Sayfa 689/1002 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,505 - 5,512 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    evet güzel bir fon ama ben almadım. çünkü TSKB bende zaten var. Şimdide ISFIN e girdim.
    13 günlük ve 21 günlük ortalamalar alt alta geldiler buradan yukarıya kesebilir. ya da 7,07 ye iner daha da giderse 6,20 yapar. orası da yolun sonu. iyi para kazandırır.
    Aynı şekilde SASA da aşağı gelişi bitirdi gibi. Çok yalvardı "benide al, bak görürsün ISFIN den daha iyi çalışacam söz" deyince dayanamadım. onuda aldım kafileye.
    hayırlısı olsun.
    Biste dayalı fon tarafı sağlamda döviz tarafını güçlendireyim diyorum, arayış o yönde şimdilik.
    Acelem de yok gerçi ama hazırlık yapmakta fayda var.
    Malum,
    Gerçekler satılır, beklentiler alınır.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Biste dayalı fon tarafı sağlamda döviz tarafını güçlendireyim diyorum, arayış o yönde şimdilik.
    Acelem de yok gerçi ama hazırlık yapmakta fayda var.
    Malum,
    Gerçekler satılır, beklentiler alınır.
    Buldum dediğiniz gün.
    Sorgusuz sualsiz o fonu alırım.
    O fon için ayırdığım para
    kadar da, içindeki hisselerden alırım.
    Bekliyorum o günü.

3.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Eurobond'da alım satımdan kazancınız varsa vergisini vermeniz gerekmektedir. Fakat kupon geliriniz yıllık bir miktarın üstüyse vergiye tabisiniz.(Tam hatırlamıyorum ama 130 bin TL civarı olabilir) Altındaysa vergisi yok. Bu yatırımı nakit akışı için mi yapıyorsunuz ? Şahsen ben nakit akışı olsun diye alıyorum. Portföyümün ortalama kupon getirisi yıllık %9 civarı.
    Kısa vadelileri almaktaki beklentiniz TR CDS'nin daha da düşeceği miydi ?

Saygılar.
    Benim ki al sat yapmak değil de vade sonuna kadar bekleyip kupon almak, deneyerek öğreneyim dedim, zaten şimdiik düşük miktarda aldığım için vergisi olmuyor. Daha yüksek miktarda ve uzun vadeli alım yapmak istiyorum ama ileride dolarda bir düşüş veya ülkenin borcunu ödeyememe gibi bir durumu olur mu diye düşünmeye başladım.

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Benim ki al sat yapmak değil de vade sonuna kadar bekleyip kupon almak, deneyerek öğreneyim dedim, zaten şimdiik düşük miktarda aldığım için vergisi olmuyor. Daha yüksek miktarda ve uzun vadeli alım yapmak istiyorum ama ileride dolarda bir düşüş veya ülkenin borcunu ödeyememe gibi bir durumu olur mu diye düşünmeye başladım.
    evet "ödeyememe" durumu çok önemli.
    bu da seçim sonucuna bağlı. N.Ş.A. da ABD, UK,ve diğer grantör devletlerin borçları bizden daha yani kat kat çok. Onlar için böyle bir ödeyememe diye bir mevhumları yok.
    bizim seçim sonuçlarına göre belli olacak bu.
    iki gruptan biri seçilecek.
    aslında bizde garantör devletiz şu durumda. bizimde ödeyememe gibi bir sorunumuz yok esas olarak.
    ama seçim sonucuna göre borcumuz var ödeyelim diyen bir siyasi anlayış riskimiz de var.

5.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    evet "ödeyememe" durumu çok önemli.
    bu da seçim sonucuna bağlı. N.Ş.A. da ABD, UK,ve diğer grantör devletlerin borçları bizden daha yani kat kat çok. Onlar için böyle bir ödeyememe diye bir mevhumları yok.
    bizim seçim sonuçlarına göre belli olacak bu.
    iki gruptan biri seçilecek.
    aslında bizde garantör devletiz şu durumda. bizimde ödeyememe gibi bir sorunumuz yok esas olarak.
    ama seçim sonucuna göre borcumuz var ödeyelim diyen bir siyasi anlayış riskimiz de var.
    Artık o kadar güvenimiz kalmadı ki böyle bir ihtimali düşünür olduk, belki az da olsa mümkün, bu riske girmeye değer mi bilemiyorum onu düşünüyorum, bir yandan da seçimden sonra doların durumu ne olur belirsiz ama riske girmeden de yatırım olmuyor işte iki arada kaldım.

6. PPF ve KVBA fonlarının getirisini düşürecek karar: https://twitter.com/CandirEgemen/sta...79958118924289

7.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    PPF ve KVBA fonlarının getirisini düşürecek karar: https://twitter.com/CandirEgemen/sta...79958118924289
    İlla insanları yüzde 8-9 ile yetinin dedirtecekler. Peki bu durum hangi fonları müspet etkiler

8. Bugün opsiyonlu kkm yasaklandı
    https://www.bloomberght.com/tcmbden-...onlemi-2322083

Peşinden pay repo yapmayın denildi.

Yılbaşından sonra mevduat faizlerinde de ciddi düşüş bekliyorum.

Sonuç:
    Kısaca deniliyorki bist'i seçimlere kadar 10.000 yapalım.
    Gidecek başka hiçbir yer kalmasın.

Bana uyar.

Sayfa 689/1002 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •