Geçen hafta 363.000 ten 337.000 ye soluksuz 1 saatlik düşüşte nerdeyse batiyordum. Elimde yüklü ttkom long vardı piyasa düşmeye başlayınca buradan doner oradan diye düşünüp vadeli long açmaya başladım 357.000 de ful olmuşum, kendimi kaybettim. Gözüne fener tutulmuş tavşan gibi dondum kaldım bir ara 352.000 den direk terse dönmeye niyetlendim cesaret edemedim.stop olmak aklımdan bile geçmedi normalde her pozisyonuna kesinlikle şartlı stop yazarim. Piyasa 340.000 altına inince hem ttkomlarda hemde vadeli endexte inanılmaz zarardaydim. Mucuze gerekti yukarı hızlı dönmesi için ama %1 bile ihtimal vermiyordum. Sonra 356.000 ya kadar geri aldılar. Vadeli pozlarin çoğunu kapayıp ttkomlara hiç ellemedim. Dün akşam hepsini kapadım. Manyak zarardan manyak kara geçtim ama büyük ders oldu. Vobta paçal yaparak poz çoğaltmak intihar denek çünkü o zaman stop yazamiyorsunuz nasıl olsa teminat var diye verirse alırım diye ama siz aldıkça pala veriyor. Bence en iyi işlem tek yada 2 parça halinde poz açıp hemen stopu girmek. Stopsuz poz almak mutlaka batırıyor. Sindirebilecegin zarara stop yazmak gerek kesinlikle. Önceden 2-3 seansta batilirdi şimdi bu piyasada bir kaç saat bile yeter batmaya.
Yer İmleri