Sayfa 798/1002 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,377 - 6,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

Verileri gizlemek, tabiki bunların derdi turizmden para gelmesi, 1812 veba salgınında 100 bin kişi vefat edince ahali kendini karantinaya almış ve salgın sona ermiş.

Anlatmak istediğim, bu salgında vatandaş durumun vehametinin farkında değil, veri gizlemeyi değil bilhassa geberirirsiniz denilmesinin vakti.

Emme her keramet bunlardan olduğundan, her şey yolunda amq!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sn turalı bulabildiğim kaynaklara baktım,karantina ve dezenfeksiyon diyor.Osmanlıda vebanın sona erişine dair bir değerlendirme diye prof Mesut Ayar ın çok ilginç bir makalesi var,tam sizin sorunuza yanıt veriyor.Aslında salgınlarla mücadelenin temeli değişmiyor,yüzyıllardır aynı ,karantina ve dezenfeksiyon şart,bir müddet sonra salgın etmeni yayılamadığından etkisini yitirebiliyor,uzun sürede aşı veya tedavi bulunabiliyor.Bu virüs için en sıkıntılı nokta çok kolay bulaşması ve hava ile geçmesi,ayrıca semptom vermeyen taşıyıcılar olması,bunlar hep mücadelenin içine eden şeyler.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn ressam ben de tam sizin gibi düşünüyordum.Ama son zamanlarda halka bakıyorum bakıyorum umutsuzluğa düşüyorum.Negatif feedback sistemi olanca hızıyla çalışıyor.Malum ekonominin içine edildiğinden dolayı hızla fakirleşiyoruz fakirleşen halk yozlaşıyor,yozlaşan halk kendine benziyeni seviyor,ben halka hem yabancılaştığımı hem sevgisizleştiğimi hissediyorum(nefret dememek için bu garip kelimeyi uydurdum)Şu pandeminin göbeğinde sağlık personeli ,doktor dövenleri,onlara eziyet edenleri,gerçeklerin gizlendiği bilindiği halde sesini çıkarmayanları,hala bu yalancıları savunanları ,soygun düzeninden ufacık çıkarı olsa hemen düzeni savunanları,savunmasa da kör bir cehaletle benimseyenleri gördükçe benim sevdiğim gençliğimin ülkesi ve insanları bunlar değil diyorum.Bu sosyolojiye sahip ülkede giderek umutsuzlaşıyorum.
    Yazacak çok şey var. Lakin kurum ismi veremiyoruz. Hani bir laf vardır ( yapan kurtulur, söyleyen kurtulamaz ) . Kaçma- karışma- çalışma diye nasihatla mesleğe başlatılan insanlardan hizmet beklemek anlamsız. Kurulan sistemde ; her kurum kendi içinde kaynatılır olmuş. Misal , doktorlar = aynı hastanede Türk doktorla birlikte nerede nasıl okuduğu bilinmeyen yabancı doktorlar. Anestezi teknisyenleri geçen birbirlerine girmişti. Önce partizanlıkla bölünmüşler, sonra inaç üzerinden sonra eğitim şekli üzerinden ( okullu, kurslu, vip gibi) hemşericilik, gibi. Böyle olunca kendi içlerinde bitik oluyorlar ve dışardan saldırıya açık hale geliyorlar. hatta bir fraksiyondakiler diğerlerine yapılan saldırıyı destekliyor veya haklı buluyor.

Bu da ait olduğu yere, yani en iyi ifadeyle cehenneme gitmiş, ateşi bol olsun.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,120
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Damat nerelerde yahu büyük adammış, istesek dolar gaymeyi düşürürüz demişti sadece istifası 1 gayme düşürdü, bir de fayiz artırıp gitseydi, dolar gayme 5 kaata düşerdi.
    Şu korkusu var,bu devede kulak.

https://www.youtube.com/watch?v=g0Z6MpO4QUE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,120
    Dolar 7.72.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,120

Bu da ait olduğu yere, yani en iyi ifadeyle cehenneme gitmiş, ateşi bol olsun.
    Geberdi gitti ait olduğu yere,ateşi bol olsun.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Verileri gizlemek, tabiki bunların derdi turizmden para gelmesi, 1812 veba salgınında 100 bin kişi vefat edince ahali kendini karantinaya almış ve salgın sona ermiş.

Anlatmak istediğim, bu salgında vatandaş durumun vehametinin farkında değil, veri gizlemeyi değil bilhassa geberirirsiniz denilmesinin vakti.

Emme her keramet bunlardan olduğundan, her şey yolunda amq!
    Evet, sizin ve sn hkm'in verdiği kaynakları okuyunca karantinanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Oluşturdukları bilim kurulu üyeleri de bunun farkındadır eminim ama hastalık başladığında dut pekmezinden medet uman, halka maske dağıtmayı beceremeyen ve son haberlere göre $20.000 karşılığı coronalı hastaları tedavi için ülkeye sokan zihniyeti düşününce artık ülkede veya herhangi bir şehirde toptan bir karantina olacağını hiç zannetmiyorum...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 798/1002 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •