Sayın murato,
Yurtdışı iştirake yapılan bu sermaye aktarımı ile ilgili görüşünüzü alabilir miyiz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın murato,
Yurtdışı iştirake yapılan bu sermaye aktarımı ile ilgili görüşünüzü alabilir miyiz.
Merhaba öncelikle bilanço hayırlı olsun, sabancı çimsa ile yurt dışında büyüme kararını2020 yılında almıştı, 2021 de hollanda şirketi ile yurt dışı çimentolarını (beyaz çimento tesisleri) tek çatı altında topladı bu şirkete çimsa%40 sabancı %60 olarak ortak ve aermayesi 87 milyon euro idi en son sermayeyi 100 milyon ilave ile 187 milyona arttırmış bu yurt dışında büyümenin devam edeceğini göstermektedir bence yeni bir satın alma olabilir saygılarımla
Sermaye düşük bedelsiz vermeleri büyük ihtimal.birde bu bedelsiz olayı incelediğim kadarı ile herzaman verebilir gibi anladım.
Yt.tv.degildir
Sagliklar
Aynen üstadım, kayıtlı sermaye sistemine tabi olanlar için yönetim kurulu kararı yeterli saygılarımla
Sn. Murato, değerli bilgiler için teşekkürler.
Bedelsiz sermaye artışı muhtemel görünüyor.
Ancak Kayıtlı sermaye tavanı olan 350 m TL ye kadar yk kararı yeterli bildiğim kadarıyla, bunun üzerinde bir tutar için genel kurul mu gerekir
Merhaba, Kayıtlı Sermaye sistemine ilişkin esaslar tebliği buna açıklık getirmiş, yk tamamı iç kaynaklardan veya geçmiş yıl karlarından karşılanan ve tavan üzerinde bir artış ile kurula müracaat etmesi durumunda bir defaya mahsus kurul onayı ile bu mümkün https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0131225-13.htm saygılarımla
Rica ederim, memnun oldum, selam ve saygılarımla
Yer İmleri