Sayfa 767/997 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,129 - 6,136 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

1.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Dünyada, şu grup veya tek marka şu kadar milyon otomobil satıyor diye, bir sıralama varmı?

Ben aradim bulamadim, Renault-Nissan-Mitsubishi 1. sıradaymış VW ise 2. sonrası yok, Toyoto, GM,Mercedes, Ford v.s. bunlar nerede belli değil.
    toyota globalde %10'la pazar lideridir, arkasından VW gelir, renault.nissan konsorsoyumu da 3.sırada ya da az farkla 2.

2.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    toyota globalde %10'la pazar lideridir, arkasından VW gelir, renault.nissan konsorsoyumu da 3.sırada ya da az farkla 2.
    dünyada gecen sene itibai ile 70 milyon civarı oto üretilmiş.en üst beş şirketin payı 50 milyon civarı.Satışlar, tedarik zinciri finansman olanaklarına erişim vs değerlendirildiğinde pazarı bunların kontrol etmediğini iddia ediyorsanız.Ağır rekabet nerde bize bir gösterin.

3. Tek tek parçaları alıp bilgisayar toplayanlar yüzde on filan kar eder ya
    Tek tek Araba parçalarını para bastırıp alsanda öyle arabayı bilgisayar gibi toplasan ilk sıfır alış maliyetinin 5 katı filan cepten para ödersin.

Yani o şirketler sıfır araç satışında bırak kar mar etmeyi düşünmeyi
    Araç satılsın kafi der
    Sonrasında Servis garanti yedek parçadan para kazanıyorlar

Dünyada rekabet en yoğun sektör bu sektör. İkinci el e bak anlarsın zaten.
    Bir tek Dünyada bizde araba pahalı kaldı , süper bakımlı ikinci el Laguna ya bulgarda bi arkadaş 500 avro para ödedi biniyor.

4.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    dünyada gecen sene itibai ile 70 milyon civarı oto üretilmiş.en üst beş şirketin payı 50 milyon civarı.Satışlar, tedarik zinciri finansman olanaklarına erişim vs değerlendirildiğinde pazarı bunların kontrol etmediğini iddia ediyorsanız.Ağır rekabet nerde bize bir gösterin.
    Ford globalin hisse değerine ve karlılıgına bakman yeterli. Rekabet yogun oldugu için kar edemiyorlar. Capilazm sert sistemdir, amazon alır ucurur, fordu alır yerin dibine sokar.

5.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Ford globalin hisse değerine ve karlılıgına bakman yeterli. Rekabet yogun oldugu için kar edemiyorlar. Capilazm sert sistemdir, amazon alır ucurur, fordu alır yerin dibine sokar.
    ford artık kar edemiyor, çünkü piyasada kar oranları azaldı. Şimdi tam otonom sürüş icat eden tesla sanki kar patlaması mı yapıyor? dünya da oto pazarı doyuma ulaşmış vaziyette.Rekabet cok yogun olsa fiyatların artmadan azalması lazıım. Tc de son beş yılda oto fiyatları o rekabetten mi bilmem kaca katladı? Giderek bu üç beş şirkete birbiriyle birleşecek. Amazon vs de sekrtörlerinde tekel olmak için her türlü dalavereyi ceviriyor. Yani 10-15 yıla ford un konumunda amazon olacak büyük ihtimal. Günümüzde Kapitalizm de serbest rekabet ve serbest ticaret sadece güçlülerin işine gelen bir mitdir.Ben pazarda limon satsam agzımı burnumu kırarlar diğer pazarcılar.Olmayan bir şey ders kitaplarında okutuluyor sadece.

6.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    ağır rekabetten veya tedarik zincirinden bahseden kim..?
    sallamasyon bir bilgi paylaşmışsın ona atıfta bulundum..!!

7.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    ağır rekabetten veya tedarik zincirinden bahseden kim..?
    sallamasyon bir bilgi paylaşmışsın ona atıfta bulundum..!!
    ha pazarı bunlar kontrol ediyor sallamasyonsa pazarda tam rekabeti göster diyoruz şimdi de ondan bahsetmedim ki oluyor.Salladığımızı kanıtla o zaman bay doğrucu?

8.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    ha pazarı bunlar kontrol ediyor sallamasyonsa pazarda tam rekabeti göster diyoruz şimdi de ondan bahsetmedim ki oluyor.Salladığımızı kanıtla o zaman bay doğrucu?
    sen ya yazdığını bilmiyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun..?
    iddiana göre chreysler yaptığı merger ile pazarın %90'nu kontrol edecek
    yani toyota.vw,nissan, ford,mercedes,honda,hyundai.. vd. pazarın sadece %10'na sahip..?
    suyla giden araba yapsalar belki global marketin %90'nına sahip olabilirler..!!

Sayfa 767/997 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •