Sayfa 737/1312 İlkİlk ... 2376376877277357367377387397477878371237 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,889 - 5,896 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    %181 enflasyon her ay eşit enflasyon kabulüyle aylık %5 enflasyondur. bileşik hesaplama yapılır enflasyonda.

1.05 üzeri 12 %179a tekabül eder yıllık.
    Anlaşılır olması için basit faiz hesaplamasında olduğu gibi aritmatik ortalama ile söyledim. Üssel olunca farklı çıkacaktır muhtemelen. Ama en doğrusu her ay Enag Enflasyonu aylık %kaç enflasyon açıkladıysa satış fiyatını aynı oranda güncellemektir.
    Ana fikri kaçırmayın ne dediğimi herkes anlamıştır.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. aylık % 9 olacak pardon.

3. 65 milyar € yardim paketinin detayi, yardim dagilimi öyle uzakdan göründügü gibi toz pempe degil

4.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    %181 enflasyon her ay eşit enflasyon kabulüyle aylık %5 enflasyondur. bileşik hesaplama yapılır enflasyonda.

1.05 üzeri 12 %179a tekabül eder yıllık.
    Demekki dolar asiri ucuz kaldi

Ithalatin patlamasinin sebebi bu

5. Yıllar önce dolar 1.5 lira civarında sürünürken yüksek cari açığın sebebi çok değerli TL diyorlardı.Dolar yükselirse cari açık vermeyiz diyorlardı.Bu teori çöp oldu.Açığın esas sebebi yapısal reformlardır.Dolar 8 kat artmış hâlâ değersiz kaldı demek nasıl bir şey anlamadım.Anamız ağladı hayat pahalılığından.Yeter dolar artmasın.

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son 1 yıla bakarsan enflasyon karşısında faiz dolar altın euro hepsi ucuz kaldı
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by katre7878 Yazıyı Oku
    Yıllar önce dolar 1.5 lira civarında sürünürken yüksek cari açığın sebebi çok değerli TL diyorlardı.Dolar yükselirse cari açık vermeyiz diyorlardı.Bu teori çöp oldu.Açığın esas sebebi yapısal reformlardır.Dolar 8 kat artmış hâlâ değersiz kaldı demek nasıl bir şey anlamadım.Anamız ağladı hayat pahalılığından.Yeter dolar artmasın.
    Yıllar sonra aniden gelen yüksek enflasyon, pahalı-ucuz algımızı da allak bullak etti.
    Yıl 2002. "Eşşek kadar adam oldum, bir şekilde SSK başlangıcım olsun" diye kısa süreliğine DiaSA markete eleman olarak girdim.
    Maaş 250 TL, dia'nın kendi ucuz kutu kolası 1 TL
    Bugün asgari ücret en kötü 5 bin desek, o kolanın 20 lira olması lazım.
    Ama az önce 1 litre uludağ gazoz aldım, boyalı su 15 TL olunca "oha" dedim.

"Hayat ucuz" demiyorum, "pahalılık yalan" demiyorum.
    Ben de muhalifim (hem de forumlarda çatır çatır kavga eden türden).
    Fakat algılarımız gerçekten allak bullak.
    Şok etkisinde gibiyiz.
    Bir kere köpek saldırısına uğrayan kişinin artık her köşe başından köpek çıkacağını zannetmesi gibi, ucuzu da pahalıyı da komple pahalı görür olduk.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8. sn.djoz
    fiyat mukayese yetimiz allak bullak oldu.
    sanırım bir müddet böyle yaşayacağız

Sayfa 737/1312 İlkİlk ... 2376376877277357367377387397477878371237 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •