$AAPL $MSFT $AMZN $NVDA $GOOGL $TSLA ve $META hisselerinin toplam değeri 11 Trilyon $, toplam ABD borsa değeri 26 Trilyon $. 7 hisse neredeyse yarısı olacak ABD piyasasının.
Doların işi çok zor önümüzdeki 2 seneden sonra. Üretim yapamayan sanal bir ABD ekonomisi var. Huawei gibi şirketlerin önünü bu yüzden kestiler. Halbuki Huawei mesela Apple ın yarı fiyatına daha iyi bir donanım satıyor.
LGBT artık nüfusun normali oldu okullarda eğitim olarak veriliyor, ve her sokakta CANNABİS satanlar var canı isteyen 24 saat alıp istediği yerde içebiliyor. Sosyal ve ahlaki çöküntü var.
Bu sebeple kademe kademe dolardan çıkıp, fiziki yastıkaltı külçe altına veya bizdeki ata beşli tam çeyrek vb gerçek reel varlığa geçmenin doğru olacağına inanıyorum.
Konya gibi yerde ticari aracı olup ağzına kadar dolu dükkanı olup üstüne kira kontratı ile doğalgaz elektrik su aboneliği açıp hiçbir vergi kaydı olmadan devam edip aylık 100 bin kazanç. Aynı zamanda evi için elektrik doğalgaz yardımı almak. Bu sistemin durumunu gösteriyor. Aynı imkandan Suriyeli esnaf kardeşim de sonuna kadar yararlanıyor belki Suriyeli esnaf kardeşimin kazancı daha da yüksek. Konya böyleyse İstanbul'u düşünemiyorum.
Yer İmleri