SPK Bulten.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=70
SPK Bulten.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=70
Vallahi abi zaman konusunda ne hikmetse bunlar beni hep yanıltıyor. Bir yolunu bulup olacakları öteliyorlar. Ama pandemi böyle sürerse, ki daha kış aylarına girmedik daha da şiddetlenmesi olası, çok fazla dayanılabileceğini sanmıyorum. Şurada bir yılda 1 trilyon lira para piyasaya boca edildi elde var koca bir sıfır. İşe yaramayan parayı şimdi de piyasadan çekme işlemi yapacağız sözde artık nasıl olacaksa.
Şimdi karamsarlığa sevk ettiniz beni,bende ciddi bir planlama ve emek ile bu işin olabileceğini düşünüyorum,ama yerli aşı üretim merkezini kapatanlardan bunu beklemek enayilik,ekiplerin ev,ev gezerek aşı yapması fikri mantıklı gibi görünmekle birlikte güzel ülkemde ise romantik derecede iyimserlik,96-98 yılları arasında Diyarbakır merkezde çocuk felci aşılama çalışmalarını izlemiş biri olarak söylüyorum bunu;kimi bizi kısır edeceksiniz deyip yaptırmazdı,kimi ben terörle mücadelede çalışıyorum sen benim evi mi işaretliyorsun diyerek ekibi kovar(yer polis lojmanı ve izinli giriliyor)kimi kapı veya apartman önünde yapılan aşı için namıs var olmaz diye çemkirirdi.......
Sonuç;bu aşı gelse bile öncelikle siyasetten nemalananlar ve gelir düzeyi yüksek belli bir kesim yaptırabilir,diğerleri ölmezse yıllar içinde peyderpey...![]()
rezerv satılırken alan kimdi?
çatır çatır güvence almış gibi şuan giren kim?
hüstadlar çıkan yabancının şu kadarı gelse 1.5 milyar dolar geliyor diye twit atıyor adam utanır yahu.
cash 60 milyar doları kasaya koysak tabela sıfır yazacak..
bu çoşkulu dalgalara dünyanın içinde bulunduğu pandemi ve hiç bi yerde reel faiz getirisi kalmaması sebep oluyor büyük ihtimalle.
Rusların Sputnik Aşısı;
Almanya menşeli, kurucusu Türk olan
BionTech şirketinin Aşısı;
Çok Yakında onay alıp almadığı açıklanacak
Amerikan şirketi Modernanın Aşısı;
Bu gelişmeler, dünyada mevzuları bi anda terse değiştirdi.
Globalde Altından kaçış ve ülkemizde dolardan kaçış başlamış görünüyor.
Havayolu şirketlerinde ve Petrolde ,
Globalde de hareketlilik var.
Bizde bugün THY e yansımamış eksi kapansa da, Bu olumlu rüzgar Pegasus a yansımış durumda..
Dolar/Tl şu an kayışı koparmış, lastik şemyel patlatmış vaziyette cantta gidiyor..
Net te döviz açığı olan şirketlerin bilanço yansıması içinde olumlu.
Şu an ki Aşı haberlerine ek olarak;
Yakında faiz beklentisi ile dövizde tekrar bi panik atak ile 2. Düşüş dalgası bekleyen analist yorumları şu an çoğunlukta görünüyor...
Şahsi öngörüm; Altın ve dolar/tl de büyük çöküş için
Abd li Moderna nın AŞI sının onay alması lazım, o zaman büyük kaçış başlar.. şu an kazanı sallıyorlar.
Hep söylüyorum, tekrar edeyim.
Altın ve Dolar, yatırım aracı değildir. Ticarette kullanılan takas aracıdır. Altın ağır olduğu için sonradan para bulunmuştur. Yatırım aracı, şirket yatırımı, şirket hisse senetleridir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Güncel durum tespitleridir.
Yer İmleri