Doların bu seviyelere düşmesinden sonra faizleri yükseltmesinin bir anlamı kalmadı zaten.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Bu arada Albayrakın istifa olayında fena çuvalladım. Kesinlikle görevden alınmaz diye düşünmüştüm yanıldım.
Ama ben Albayrak ve merkez bankası başkanının ekonomik başarısızlıktan dolayı değil de Biden sonrası malum davadan dolayı görevlerinden alındığını düşünenlerdenim.
Yani mevcut ekonomik gidişatın kötüye gittiği için değil de Biden sonrası Şubat ayında ABD de olacak olan malum dava öncesi çıkabilecek kararlara ön hazırlık olduğunu düşünüyorum.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Bencede faiz artışının olumsuz etkileri çok daha fazla. Dolardaki artışı sindirmek faizdeki artışı sindirmekten daha kolaydır. Faiz artışı ekonomide kalıcı hasarları olur. Dolar arttı diye işsizlik ve durgunluk faizdeki artış kadar olmaz. Döviz açıklarının artmasına ihracatın göreceli zarar görmesine kadar çok zararı olur.
Hala da düşüyor dolar 7,79 ları gördüm enson.
Faiz arttırmaları için çok saf olmaları lazım.
Ben olsam artırmazdım hatta düşürürdüm.
Böyle miyop piyasa oyuncularına her şey müstahak çünkü
Yer İmleri