yandığı için yapılacak gibi bir ihtimal olabilir. Biliyorum iktiadar destekli bir grubun ormanları yakması ve oraya otel dikiyor olması mükemmel bir senaryo ama bu gerçek olmayabilir bugün için.

A*P'yi günahım kadar sevmem bilen bilir.

Bu çam ağaçlarından sızan reçineler güneş altında kaldığı için yanyor olmasın? Yanıcı bir madde diye biliyorum. Çam ağaçlarının üzerindeki kozalaklar falan da el bombası gibi patlar öyle olunca.
    O zaman aşağıdaki fotoğrafa bir kez daha bakın lütfen. Ama en önemlisi videoyu mutlaka izleyin. Bu yakma değil de doğal bir yangın diyorsanız hala ben başka bir şey yazmayacağım. Yangınlarımız bile çok zeki deyip geçeceğim.

https://twitter.com/tele1comtr/statu...275866115?s=19

3.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    O zaman aşağıdaki fotoğrafa bir kez daha bakın lütfen. Ama en önemlisi videoyu mutlaka izleyin. Bu yakma değil de doğal bir yangın diyorsanız hala ben başka bir şey yazmayacağım. Yangınlarımız bile çok zeki deyip geçeceğim.

https://twitter.com/tele1comtr/statu...275866115?s=19
    Başka yerler doğal yollardan yanıyor diye fırsat bu fırsat diyip araya kaynamış da olabilirler. Bunlardan her şey beklenir.

4. Hocam herhangi bir parti ile hiç bir alakası olmayan bir konu bu.

Dünyada kabul gören nüfus yenilenme oranı kadın başına 2.1 çocuktur. Yani her aile standart olarak 3 çocuk yaparsa, hiç doğurmayan evlenmeyen tıbbi sorunları plan, 4 5 6 doğuran vb.. Tek potada erir, ülkenin ortalaması kadın başına 2.1 civarı sabitlenmiş olur bu da mevcut nüfusunu sürdürmek demektir. Bilim diyorsunuz, benim eşim odtu sosyoloji mezunu ve bu işleri yapıyor onlarca konferansa katıldı onlarca ülkenin demografik stratejilerini çalıştı ondan iyi mi biliyorsunuz

Nordik ülkeler çocuk için yapmadıkları kampanya ve yatırım kalmıyor onlardan da iyi biliyorsunuz.

Almanya 3 4 kere asimile edememesine rağmen göçmen enjekte etti, öncesinde nüfus artırmak için pek çok denemeleri oldu, onlardan sa iyi bildiğinizi anlıyorum.

Neyse. Siz bildiğiniz gibi devam edin ben şerh koyup doğrusunu anlatmak istedim anlattım iyi akşamlar.
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    K. bakmayın da aile başı en az 3 çocuk A*P propagandasıdır. Atatürkçülükle en ufak bir alakası yok bu söylemin.

Ben bilimden yanayım ve benim mantığıma göre kişi bakabileceğinden fazla çocuk yapmamalıdır. Doğum kontrolünü (düzeltme: aile planlamasını desek daha doğru olur) geri plana atmak A*P'nin bu millete yaptığı en büyük kötülüklerin başında gelir.

Şurada 80-90 milyon yerine 10-15milyonluk bir ülke olsaydık AB'ye de girerdik, canavar gibi milli gelirimiz de olurdu.

Yüksek nüfus ancak Çin modeli 3 kuruşa çalışan kölelik sistemini finanse eder başka da bir halta yaramaz.

Geldiğimiz noktada anne-baba 10'ar bin geliri olan bir ailenin yapması gereken maksimum çocuk sayısı 2, ideali 1'dir. (kime göre, bana göre)
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Aynen öyle. Şanlı Urfa olmasa ülkede nüfus azalıyor şaka değil. Batı illeri rezil durumda. Burada ırkçılık yapmak istemiyorum her vatandaş Türk tur ve her türkün cocugu da Türk tur ama yani göz var izan var. Hem çocuk yapma hem ekonomik mucize bekle. Olur mu? Olmaz. Esas nitelikli kesimin çok çocuk yapması lazım onlar yapıyor mu? Tam tersi nitelikli kişiler hiç çocuk yapmıyor. E nasıl olacak?
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Aile başı 5 çocuk yapsan ne
    suriyeli on dene yapıyo
    Gene yetişemiyon

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam herhangi bir parti ile hiç bir alakası olmayan bir konu bu.

Dünyada kabul gören nüfus yenilenme oranı kadın başına 2.1 çocuktur. Yani her aile standart olarak 3 çocuk yaparsa, hiç doğurmayan evlenmeyen tıbbi sorunları plan, 4 5 6 doğuran vb.. Tek potada erir, ülkenin ortalaması kadın başına 2.1 civarı sabitlenmiş olur bu da mevcut nüfusunu sürdürmek demektir. Bilim diyorsunuz, benim eşim odtu sosyoloji mezunu ve bu işleri yapıyor onlarca konferansa katıldı onlarca ülkenin demografik stratejilerini çalıştı ondan iyi mi biliyorsunuz

Nordik ülkeler çocuk için yapmadıkları kampanya ve yatırım kalmıyor onlardan da iyi biliyorsunuz.

Almanya 3 4 kere asimile edememesine rağmen göçmen enjekte etti, öncesinde nüfus artırmak için pek çok denemeleri oldu, onlardan sa iyi bildiğinizi anlıyorum.

Neyse. Siz bildiğiniz gibi devam edin ben şerh koyup doğrusunu anlatmak istedim anlattım iyi akşamlar.

Biz Nordik ülke değiliz...

Öyle olsak derdim 3 yapın soyumuz tükenecek diye. Şu an 90 milyonluk ülkeyiz. Hiç çocuk yapmasak en güzeli.

7. Onu bırak, 3 çocuk yapacak para var mı para? Para varsa 3 de yaparsın, 5 de. Norveçlilerde para çok. Onlar yapsınlar 3 tane

Para yoksa çocuklara yazık. Bu çocukların rızkını Allah vermez.

Kingdom of Haven isimli filmde Selahaddin diyordu, savaşları ben geldikten sonra kazanmaya başladınız çünkü Allah benim gelmemi istedi diye.

Peki Selahattin geldi de ne yaptı? Bilimi, aklı uyguladı.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Biz Nordik ülke değiliz...

Öyle olsak derdim 3 yapın soyumuz tükenecek diye. Şu an 90 milyonluk ülkeyiz. Hiç çocuk yapmasak en güzeli.
    Ok, o zaman emeklilik ile ilgili tüm eleştirileriniz (varsa) geçersiz olduğunu, ülkenin gücü / dünyadaki konumu ve gelecekteki ekonomisi ile ilgili tüm eleştirilerinizi de iptal ettiğinizi kabul etmenizi beklerim. Nasıl ki bir araç elektrik veya benzin olmadan yol alamıyorsa, ülkeler de demografi olmadan bir şey elde edemezler. Demografi tek başına yeter koşul değildir, Atatürk dönemi gibi çok akılcı, başarılı politikalar da gerekir, ancak demografi gerek koşuldur yani olmazsa olmaz.

Sayfa 682/1002 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •