Sayfa 78/1000 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 617 - 624 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Sercanim kardesim benim. Butcedeki acik durmuyor. Bu yuzden daha fazla borclanma daha kisa vadede yapilacak. 10 yilliklara aryik talep gelmiyor pek. Roll overlar yuksek faizle olacak vade kisalacak ustad.
     Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Hazinenin seneye çok yüklü geri dönüşleri var ama fed böyle devam ederse 300 milyar civarı borcu bu faizlerle uzun vade borçlanmaya çıkar diye düşünüyorum.. (2018 ağustos kur atağından sonra 10 yıl ve üzeri borçlanmayı kesip 2 yıl vade borçlanmıştı..o borçlanmanın keskin dönüşleri 2020de başlıyor)
    SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

2. başlık fon başlığı fakat

her ne kadar fed faizi düşürse de

ülkede vergi gelirleri düşüyor ,bütçe açığı büyüyor, tüketim azalmış, sektörlerde ciddi daralma var, işsizlik rekor seviyelerde, koca koca şirketlerin karlarında ciddi düşüşler var, merkez bankası faizleri düşürse de piyasa canlanmıyor, enflasyon rakamları düşük çıksa da hane halkının gerçek enflasyonu çok daha fazla.

bu veriler ışığında 2020 yılı için; kur, faiz ve enflasyon öngörüsü olan var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    başlık fon başlığı fakat

her ne kadar fed faizi düşürse de

ülkede vergi gelirleri düşüyor ,bütçe açığı büyüyor, tüketim azalmış, sektörlerde ciddi daralma var, işsizlik rekor seviyelerde, koca koca şirketlerin karlarında ciddi düşüşler var, merkez bankası faizleri düşürse de piyasa canlanmıyor, enflasyon rakamları düşük çıksa da hane halkının gerçek enflasyonu çok daha fazla.

bu veriler ışığında 2020 yılı için; kur, faiz ve enflasyon öngörüsü olan var mı?
    FED'in faiz indirimlerinin gelişmekte olan ülke ekonomi / borsalarına yeterince katkı yapmadıklarını gözlemlemekteyiz. Ha keza ABD borsalarına da. Bunun nedeni indirime esas verilerdeki soru işaretleri. Ki bu verilerle oynama işi artık bir devlet politikası haline gelmiş durumda bütün ülkelerde. Bir ay önce açıklanmış özel sektör istihdamı verisinin ertesi ay negatif yönde yaklaşık % 50 oranında revize edilmesi gibi. Ha keza bizdeki enflasyon (sepetteki kaydır kuydur işleri) ve cari denge (net hata noksan kalemi) rakamları da piyasa tarafından oldum olası şüpheyle karşılanan makro veriler.

Son tahlilde faiz indirimi demek örtülü para arzı demektir ve bir önceki değerlendirmemizde de değindiğimiz gibi global anlamda devam ettirilen bu sürecin asıl maksadı finansal sistemin çeşitli alanlarında bloke olmuş sermayeyi tüketime yönlendirmek. Bu makro bir plan ve hepimizin bildiği gibi arkasında devasa bir güç savaşı var. ABD içerisindeki güç mücadelesini bu yönüyle de okuyabiliriz.

Bu mücadelenin hiç şüphesiz en önemli cephesi Trump'ın yaptığı "küreselciler kaybedecek" açıklamasıyla yeni bir boyut kazanan kripto para & dolarizasyon arasında gerçekleşen mücadele. Trump ve arkasındaki güçler bir taraftan faiz indirimi yoluyla halkını tüketime yönelterek bütçe dengelerini bir şekle sokmak istiyor diğer taraftan da dolar bolluğu yaratmak suretiyle kripto paraların önünü kesmeye çalışıyor. Kıssadan hisse küreselciler kazanacak olursa Trump "bir vatan haini olarak" elektrikli sandalyeye gideceğinin farkında ve yapmış olduğu o olmadık manevraların temel sebebi bu.

Bütün bu yazılanlardan ne anlamalıyız diye soranlara faizlerdeki düşüşlerden en fazla nasibini alanlardan birisi de Altın ve diğer bazı emtialar. Zaten grafiklerinden bunu anlamak mümkün. Fon bazında ne kastettiğimi de burayı okuyan herkes biliyor artık.

4. Dün verdiğim ykbden ysu satış emri bugün sabah 7:17 de gerçekleşmiş para geçmiş.

Böylece aynı gün gelen para ile valörlü fon çevirebiliriz.

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    harika aciklama

bence bu fiyat bilmeden alis satis mantiksizdir. sizce nasil?
    yani bugun satip yarin fiyatina satmak nasil bir is?!!
    alarken tamam diyelim sorun yok ama satarken!
    saniram bunu goren olmadi

biz fiyati bilmeden satiyoruz demi?
    mesela ben dun tcd aldim atiyorum 10000 tl lik ve bugun 100 tl kar yaptim. simdi o 100 tl lik adet tcd satarsam yarin fiyatina hesaplanacak demi? yani yarin zarar olursa zarar la satiyorum dogrumu?
    kusura bakmayin anlamiyorum bunu

6.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

mesela ben dun tcd aldim atiyorum 10000 tl lik ve bugun 100 tl kar yaptim. simdi o 100 tl lik adet tcd satarsam yarin fiyatina hesaplanacak demi? yani yarin zarar olursa zarar la satiyorum dogrumu?
    Evet yarın sabah ki fiyattan hesaplar .

7.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

doğrudur. mesela öğle üzeri ortam sakin ve siz de tamam buradan satayım diye emir girdiniz. öğleden sonra saat üçte çok kötü bir haberle borsa yüzde iki üç eksi yapsa siz de yarın bu zarardan payınıza düşeni alırsınız. bu gün yüzde bir kârdasınızdır ama yaşanacak böyle bir terslikte yüzde bir zararla dahi satış yapmanız mümkün. yani alış olsun satış olsun, fonlarda 13'e kadar emir girebildiğimizden öğleden sonrası biraz şansa kalıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku

yani alırken kaçtan aldığımızı ve satarken kaçtan sattığımızı bilmeden emir vermek zorundayız.
    Shangil hocam benim cevaba güvenmeyip bi daha mı soruyosun ?

Valörlü fonlarda durum budur, olmaz öyle şey diyorsan seni hisse senedi işlemlerine alalım. Ya da valörü sıfır gün olan fonlara...

Sayfa 78/1000 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •