usdtr de subat ve mart vadelilerde destek noktasinin sonu gelmis gozukuyor, teorik fiyat ile kapanis fiyati arasindaki farktan dolayi (cuma gunu makasi epey actilar)
bu nokta ilginc
hem ruble hem de TL'de bir tepki sali gunu olur diye dusunuyorum
usdtr de subat ve mart vadelilerde destek noktasinin sonu gelmis gozukuyor, teorik fiyat ile kapanis fiyati arasindaki farktan dolayi (cuma gunu makasi epey actilar)
bu nokta ilginc
hem ruble hem de TL'de bir tepki sali gunu olur diye dusunuyorum
Şurada daha detaylı yazmışlar, Alman kliği, Soylu RTE' yi zor duruma mı sokmak istiyor demişler. Bir şekilde herkesin aynı şeyi görmesi ilginç. Pelikan Soylu'yu dışlıyordu zaten, hiç ses yok. Bunların iç dinamikleri çok farklı..
Somut adım diyorlar, ne ola ki?
https://www.dw.com/tr/soylu-erdo%C4%...yor/a-56474038
Ampüller, Boğaziçi Universitesine girişmişken onun da içine etmeden üniversitenin durumuna dair bir karşılaştırma yapalım. Oxford Üniversitesi dünyada ilk 100 de,Boğaziçi ilk 700de. Oxford'un yıllık bütçesi 3,167,000.000 usd. Bogaziçi bütçesi 61,079.000 usd. Oxford'un 7100 civarı akademisyeni, Boğaziçi'inn 811 akademisyeni var. Öğrenci sayıları Bogaziçi 15 bin, Oxford 24 bin civarı. Prof maaşları aylık Oxford da 12680 usd, Boğaziçi'nde 1562 usd. Ayrıca, Bu ülkede ilahiyat vs gibi bilim diye yutturulan alanlara ayrılan ödenek yıllık 7.000.000.000 usd. Neyse burdan matematği olan kaç yüzyıl sonra muasır medeniyet seviyesine erişiriz, Batı ya nasıl kafa tutarız hesaplar.
Yer İmleri