93.25 den 13 milyon lot el değiştirdi. En azindan kötü fiyat beklentisi bitti. Bilanço ile ilgili olumlu durum enerjilerdeki satış dalgası bitince devreye girit diye tahmin ediyorum
93.25 den 13 milyon lot el değiştirdi. En azindan kötü fiyat beklentisi bitti. Bilanço ile ilgili olumlu durum enerjilerdeki satış dalgası bitince devreye girit diye tahmin ediyorum
Şirketimiz, ANTALYA TAV SERA ADİ ORTAKLIĞI ile ‘'Antalya Havalimanı Gelişim Projesi Terminal 2 Binası Güneş Enerjisi Santrali İşleri'' için anlaşmaya varmıştır. Anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 2.400.000, -Euro'dur. (İkimilyondörtyüzbin, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 70.848.000, -TL)
Rica ederim.İnsanoğlu çiğ süt emmiştir demiş büyüklerimiz.İnsan öz kardeşinden bile ne kazıklar yiyor işin içine maddiyat girince.Kendi abilerimden biliyorum.
Ben Twitterdaki o arkadaşın tweeti ile bunu fark ettim ve benim düşüncelerim bu şekilde.Güneş enerjisi sektörünün bu en canlı,daha taze döneminde zararına çalışıyor ve sürekli gaz tweetleri atıp sonra patronlar elindeki hisseleri satıyorlarsa ben bundan bu sonuçları çıkarıyorum.Siz farklı sonuçlar çıkarıp ona göre eylem yaparsınız.
Bir arkadaş da demiş ki ilk çeyrekte de fon kur farkı geliri vardır.Evet baktım var.Ama sadece 1.850.000 TL.İkinci çeyrekte bu fon kur farkı geliri 474.000.000 TL olmuş yani 256 katına çıkmış.
Bir diğer arkadaş da demiş ki şimdi balici ve kardanadam da gelir.Yani beni haset eden,bende yoksa başkasında da olmasın mantığında yazan biri olarak görmüş.Girin hektaş forumuna benim 2021 den itibaren bugüne kadar yazdığım yazılara bakın.Ben de 2022 Kasım ayında hisse zirvelerde (51 TL)iken satamayıp bugüne kadar hissede kalanlardanım.Hisse şu anda yarı fiyatında,bir o kadar da enflasyon kaybımız var.Hektaş sayfasına da gelip bizi sinir etmek için yazılar yazanlar vardı.En belirgin örneği temelreisim kodlu birisiydi.Ben iyi niyetli olarak yazıyorum diye başladığım halde bu şekilde düşünenler olabilir normal karşılıyorum
Buraya yazdığım son yazım bu
Bol kazançlar dilerim
Iyi niyetinizden kusku duyulmuyor. Ancak bu sirketin is modelininden kaynakli tahsil oynakliginin yanlis yorumlanmasi soz konusu.
Forumda defalarca GESAN'in 12 aylik bilancosuna bakilmasi gerektigi soylendi. Isler alindiginda %10-25 arasi pesinat doviz olarak tahsil ediliyor. Malzeme alimi icin peyderpey kullaniliyor. Is teslimatlari da yil sonuna dogru yapilip ciroya yansiyor.
Bu yuzden ara ceyreklerde cikan rakamlar aldatici. Twiter da rastgele insanlara bakmayip kap sitesine giderek emek vererek cok daha kaliteli bir analizi kendi basiniza yapabilirsiniz. Twiter'da bu yorum kulliyen hatali dikkatli olun.
Yil sonu bu sirket ne kadar ciro yapacak, marji nedir uzerinden bir analiz yaparak, bu sirketin fiyatlamasini yapabilirsiniz.
Ayrica Europower'dan gelen %56 civari bir katki ve yeni acilan Peak PV'den gelecek %33 civari katkilari ciroya eklemeniz lazim.
Bol kazanclar dilerim, kisa da bu hisse fiyatlamasi cok oynaktir. %15 kariniz hayirli olsun, umarim daha cogunu da elde edersiniz.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
https://twitter.com/MatriksB/status/...FjWvoi01Q&s=19
Matriks bikanćoya göre 2. Çeyrek 304 milyon EFK var yanlış mıyım?
Bu tablo doğru evet EFK olarak zarar yok
Düzelteyim o zaman Nisan-Haziran 3 aylık dönemde EFNK(Esas Faaliyetlerden Net Kâr) yok zarar var.
Ne kadar var:
340-474=-134 milyon tl zarar var EFNK olarak
6 aylık EFNK kaç TL:
340-134=206 milyon tl EFNK kârı var.(Buradaki 340 ilk çeyrek kârı,-134 ikinci çeyrek EFNK zararı)
Yani 6 aylık olarak gördüğün net kâr 680 TL var ya bunun 206 milyon TL şu yaptığı işlerden kazandığı net kâr 474 milyon TL si Fon Kur Farkı Geliri
474+206=680 milyon TL(Bilançodaki Net Kâr)
Özetle ikinci çeyrekte yaptığı işten zarar etmiş,aldığı fondan kazandığı kur farkı geliri bunu maskelemiş
Yer İmleri