Sayfa 745/1019 İlkİlk ... 245645695735743744745746747755795845 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 5,953 - 5,960 arası.

Konu: Viop XLV

1.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Faruk Süren, Galatasaray sevdasına holdingi heba etti.
    Transtürk holding,Anadolu holdingden daha iyi durumda idi.
    En son Acun hisseleri alacaktı günlerce tavan yapmıştı sonradan caydı (veya Süren'e kıyak yaptı) almadı,güncel durumda galiba yanılmıyorsam Marka holding oldu.

YTD
    Faruk Süren: Wikipedia'da, Transtürk Holding, Koç ve Sabancı'dan sonra en çok vergi ödeyen holding diye geçmiş. Şimdi hayal mayal hatırlanıyordur.

Bu tip insanların çocuğu olmak zor, çıta çok yüksek oluyordur.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Fuat_S%C3%BCren
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. İthalat önlemi gelmiş, Resmi Gazete GTP pozisyonu vemiş, ismini söylememiş.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20221124-6.htm

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Bu ÖTV düzenlemesi ile arabalar ucuzlamış mı pahalan mış mı beyler bayanlar

Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Bu ÖTV düzenlemesi ile arabalar ucuzlamış mı pahalan mış mı beyler bayanlar
    Yerli otomobillerin yoğun olduğu kategoride fiyatlar bir miktar düşecek,
    İthal arabalarda düşüş yok diye anladım.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen cumhurbaşkanı bir açılış veya bir etkinlikte herkese teşekkür ediyordu, "aksaçlılara da teşekkür ediyorum" dedi.

Aksaçlılar da cumhur ittifakında olmalı.
    Hayeller paris gerçekler adana, Aksaçlı dedikleri grup varsa bile ülkeyi çökerten bir grup olmalı, ülkenin haline bakınca bundan daha kötüsü olmaz dediğimiz seviyede. Bu örgütler adalet karşısına çıkarılıp yargılanmalı.
    Devlet hiç bir zaman kişilere gruplara bağlı olmamalı,

6. Red face

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    broker dönemine yetişemedim ama dealer dönemi- havuz bazında dağıtımları hatırlıyorum.. tabii, canlı olarak dealer yada brokere telefon bağlantısıyla işlem yapabilenler için geçerli değildi bu ali cengiz varyasyonları.. benim kastettiğim bunlar değil, tahtaların yapılış mantığı- fiyatın nasıl oluştuğunun mekaniği.. büyük oyuncuların aralarındaki anlaşmalara binaen oluşurdu fiyat.. ralli zamanları piyasaya yeni katılımlar olurdu, yani küçük yatırımcı girişi ralli boyunca devam eder, zirveye yakın yerlerde alım paniği oluşurdu, sonra bir kaç gün içinde mal devredilir, ve artık aylar süren ızdırap verici düzeltme sürecine girilirdi.. yükseliş kısa ve sert, düşüş uzun ve daha yatay eğimde

aslında günlük rutin bugün de aynı tahta yapma mekaniğiyle çalışıyor, malı götürmek istiyorsa seni dökmeye çalışıyor- malı satacaksa yukarı-yukarı tempoda seni gaza getirmeye çalışıyorlar.. tek fark, bugün artık işler yazılıma dökülmüş durumda, hata yapma ihtimalleri bile kalmamış..
    hayır efendim, özel seansta dealer yanınızdayken oluyordu bu işler...mekanikte değişen bence şu: 1) sosyal medya vasıtasıyla organize olarak grup gücüne ulaşabilme ,dikkat çekme, yönlendirme ,talep oluşturabilme, mal pazarlayabilme kabiliyeti.ve bunu yaparken yüzlerce grup üyesinin farklı hesapları kullanmasının verdiği kamufle olma imkanı... 2) son bir iki yıl için durum benzer: yüksek enflasyon nedeniyle oluşan hisse fiyat kayıpları telafisi için dik açılı bir çıkış, genellikle sonbaharda,sonrası uzun süre düzeltme... 3) haklı olarak çok eleştirilen düzenleyici ve denetleyici kurumların
    o zamanlar daha da işlevsiz oluşandan kaynaklanan tahta yapıcı kıyıcılığının ve patron hegamonyasının,taleplerinin azalması...4)mevcut yönetimin ekonomik itibar araçlarından bir tanesi olarak borsaya önem vermesiyle de bağlantılı olarak bazı kişi ve kurumların etkisinin artması, özellikle aşağı yönlü oynaklığı azaltmaya karşı alınan önlemler ve tehdit dahi algılanabilecek söylemler... 5) fonların o döneme kıyasla biraz daha fazla katılımcılarını ön planda tutması. bazı dönemlerde fon yöneticileri tahta yapıcılarla fazla sıkı fıkı olmuştu,herkesin işi görülmüştü böylelikle...6)günümüzde robotların devrede olması ve tahta yapıcının robotu kendi yönünde kullanabilmeyi öğrenmiş olması,bir nevi robot desteği ,becerebilene...robotlar nedeniyle ivmenin artması işlemlerin hızlanması...7)viop vasıtasıyla hereketin yönüne ve şiddetine etki edebilme imkanı...8) belki de en önemlisi : insanların, özellikle gençlerin kolay para kazanma talep ve arayışının zirve yapmış olması,daha fazla riski göze almaları...
    Son düzenleme : ellocu; 24-11-2022 saat: 09:30.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Çok para kazanayım da nasıl olursa olsun mantığını hatalı buluyorum. Başkasının hakkına girmektense kendine güveniyorsan gel viop ta kaldıraçlı işlem yap. Bizde görelim kalıbının adamı mısın?
    VIOP'tan bağımsız, tam olarak böyle düşünüyorum. Para kazanmanın da bir ahlakı var.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. BORSA'nın Püf Noktası.

Kendi kendinizi tanıyın.
    Spekulatif hareketlerde duygulara hakim olmak gerekir.
    Eğer girdiğiniz bir pozisyon gece uykularınızı kaçırıyorsa, o pozisyonu mutlaka kapatmalısınız.
    Borsalarda olaylar çok çabuk geliştiği için, pozisyon almış kişiler günlük olayların etkisinde kalmamalıdırlar.
    hele ki pozisyon aldıktan sonra twitter yada borsa forumlarını takip edip çabuk kadar değiştiriyorsa vay haline ...

Sayfa 745/1019 İlkİlk ... 245645695735743744745746747755795845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •