Sayfa 75/1000 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 593 - 600 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Endeks yükselişinde 98.500'ün öneminden bahsetmiştik değerli dostlarım. Yaşanan kısa süreli yükselişin ardından burayı destek yapma çalışmalarını makul karşılamak lazım. Tahvil fonlar için henüz satış verilecek olumsuz bir durum yok. Bir plan yaptık ve planımıza sadık kalmalı, gereğinden fazla aceleci davranmamalıyız. Hisse senedi piyasasındaymışız gibi mesajlar görmekteyim. Vademizi ve bakış açımızı biraz daha uzun tutalım. Fon piyasasında günlük hareketlerden istifade etmek mümkün değil; fon bu bugün düşecek yarın yükselecek. 3 yükselip 1 düşüyorsa tam aradığımız fondayız diye düşünün lütfen.
    Bu görüşe katılıyorum, yıllarca borsa da trade ettim ve bu çok takip gerektiren yorucu bir iş..Sırf ekran başında artık zaman harcayamadığım için kısa bir zaman önce fon piyasasına girdim, burada ki arkadaşların değerli görüşleri de yol gösterici oldu..Ancak burada bazı arkadaşları görüyorum fonları trade aracı gibi kullanıyorlar, bana göre fonlar orta uzun vadeli olarak düşünülmeli, borsa azıcık geri kalsa panik halde elden çıkarılmaya çalışılıyor, borsa da orta uzun vade de eğerki yüzde 15-20 beklenti varsa (ki kişisel görüşüm kimseye tavsiye vermek adına değil ama bana göre öyle) bu hedefi beklemek, günlük dalgalanmaları dikkate almamak daha akıllaca gibi geliyor..Herkese bol kazanç dilerim..

2. Ancak burada bazı arkadaşları görüyorum fonları trade aracı gibi kullanıyorlar, bana göre fonlar orta uzun vadeli olarak düşünülmeli, borsa azıcık geri kalsa panik halde elden çıkarılmaya çalışılıyor, borsa da orta uzun vade de eğerki yüzde 15-20 beklenti varsa (ki kişisel görüşüm kimseye tavsiye vermek adına değil ama bana göre öyle) bu hedefi beklemek, günlük dalgalanmaları dikkate almamak daha akıllıca gibi geliyor..
    Çokta fazla uzun vadeli bakmamak lazım bana kalırsa. Uygun yer ve zamanda yapacağımız işlemlerle makulün ötesinde getiriler elde etmek gayet mümkün üstadım. Hatırlatma babından önemle hatırlatmalıyım ki, bu türden belirsizlik durumlarında hisse pozisyonu yüksek fonların ağırlığı minimum seviyelerde olmalıdır. Endeksin orta vadeli bir yükseliş trendine girdiğini görmeden gerek banka yoğun gerekse de hisse yoğun fonlara fazla bulaşmamak lazım. Endeksten bağımsız hareket eden 2 çeşit fon var piyasada; Tahvil ve Altın fonlar. Ve bu iki fon çeşidi birbiri ile arbitraj yapılabilecek derecede ters korelasyon halindeler. Her türlü detaylı açıklamayı yaptık ha keza. Sözüm meclisten dışarı tertemiz para işte, deli tavuk gibi sağı solu eşelemeye gerek yok.

3. Bir arkadaşın özelden sorduğu sorulara verdiğim cevabı buraya da yazayım, hata varsa düzeltin lütfen. Özellikle 3. maddede şüpheye düştüm.

1- Saat 13'e kadar verdiğiniz emirler ilgili fon aracısı kuruma aynı gün iletilir, 13'ten sonraki emirler ertesi gün iletilir. Yani saat 13'ten sonra emir vermek anlamsızdır, çünkü bu ertesi gün 13'e kadar emir vermekle aynı şeydir. Paranız 1 gece için düşük bir oranla repo yapılır veya para piyasası fonu alınır.

2- T+1 olan fonlarda, saat 13'e kadar verilen emirler, emir verdiğimiz akşam belirlenip bizim ertesi gün Tefas sitesinde gördüğümüz fiyattan gerçekleşir, yani alırken kaçtan aldığımızı ve satarken kaçtan sattığımızı bilmeden emir vermek zorundayız. Emrin gerçekleşeceği fiyatı bazı fonlarda emir verdiğimiz akşam, bazılarında ise ancak ertesi gün öğrenebileceğiz.

3- T+2 olan fonlarda ise, alış/satış işlemi o akşam belirlenip bizim ertesi gün Tefas sitesinde gördüğümüz fiyattan gerçekleşir, ancak parayı bir sonraki gün hesabımıza geçerler.

4- Saat 13'e kadar satış emri verildiğinde, T+1 satış valörlü olan fonun parası, bir sonraki gün öğleden sonra 14:30-16:30 saatleri arasında hesabımıza geçer. T+2 satış valörlü olanlarda da 2 gün sonra öğleden sonra hesabımıza geçer.

Saygılar.

4. Gayet güzel bir açıklama olmuş üstadım. Yeni konu başlığı açıldığında maddeler halinde yazılı olan bu hususları yani katılımcıların dikkatine sunma adına oraya da yazmak lazım. Böylelikle ne zaman sattım aldım vs geyik muhabbetlerini de kesmiş oluruz. Elinize sağlık.

5.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Çokta fazla uzun vadeli bakmamak lazım bana kalırsa. Uygun yer ve zamanda yapacağımız işlemlerle makulün ötesinde getiriler elde etmek gayet mümkün üstadım. Hatırlatma babından önemle hatırlatmalıyım ki, bu türden belirsizlik durumlarında hisse pozisyonu yüksek fonların ağırlığı minimum seviyelerde olmalıdır. Endeksin orta vadeli bir yükseliş trendine girdiğini görmeden gerek banka yoğun gerekse de hisse yoğun fonlara fazla bulaşmamak lazım. Endeksten bağımsız hareket eden 2 çeşit fon var piyasada; Tahvil ve Altın fonlar. Ve bu iki fon çeşidi birbiri ile arbitraj yapılabilecek derecede ters korelasyon halindeler. Her türlü detaylı açıklamayı yaptık ha keza. Sözüm meclisten dışarı tertemiz para işte, deli tavuk gibi sağı solu eşelemeye gerek yok.
    Tahvil fon dedikleriniz hangi fonlar hocam ? Yoğun devlet tahvili taşıyan fonlar mı ? Özellikle takip ettikleriniz hangileri ? Tablonuzdaki HTT ve DZT mi, YSU OBP de bu kapsamda mı ?

6.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Bir arkadaşın özelden sorduğu sorulara verdiğim cevabı buraya da yazayım, hata varsa düzeltin lütfen. Özellikle 3. maddede şüpheye düştüm.

1- Saat 13'e kadar verdiğiniz emirler ilgili fon aracısı kuruma aynı gün iletilir, 13'ten sonraki emirler ertesi gün iletilir. Yani saat 13'ten sonra emir vermek anlamsızdır, çünkü bu ertesi gün 13'e kadar emir vermekle aynı şeydir. Paranız 1 gece için düşük bir oranla repo yapılır veya para piyasası fonu alınır.

2- T+1 olan fonlarda, saat 13'e kadar verilen emirler, emir verdiğimiz akşam belirlenip bizim ertesi gün Tefas sitesinde gördüğümüz fiyattan gerçekleşir, yani alırken kaçtan aldığımızı ve satarken kaçtan sattığımızı bilmeden emir vermek zorundayız. Emrin gerçekleşeceği fiyatı bazı fonlarda emir verdiğimiz akşam, bazılarında ise ancak ertesi gün öğrenebileceğiz.

3- T+2 olan fonlarda ise, alış/satış işlemi o akşam belirlenip bizim ertesi gün Tefas sitesinde gördüğümüz fiyattan gerçekleşir, ancak parayı bir sonraki gün hesabımıza geçerler.

4- Saat 13'e kadar satış emri verildiğinde, T+1 satış valörlü olan fonun parası, bir sonraki gün öğleden sonra 14:30-16:30 saatleri arasında hesabımıza geçer. T+2 satış valörlü olanlarda da 2 gün sonra öğleden sonra hesabımıza geçer.

Saygılar.
    harika aciklama

bence bu fiyat bilmeden alis satis mantiksizdir. sizce nasil?
    yani bugun satip yarin fiyatina satmak nasil bir is?!!
    alarken tamam diyelim sorun yok ama satarken!

7.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Bir arkadaşın özelden sorduğu sorulara verdiğim cevabı buraya da yazayım, hata varsa düzeltin lütfen. Özellikle 3. maddede şüpheye düştüm.

Saygılar.
    Bir sıkıntı gözükmüyor üstadım cevaplarda fakat saat 13'e odaklamasın her fonun ayrı valör atlatma saati var 12:30 olanda var 13:30'da

8.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Pazartesi girseydiniz daha iyi olurdu ama yinede çok üzmez.
    Teşekkürler NewsTR, inşallah doğru bir karar vermişizdir. Merak ettiğim bir husus var; fonlarda da aynen hisselerde olduğu gibi AL, SAT, NAKİTTE KAL gibi göstergeler oluyor mu acaba? Örneğin BORSADA bu iş için Turkishbulls oldukça faydalı bir uygulamaydı be hisseler hakkında bir öngörü oluşturabiliyordu. Bu durum fonlarda da mı acaba?

Sayfa 75/1000 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •