Sayfa 764/1003 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Dolarizasyonun en önemli maliyetlerinden biri devletin para basmak yoluyla emisyon artışı neticesinde elde edeceği senyoraj geliri kaybına uğramasıdır. Dolarizasyonla birlikte yerli para yerine yabancı para kullanımı arttıkça kamu gelirleri arasında önemli bir payı olan senyoraj geliri azalmaktadır (Özen, 2018: 105). Gelişmekte olan ülkelerin halklarının gelişmiş ülke paralarını ödeme, tasarruf ve borç alma aracı olarak kullanması ve merkez bankalarının da rezerv olarak bulundurması gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının kendi ülkelerinde talep edilen para miktarından daha fazla para basmasına neden olur. Senyoraj geliri elde etmeyen ülkeler üretim yaptıkları halde refah düzeylerini artıramazken parası yabancı para olarak kullanılan ülkeler refah düzeylerini artırmaktadır.!!!!
    Alıntıdır.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Dudu da cripto para cikarsa iyi olur ahtopod amblemi olan.senyorajdan koseyi doner[emoji39]
    İskenderi hep yer omurboyu...

4.  Alıntı Originally Posted by Mombasa kampala Yazıyı Oku
    Bizim BOSPOROS usta gidin cebinizdeki parayla bugün döner yiyin
    yoksa yarın limonata içersiniz diye diye doğru olmuş olay. Bizim dönerci hacı baba hem zam yapmış kısa süre arayla hem de vergiden takmış devlete.

Bir vatandaş hacı baba döner diye bir yerden döner yemiş ve dönerci işletme daha az vergi ödemek için yemeğin fişine % 10 olması gerekirken % 1 KDV içecek olarak giriş yapmış sisteme.

Bizim ingiliz mehmet paşha�da twitterda denk gelip alıntılamış bu olayı.

Bizim hacı baba döner bırak denetçiyi, zabıtayı direkt olarak maliye bakan�ına yakalanmış la koptum trajikomik.

Zaten tabelasında ne kadar hacı hoca 1889 dan beri yazan işletme varsa kıçını kapata kapata geçmek lazım önünden.

En çok dindar görünüp, ahlak bekçisi kesilip Allah kitap diyip en çok katakulli zamazingo dolap çevirme bu yerlerden çıkıyor zaten.

Bu konu hakkında da bir mâni şiir derlemesi bekliyoruz BOSPOROS üstad

O yine %1 bile olsa fiş kesmiş hiç kesmeyene ne yapacakmış bakanımız. Sokakta satıcıdan geçilmiyor neden bunlar ekonomiye katılmıyor. Kesin şikayet edende en çok vergi kaçırandır

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım tavsiyesi değildir itibar etmeyiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Aynen, Tansu Çiller yolu kapatmıştı 2.el getirilmesin diye.
    o da boğaziçiliydi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Uzuuuun bir aradan sonra bugun Istinye Park'a gidip Gunaydin kofte doner'de (yemek kati) bir lahmacun bir ayran yiyecegim.

Bakalim kac para oldu sizlerle de paylasirim.

Belki de paraya kiyar Fareast'de bir menu de yiyebilirim.

Belli olmaz benim isim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

dun mıgrostan kuzu kapama aldım fırında çok lezzetlı oldu.kedilerde yediler.dışarda yemek yenmez cok pahalı.

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    dun mıgrostan kuzu kapama aldım fırında çok lezzetlı oldu.kedilerde yediler.dışarda yemek yenmez cok pahalı.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!

Sayfa 764/1003 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •