Sayfa 74/1032 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 585 - 592 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Bedelli açıklanırken doğal olarak ana hissedarların tavrı önem kazanıyor. YKBNK olayında ana hissedarlar %41'lik eşit hisseyle Koç ve UniCredit. Önce Uni bu bedelli girişiminde hemen karar veremedi, bekleyip inceleme cihetine gitti. Zaten kendisi geçen senenin başında 13 milyar euroluk bir sermaye artırımına gitmiş ve sermaye yeterlilik oranını makul bir düzeye çekmişti yani eli rahatlamıştı ve nakit kaynağı vardı. Bu nedenle YKBNK bedellisine yeşil ışık yaktı, onları da diğer ana hissedar Koç takip etti.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Yapi Kredi ile ilgili tahmin tutmamis sn. TREND. %100 diye tahmin etmistiniz.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Görünen kısım o, başka açıklamaları olabilir, kimse göz göre göre para kaybetmek istemez. Aracı kurumlar arasında virman yapılabiliyor, başka yerden alıp buradan satıyor olabilir, varantta viopta ters pozisyon almış ve spot fiyatı ona uydurmaya çalışıyor olabilir (nisan vade sonuna iki iş günü kaldı). Vardır bir bildikleri.. Belki de yoktur, bugün yarın sorumluyu kovarlar
    .......

4. Benzer sorun (düşük sermaye yeterlilik rasyosu sorunu) diğer büyük TR bankalarında yok. O yüzden bu cihete gitmeleri için bir nedenleri olmamalı. Yine de sermaye artırımına giderlerse özkaynaklar kalemindeki birikmiş kârlar kaleminden bu kaynağı sağlayabilirler.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yapi Kredi ile ilgili tahmin tutmamis sn. TREND. %100 diye tahmin etmistiniz.
    Maalesef tutturamadım 666. %100 beklerken %94.32 gelmiş. Lütfen TH'yı mazur görün.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Maalesef tutturamadım 666. %100 beklerken %94.32 gelmiş. Lütfen TH'yı mazur görün.
    Bravo diyorum. Baska birsey diyemem. Bunu soyleyen yoktu.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    1 milyar dolar dedin 4.1 Milyar eder o da..

Tehlikeli adamsın vesselam bak yüzüne karşı söylüyorum..

Not..:İyi manada..Yanlış anlama..

Not 2.. Bende bedelli bekliyordum bu arada.. TH dan da onay gelince bu iş kesin dedim..Ama bu kadar çabuk beklemiyordum..

8. HALKB'ye dönersek, banka acil bir sermaye artırımına ihtiyaç duyuyor bu bir gerçek. Son 17 yıldır sermaye artırılmadı 2001 Nisan ayından bu yana. Neden böyle bir ihtiyaç var? 321 milyar tl lik aktiflere oranla 1.25 milyar tl lik bir sermaye kifayetsizdir. Yurtdışında tahvil arzı yaparken, sendikasyon kredisi alırken bu düşük sermaye sorun olur, yetersiz görülür. HALKB de pekala bir bedelli açıklayabilir ancak %51.1 lik hisseye sahip ana hissedar TVF buna muhtemelen karşı çıkar çünkü elinde buna ayıracağı serbest bir fon mevcut değil.

Sayfa 74/1032 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •