Sayfa 765/1312 İlkİlk ... 2656657157557637647657667677758158651265 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,113 - 6,120 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Asgari Ücret Ocak ayında 10.000 TL olursa en düşük konut kirası kaç TL olur?

Ve buna göre en düşük satılık konut fiyatı ne olur?

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Kirayı ve konut fiyatlarını asgari ücretliler belirlemez. Asgari ücret 10.000 tl olursa diğer tüm malların fiyatı artar ama kira ve konut artma
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kirayı ve konut fiyatlarını asgari ücretliler belirlemez. Asgari ücret 10.000 tl olursa diğer tüm malların fiyatı artar ama kira ve konut artma
    Mevcutta içinde kiracısı olan için etkilemez tabii ki (kanuni nedenlerden dolayı)

Peki ya bu para bolluğunda içi boş olan ve yeni kiraya verecek olan mülk sahipleri aynı oranda kira fiyatlarını arttırmaz mı?

Misal olmaz ya atıyorum asgari ücret bir anda 1 milyon TL oldu (kasıtlı olarak uzay boyutunda arttırdım) Şuan 1 milyon TL ye satılan stüdyo dairesinin sahibi evin fiyatını aynı mı bırakır?

----------
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Mevcutta içinde kiracısı olan için etkilemez tabii ki (kanuni nedenlerden dolayı)

Peki ya bu para bolluğunda içi boş olan ve yeni kiraya verecek olan mülk sahipleri aynı oranda kira fiyatlarını arttırmaz mı?

Misal olmaz ya atıyorum asgari ücret bir anda 1 milyon TL oldu (kasıtlı olarak uzay boyutunda arttırdım) Şuan 1 milyon TL ye satılan stüdyo dairesinin sahibi evin fiyatını aynı mı bırakır?

----------
    asgari ücret dolaylı olarak etkiler kiraları enflasyon vasıtası ile.

gelecek sene de 25% tarzı bir uygulama olursa konu maalesef mafyanın eline düşer.

aynı binada şu an bile eski yeni kiracı ödemesi yarı yarıya seneye benzer uygulama olursa bu üçte birine düşer.

insana açık ara farkla en çok koyan şey enayi yerine konmasıdır ve bu konu oraya doğru gidiyor maalesef.

5. Dünyanın en ucuz ülkesi Venezuela'da bile 2+1 aylık konut kirası Şuan ortalama= 8700 TL (466 Dolar) (Şehir içinde)

Şehir dışında ise 2+1 konut kirası ortalama = 7.000 TL (376 Dolar)

Dünyanın en ucuz ülkesinde bile fiyatlar bu şekildeyken bizdeki kira fiyatlarını yüksek bulmak ve bunu mülteciler yüzünden olduğunu zannetmek... Bilemedim

KAYNAK: https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ntry=Venezuela

-----------

6. Venezuelayı araştırmaya devam ediyorum misal Yaptığım araştırmada Chavez ile birlikte Venezuela devleti fakir ve orta sınıfa son 20 yılda 4 milyondan fazla yeni konut üretmiş. Yani onların toki si 4 milyon ucuz konut üretmiş bizim toki ise 1.2 milyon konut üretmiş. Bizim nüfusumuz Venezuelanın 3 kat daha fazla olmasına rağmen...

Hal böyle olunca 2 yıl sonra yapılacak konut sayıları bile mevcut ihtiyacı ne kadar karşılayabilir?

-----
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Venezuelayı araştırmaya devam ediyorum misal Yaptığım araştırmada Chavez ile birlikte Venezuela devleti fakir ve orta sınıfa son 20 yılda 4 milyondan fazla yeni konut üretmiş. Yani onların toki si 4 milyon ucuz konut üretmiş bizim toki ise 1.2 milyon konut üretmiş. Bizim nüfusumuz Venezuelanın 3 kat daha fazla olmasına rağmen...

Hal böyle olunca 2 yıl sonra yapılacak konut sayıları bile mevcut ihtiyacı ne kadar karşılayabilir?

-----
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Venezuela nüfusu max 26 milyonu falan görmüş
    4 milyon ev 3 kişiden desen 12 milyon nüfusun yarısı eder.
    Haber kaynağınız oranın a haberi olma ihtimali var gibi

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Venezuela nüfusu max 26 milyonu falan görmüş
    4 milyon ev 3 kişiden desen 12 milyon nüfusun yarısı eder.
    Haber kaynağınız oranın a haberi olma ihtimali var gibi

Bu kaynakta 4 milyon konut yazmış: https://www.stvincenttimes.com/venez...ienda-project/

Bu kaynakta da 4 milyonuncu evin teslimi yapıldığını belirtiyor(Haber Nisan 2022 yılı):

https://peoplesdispatch.org/2022/04/...million-homes/

Bu kaynakta ise 3 milyon konut teslim edildiği yazılmış (haber 2019 yılı): https://www.telesurenglish.net/news/...1227-0001.html
    Son düzenleme : vivatrader; 24-10-2022 saat: 21:46.

Sayfa 765/1312 İlkİlk ... 2656657157557637647657667677758158651265 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •