Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 780/1014 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,233 - 6,240 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    abicim benim 2 tane evim var zaten istanbulda. ben yurtdışında çalışıyorum işim gereği genel olarak rusyada. gel moskovadan 500 bin usdye 24 m2 ev al o zaman.

insanlarda görgüsüzlük had safhada ben buraya da daha önce yazdım, en kıçı kırık adam site olsun havuz olsun vs diyor. burada öyle ev oldumu 1 milyon dolardan başlıyor biliyon mu sen? dubaide kaldım 7 ay o gördüğünüz gökdelenlerde 1 stüdyo 1 milyon usd. ******iboktan arap çölü 55 derece yolda yürüyemiyorsun. kirası 5-6 bin usdden başlıyor.

ben diyorum ki gidin kızıltoprağa, feneryoluna, suadiyeye orda hala gayet uygun evler var. dua edin araplar maraplar tam keşfetmesinler oraları.
    istedigin kadar yaz anlamazlar anlayamazlar

Bende cok gordum boyle insanlar Istanbul da yasamis ve yasarken nefret etmis metrobuslerde hayati gecmis asgari ucrete yakin ucret aldigi icin istanbul un gercek guzelligini yasayamamis

Yillar sonra green card veya baska yollarla ABD ye gelmisler ve o zaman anlamislarki Istanbul bir cennet. 24 yildir ABD deyim her Turk ayni seyi soyluyor

- Abi Istanbuldayken Istanbula kufrediyorduk ama simdi anliyoruz megerse cennetmis

-ama nasil olur? Altinizda 6 silindir araba evler 300 metrekare cok guzel isleriniz var para sikintiniz yok

-birak abi parayi falan insanlik olmus burada. Sokakta bi insana benzeyen insan yok herkesin isi gucu para olmus. Evler buyuk icleri bos arabalar kocaman gidecek yer yok

-peki TR ye tatile gittiginiz zaman bunlari anlatiyormusunuz?

-Ilk gittigimizde anlattik baktikki kimse anlamiyor anlayamiyor bizde sustuk. Ama param olsa iki saniye durmam Istanbula donerim

- Bari Istanbul dan bir ev falan alsaydiniz

- Sakami yapiyorsun tabiki Istanbul dan eve girdik. Zaten herkes giriyor. Istanbul bizi affet senin degerini bilememisiz sana yanlis yere kufur etmisiz. Affet bizi

-valla ayni seyi bende soyluyorum hemde hergun.
    ------------------------------------------------------------------------------------

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu aşağıdaki görüntüye izin veren bir zihniyet ve halk olduğu sürece inşaatçılar yolunu bulur. burası kartal. buradan ev alsan ne olacak. kümes topluluğu resmen. temennim bu görüntüye yeni nesillerin prim vermemesi. umarım gerçekleşir bu.

soyle dusun

bu beton yiginina bastan izin verilmeseydi ve POTANSIYEL goc degismeseydi

Potansiyel goc demek yani Istanbula goc etmek isteyen insanlarin sayisi

o zaman Istanbul da ev fiyatlari ne olurdu?

Patlardi

Su anda Istanbul da fiyatlarin bu kadar dusuk olmasinin en buyuk sebebi SUNI arz coklugudur

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Su Kanununu okuyan varmi.

Tarimsal araziniz var, kuyu actiniz, su cikarttiniz.

Yani yer alti suyunu, yer ustune cikartip, bahcenize doktunuz.

O suyun bir kismi yine yer alti suyuna karisti, bir kismi da buhar olup uctu.

Buhar olup ucan miktar, yagislarla, fazlasiyla geri geliyor mu ? Geliyor.

Peki bu sirkulasyon icinde devletin ne rolu var. ?

Hiic.

Peki neden su parasi aliyor uretici yurttaslardan ?

Sadece soruyorum.
    cunku belediyenin paraya ihtiyaci var

ABD de boyle. Bahcemden su cikarirsam ve sayac taktirmazsam cezasi cok buyuk

Yani butun dunyada ayni gordugun gibi. ABD de bir de suyu lab analize yollaman zorunlu oda bi 500 dolar sonra sonuca gore kullanmana izin veriyor

TR de bu zorunlu degil yalnizca sayac takiyorlar eger su zehirli cikarsa sen oluyorsun ama lab parasi odemiyorsun

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Bu yeraltı suları meselesi çok önemli. Seferihisar da yazlığımın olduğu bölgede çocuk parkının ortasında ( eskiden mandalina bahçesi sulanıyormuş ) bulunan kuyuya belediye kapak yapmıştı. Bizim uyanık komşular o kuyuya siteden elektrik çekerek motor koydu ve su çekmeye başladılar. Kaymakamlığa, DSİ bölge Md. lüğüne ve İlçe Belediyesi ile İZSU ya dilekçe başvurdum. Aynı gün akşam biri polis olmak üzere 4 komşum beni darp etti.
    Sonuç ; Mahalli görevlilerin ( belediye ve polisin gayretleriyle ) kuyu 9 metre ölçüldü ( aslında tam 60 metre ) ve DSİ karışmam dedi. Mahkeme darp meselesini itiş- kakış saydı. Sonra anladık ki fetö örümceğinin ağına takılmışız. Peki şimdi neden halen kuyu faaliyette ? Hemde 30 kişilik sitenin ortak ödediği elektrikle çıkan suyu sadece 4 ev kullanıyor. İnsanlar haberim yok ayağına yatıyor. Kulağına kulağına bağırarak '' kardeşim parasını 30 kişi ödüyor, salakmısınız '' deyince '' çok abartıyorsun, kaç kuruş tutacak '' diyorlar. Sattım, çıktım . Ne halleri varsa görsünler.
    deli bunlar

o suyun icilebilir oldugu ne malum? Ya zehirliyse?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    şu köylümüz güzellemelerini pek anlayamıyorum ben. devletten öte, mevcut köylü profiliyle türkiyedeki tarım hayvancılık verimini artırmak çok zordur. bunu biliniz.

“Türkiye bir madenin üzerinde oturuyor ama bunun farkında değil. 2030’larda çok daha fazla fındığa ihtiyacımız olacak. Çünkü raflarda şekerleme ve karamelli ürünlerin yerini fındık alacak. Biz şirket olarak önümüzdeki yılları planlıyoruz. Türkiye’de ağaçlar yaşlı, yaşlanıyor. Her yıl Türkiye’de yüzde 10-15 verim düşüyor. Türkiye mutlaka önlem almalı. Türkiye’de bir hektardan 800 kilo, Şili’den ise 3.200 kilo verim alınıyor. İyi verim almak için çiftçilerin en az 140 gün fındık bahçelerinde kalması gerekiyor. Türk çiftçisinin bahçede kalış süresi ise 40 gün. Türkiye’de verimi artırmak için çiftçilerin eğitimi şart. Gübreleme ve budama iyi bilinmiyor, yeni teknolojiler de kullanılmıyor.”
    dediklerine kismen katilsam da yanlis oldugun bir konu var

gubreleme pek o kadar da olumlu bir sey degil. Gubrelemenin abartildigi bir ulkede yasiyorum. Meyve ve sebzenin artik suni gubre olmadan yetistirilemedigi ve organik gubreye altin muamelesi yapildigi bir konuma gelmis Amerika. O yuzden gubreleme iyi bir seymis gibi lanse etmeyin. Organik gubreyi anlarim ama o kadar pahaliki onu kullandigin zaman urun fiyati katlanarak artiyor.

Iste bu yuzden TR de bugun icin konusursak asiri bir kimyasal ilac ve suni gubre kullanimi var. Ege nin kasabalarinda gozumle gordum olcusuz hesapsiz kitapsiz kafalarina gore ilac sikiyor koyluler. Yanlarina gidip konusmuslugum var uyarmisligim var ama dayak yemekten zor kurtuldum. Ne kadar ilac sikilmasi gerektigini ve ilacin icinde ne oldugunu bilmiyorlar.

Koylude cok uyanik pazarda satacagi sebzede ilac kullaniyor ama cocugune yedirecegi sebze meyveyi yumurtayi ayri bir arazide yetistiriyor. Nasil olsa denetleyen yok soru soran yok benim gibi herseye burnunu sokanda yok. pazara gidip disaridan dogal gibi gozuken ama esasinda kanserojen madde dolu olan sebze meyveleri satiyorlar. Sorarsan ilac sikmadim diyor kendi urunum diyor yalan soyluyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Yer alti suyu tukenir nitelikte degildir.

Binerce yildir su kullanimi suruyor.

Tukenir, yagislarla yeniden dolar.
    bu dogru degil

Cok uzun yillar itibari ile yeralti su taban seviyesini olcmusler ve dunyanin bir cok bolgesinde taban seviyesinin alcaldigi gorulmus. Neden yagmur varken bu taban seviyesi dusuyor sorusunun cevabi ise basit. Cunku eskiye oranla cok fazla su cekiliyor ikincisi irmaklar gollerden su ceken fabrikalar cok bir de sehirler cok buyudu oranin cektisi su cok fazla. Sonucta yeralti su tabani kendini yenileyemiyor ve obruklar olusuyor.

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bugün benim dublekse 100 daha ekledim.

satıcı değilim ama çok memnunum evimden :D
    Ben de bugün kendimi niye daha zengin hissediyorum diyordum. Meğer evimin fiyati 20 bin artmış🤣🤣

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by meliher Yazıyı Oku
    Piyasayı ve ekonomik verileri çok iyi gözlemleyip,değerlendiren bir kişi olarak,naçizane görüşüm şu anda hiçbir gayrımenkul yatırımı yapılmaz.TL veya DOLAR vadeli mevduat,borsada temettü veren ve iyi yönetilen, karlılığı yüksek sağlam hisselere yatırım veya ikisinin kombinasyonu en iyi yatırım olarak durmaktadır.Ayrıca halen içinde bulunduğumuz ve giderek de şiddetini arttırmakta olan bir krizinde olduğunu düşünürsek, önümüzdeki birkaç yılda ,tıpkı 2001 krizinde olduğu gibi,kelepir fiyatlara gelmiş binlerce ev,dükkan,arazi seçeneklerini göreceğiz.Şu anda 500 600 bin lira istenilen gayrımenkullerin yarı fiyatlara belki de daha düşük fiyatlara düşmesine rağmen satılamadığının görüleceğini düşünmekteyim.Yani acele etmeğe hiç gerek yok.Sabırlı olunmalı.Parayla para kazanma döneminin daha başındayız ve nakit para daha yeni kral olmaya başlamıştır.
    Imzamı atarım bu yoruma...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 780/1014 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •