Sayfa 690/1002 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. Kur yukarı gitsin ki kimse ithal araba alamasın, cep telefonu alamasın, bilgisayar alamasın gibi absürt bir düşünce olamaz. Sen bir yandan da ucuza kredi verdiğin zaman insanlar gidip 500 bine megane alabilmek için de sıraya giriyor. Kredi verilmese bile insanlar ben bunu şimdi aldım aldım 3 ay sonra hiç alamam, alayım da bir şekilde öderim moduna sokuyorsun.

Kaldı ki bunların hiçbirisi aslında lüks ihtiyaç falan da değil. Halk hem geçmediği köprüye, kullanmadığı yola dolar bazlı garantili geçişler yüzünden para verecek hem de sen halka diyeceksin ki kemer sıkın. Ham maddesi yerli, döviz bazlı masrafı olmayan, çalıştırdığı işçiye asgari ücret veren ama malını dövizle dışarı satan adam parasına para katacak, kur arttıkça göbeğini kaşıyacak adamın para kazanmasını sağlayan işçi her yeni güne daha da fakirleşerek başlayacak.

Yaşamak karın tokluğuna çalışıp, temel ihtiyaçları karşılamak değildir. İnsan sosyal bir varlık, bu ülkede savaşta falan değil.

Birileri lüks aracında pudra şekeri çekecek, birileri asgari ücretlinin yıllık maaşını bir gecede ezecek diğer taraftan halk tabiri caizse ot gibi yaşayacak. Şaka gibi.

Ülkede ne adalet var ne de kalkınma, birileri hormonlu bir şekilde büyüyor sadece.

Kur yüzünden aldığımız nefes hariç her şey zamlanıyor, üstelik seçim dönemi de yaklaşıyor. Asgari ücrete verilecek yüksek zam, yine bütün vatandaşa zam olarak geri gelecek. Esnaf adam çalışana verdiği zam oranını ürüne yansıtmayacak mı? Devlet asgari ücrete yapacağı zam oranını ne memura ne emekliye yapacak, özel sektörde bile "gerçek" enflasyon kadar kim zam alabiliyor?

Hepimizin bu forumda bulunma sebebi borsa, şirketlerin karı artsın buna bağlı olarak fiyatı da artsın isteniyor. Bu şirketler de acımadan her türlü ürünün zamına koymayacak mı?

Seneye turizmden de iyi para gelecek (ya covid bitmezse?), cari açık azalacak/bitecek masalları yaşanan ve yaşanacak olan süreçleri kurtarmaz. Kimse hayat standardının düşmesine öyle kolay kolay razı olmaz zaten kimisinin hayat standardı falan da kalamadı maalesef.

Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler bizi bekliyor. Başka bir deyişle bir aracı kurumun dediği gibi, türk lirasının bugünkü değeri yarından daha iyi.

Böyle düzene yazıklar olsun, bu güzel ülke bunlara hak etmiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Bu youtubeda formasyonlardan bahsediliyor. Buna yönelik konu var mı? Ben göremedim burada.
    o videolara tıklamayın sn econfin. virüs var çoğunda.

3. Berat değilmiydi kuru baskılamaya çalışıp kasayı boşaltan. Ozamanda murat uysal zamanında faizi düşürdüler ama kur zıplamasın döviz diye sattılar, sonuç bu. Beratın doğru yaptığı şey neydi?
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu iktidar aleyhine yüzlerce yazım var.bu memleketin canına okuyan işler yaptılar.ama bu konuda beratı paketledikleri zaman da yazdım berat son yaptığı işte haklıydı.dolari baskilamak uyuşturucu gibi hayrimiza değil.reel olarak kurun seviyesi cari açığın sıfır olduğu hatta artı olduğu seviye olmalı.bedeli çok ağır hepimiz fakirlesecegiz.ama bu ameliyat gibi bir şey ertele ertele manası yok ki.hala kur düşük kalsın üretmeden ithal edelim derdindeyiz 20 yıldır bunu yaptık zaten
    Reis kazan oldu dedi inanın buna artık.yoksa seçime giden bir hükumet kurun patliyacagini bile bile bu adımları ayar mı.yol bitti artık başka çare yok
    Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. kur 3 ay yatay gitti üstü mü var...
    tarihin en stabil 3 ayıydı..
    faiz de mercimek kadardı..

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Kişisel harcamalarının bakın. Geçen yıl ayda bin dolar alırken artık 800 dolar alıyorsanız artık 200 dolar eksik harcayacaksiniz.o kadar cari açık azaldi diye düşünün.maalesef durum bu.misal dogalgaz dendi onu bile az tüketme derdindesiniz Di mi.bu cari açığı azaltmazmi

turizmci daha fazla kişi çekecek de getirdiği adama ithal chivas yerine sulu efes mi verecek, yine getirdiği turistin gideri artacak… ihracatçının usd ile temin ettiği ara mal ya da makine daha ucuza mı sağlanacak?

Ya da.. Maaşlı yerli 800 usd harcamasından tasarrufunu altın, btc veya midastan yabancı hisse yapıp yine çıkartmayacak kadar salak mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berat giderken kura bakmıyoruz attık dedi ya o doğruydu.ama elbet sistem morfinsizlige dayanamadı Naci geldi hemen yüksek faiz düşük kura döndük.arkadaslar kişisel düşüncem bu iktidarın hemen her şeyi zamanında yanlis yaptığı yönünde.ben muhalifim.bence acilen bunlar gitmeli.ama olay değişmez sorun durumun güzel veya adil olup olmadığı değil olay sorunun ne olduğunu anlamakta.fakiriz ve borçluyuz e ne olacak yani nasıl çözülecek bu konu.para mi basacağız özelleştirme mi yapacağız nasıl dönecek bu sistem

Misal cari açık vermeye devam edebilirmiyiz

Yıllarca gavur geldi parasını hazine bonosuna faize yatırdı.suni olarak düşük tutulan kurla vade sonunda parası i gene dolara dondurdu çekti gitti.anliyamiyorum bu mu mantikli

Sayfa 690/1002 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •