Sayfa 699/1122 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Sn. Heval Türkiye ve Almanya için emeklilik sistemleri inceledigim kadarıyla şu şekilde.

Çalışanlar prim ödüyor. O prim ile emeklilere maaş ödeniyor.

Yani sizin geçmişte ödediğiniz prim, o günkü emeklilere yaradı.

Bugün çalışanların ödediği prim de bugünkü emeklilere gidiyor.

Burada altın oran 1 emekli için 4 çalışan.

Oysa Bugün oran 1 e 1.8 lerde.

Herhsngi bir yorum yapmadan durum bu şekilde malesef.
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Öncelikle Emekli adam devlete yeteri kadar prim ve vergi ödüyor...Başkası çalışıp onun maaşını vermiyor...

Devlet göçmen -sığınmacı-kaçak adı neyse o sistemi destekliyor.Karşılığında BM ve AB den para alıyor...Yerel yapıyı bozma girişimi bir devlet ve/ya hükümet politikasıdır...

Enflasyona ben kendimi ezdirmedim diyen mutlaka en az bir gol yemiştir...Burada en fazla golü yiyen kesim Sabit gelirliler oldu.

Dudunun dediği gibi eskiden ne alsam masaya nakdi koyardım ...Şimdi gereksiz masraflardan kaçınıyorum...Arabayı sıfırladık ama sigorta vergi bakım masrafarı , benzin fiyatı ağır gelmeye başladı...

TR de %10 kesimdeysen ve ticaret veya üst düzey bürokratsan hayat sana güzel değilsen mevcut şartlarda kazığın kalınlığı her geçen gün artıyor.

Bende 3 çocuk var daha 1 numara seneye mezun olup hayata atılacak...Arkasında 2 tane daha var ve bu şartlarda bunları nasıl hayata hazırlayacağım hiç bir bilgim yok....

Neyse verdik yetkiyi gördük etkiyi....

2. Evlenmem diyenlerin çok parası olması lazım bir kere evin olacak bankada yüklü paran olacak niye dersen yaşlanıp elden ayaktan düşünce kimsende yoksa bakıcı tutacaksın bu gün bir bakıcı yatılı fiyatı aylık 8.000 TL inanmayan sorsun bir de evin gideri olacak bu günün parasıyla en az 20.000 TL bu kadar gelirin varsa evlenme yaşlanınca hazirdan yiyeceksin çünkü. Ayrıca yaşlılıkta hayat arkadaşı da lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    44 yaşındayım, ne evlendim ne çocuk sahibi oldum. İnanılmaz mutlu ve huzurluyum bu konuda. Etrafımda ne kadar evlenip çocuk sahibi olmuş arkadaşım eşim dostum varsa hatta kendi ağabeyim bile bu konuda bana imreniyor. En iyisini sen yaptın diyorlar. Hepsine bakıyorum köleleştirmişler hayatlarını. Kafalarının içi devamlı bir yığın maddeyle dolu. Anın içerisinde kaybolma diye bir durumları kalmamış devamlı mental taciz ve kuşatma halindeler. Bir yerden sonra kendileri de bu durumu farkediyor ve bu sefer eşlerine, çocuklarına karşı agresifleşiyorlar. Bu köleliğin, sefilliğin sorumlusu onları ilan ediyorlar.
    Aman ülkede sosyolojik iklim değişmesin, aman azınlık durumuna düşmeyelim diye kimse kusura bakmasın kendimi ateşe atamam.
    Adam gibi politikalar uygulasınlar önce. Doğru dürüst bir eğitim insani ölçülerde yaşam standartları hazırlasınlar. Sonra milletten çocuk yapmayı beklesinler. Ben böyle akrebin, çakalın, itin uğursuzun, eğitimsizin, saygısız sevgisiz nobran cahil ahlaksız insanların arasına çocuk yapıp atıcam öyle mi?
    Geçiniz
    bende 42 yaşındayım sizin gibiyim evlenseydim şu anki hayat standartım asla olmazdı üstelik bir de boşanma olayı yaşasaydım tam anlamıyla sefil olmuştum abim boşandı tüm servetini kaybetti ve hala iki tane çocuğuna deli gibi para sayıyor kalp ameliyatı oldu çocuklarına para kalmayacak diye gitti dandik bir hastanede ameliyat oldu kendine özel hiç bir lüksü yok non stop sömürülen bir zombi gibi yaşıyor

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sn. Heval Türkiye ve Almanya için emeklilik sistemleri inceledigim kadarıyla şu şekilde.

Çalışanlar prim ödüyor. O prim ile emeklilere maaş ödeniyor.

Yani sizin geçmişte ödediğiniz prim, o günkü emeklilere yaradı.

Bugün çalışanların ödediği prim de bugünkü emeklilere gidiyor.

Burada altın oran 1 emekli için 4 çalışan.

Oysa Bugün oran 1 e 1.8 lerde.

Herhsngi bir yorum yapmadan durum bu şekilde malesef.
    Türkiye'yi o kadar bilmiyorum, ama sanirim benzerdir, GER'de emeklilik sistemi aslinda bugünün sartlariyla bile saglam duruyor olurdu, eger sistem disi ödemeleri oldugu gibi yüklemeselerdi (mülteciler, almanya birlesmesi, erken emeklilikler vs.). GER emeklilik sistemi arti veriyordu ve bu arti yatirima yönlendirilseydi, fazlasiyla sermayesi olacakti hala. Hatta bugünün sartlariyla bile kuruldugu sekilde mantikli sekilde yönetebilse sorun olmadan devam edebilebilicegini söylemisti GER'in emekli sisteminin 1 numarali uzmani 2-3 yil önce.
    Ancak unutulmmasi gereken sey GER'de 150 yil önce kurulan emeklilik sistemi yaslilara emekli maasi vermek icin kurulmadi. Yas ortalamasinin 45-50 küsür oldugu bir zaman (yanlis hatilamiyorsam) emeklilik yasi 70 civariydi. O zaman Kaiser halktan daha cok para toplamak icin kurdurmustu sistemi.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    yahu bi soru sorduk be millet arada yaralı parmaya işeseniz nolur yav. valla forumu 2 aydır takip ediyorum sadece siyaset ve çarşı pazarda fiyatlar tamam düştüğümüz durum siyasetle ilgili o muhabbetler de olsun da faiz konuları da olsun be arkadaş. dişe dokunur bilgi veren şurda 50 kişide 3 kişi bile yok. niye takip edelim ki böyle forumu anlamı yok. sadece geyik muhabbetine bu kadar zaman bulabildiğinize göre parayı siz kazanmıyorsunuz.

forumda 2 aydır tamam bu ilginçmiş diye duyduğum tek madde döviz faizlerinin %5 olması, o da saçmasapan bi fikir arkadaş siz kafayı mı yediniz? dolar 18'e geliyor hükümet gene bi cuma akşamı kkm+%17 faiz sistemine geçerse ne b.k yiyceksiniz?akıl mantık alır gibi değil, 600 liralık yemek yedik diyen adamlarsınız bu kafayla bu parayı nasıl kazandınız? ben buraya artık uğramam da yalnız dolar 10 lira olduğunda bu kodamanlarla dalga geçme fırsatını kaçırmıycam ondan kaçışınız yok söyleyim: )
    Enflasyon bu hızda devam ettiği müddetçe doların kalıcı olarak düşmesini isteyeceklerini sanmıyorum.
    Ha dönem dönem alım fırsatı yaratılıyor tuhaf olaylarla o başka. Birileri panikleyenlerin dövizini topluyorlar.
    O yüzden doları kalıcı olarak düşürmek için hiçbir sebep yok şu ortamda,hatta belki de dolar hala çok ucuz.

Bu arada döviz düşmedikçe kkm'de zarar.Dövizi olan %5 faiz alıyor hiç değilse.
    kkm ciler dövizin düşmesine dua etsinler de daha çok dövizleri olsun, yoksa sıfıra sıfır elde var sıfıra oynuyorlar.

Dövizin şu andaki tek riski, sabit kur rejimine geçmek riski.Ona da ihtimal vermiyorum.

6. CDS 900 baz puanı geçti.
    Ufukta ödemeler dengesi krizi görünüyor...
    -İthalat bedellerini ödeyememe
    -Dış borçları zamanında ödeyememe

1950'lerin ve 1970'lerin son yıllarında olduğu gibi...

https://twitter.com/senolbabuscu/sta...DDJ9MCZOg&s=19
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

https://youtu.be/bQOPU_H7aqQ
    Herzaman organize işler [emoji39]

Arkadaşlar yaralı parmağa işemeye çekimiyor olabilir. Ama ben isterdeniz parmağa sıçarımda. Atlamışım demek ki mevzu neydi sorun bakayım.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 699/1122 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •