Artan

249,70 10 13:55
57,60 9.92 14:35
389,75 9.48 13:55
51,40 8.9 14:35
45,26 8.59 14:35
Artan Hisseler

Azalan

77,90 -9.99 14:35
16,38 -9.95 14:35
9,96 -9.95 14:35
13,73 -6.98 14:35
14,57 -6.72 14:35
Azalan Hisseler

Ýþlem

6.815.938.436,82 14:35
5.622.382.157,50 14:35
4.614.071.668,00 14:35
2.979.913.767,90 14:35
2.646.715.308,68 14:35
Tüm Hisseler
Sayfa 801/927 ÝlkÝlk ... 301701751791799800801802803811851901 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 6,401 - 6,408 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by martind Yazýyý Oku
    Bu adamlar eðitimsiz tipler. Bunlara dikkate almamak lazým. Eðitim cok önemli.

Kanunen politikacýlarýn eðitimli olmasý þartý aranmýyor. Bu biraz da toplumun tüm kesimlerine eþit temsil þansý verilmesi için böyle düþünülmüþ. Bence buradaki çözüm politikacýlarý eðitimli ve daraltýlmýþ bir zümreden seçmek deðil, halkýn eðitim seviyesini yükselterek eðitimli politikacýlara olan talebini arttýrmak olmalý.

Yoksa bunun tersi bir durumda halk daraltýlmýþ bir zümreden seçilen politikacýlarý kendisi ile özdeþleþtiremeyecek ve zihninde sistemin kendisine baský kurmaya baþladýðýný düþünecektir.

Aslolan halktýr. Gerisi teferruattýr.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Bazý arkadaþlar hala 13 Eylül deki PPK toplantýsýnýn önemini kavrayamamýþ gibi görünüyor...
    TR yol ayrýmýna gelmiþ durumunda....
    O kadar önemli yani...

Sn Rxpu nun dikkat çektiði noktada önemli...
    Hem (ciddi) reel faiz verecek ama daha önemlisi en az 2-3 yýl vermeli o (ciddi) reel faizi diyor UZMANLAR....
    Bugün verip 6 ay sonra faizleri düþürmeye kalkarsa bugünden daha kötü olur diyor Uzmanlar...

saygýlar/baþarýlar
    "Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "

3.  Alýntý Originally Posted by Tengri Han Yazýyý Oku
    Bazý arkadaþlar hala 13 Eylül deki PPK toplantýsýnýn önemini kavrayamamýþ gibi görünüyor...
    TR yol ayrýmýna gelmiþ durumunda....
    O kadar önemli yani...

Sn Rxpu nun dikkat çektiði noktada önemli...
    Hem (ciddi) reel faiz verecek ama daha önemlisi en 2-3 yýl vermeli o (ciddi) reel faizi diyor UZMANLAR....
    Bugün verip 6 ay sonra faizleri düþürürse daha kötü olur diyor Uzmanlar...

saygýlar/baþarýlar
    tamamen kendi görüþüm heralde 3. kezde yazýyorum

kur böyle aþaðý geldikçe reisin yapacaðý faiz artýþýnýn boyutu ve ihtimali azalýyor bence. inþallah yanýlýrýmda Türkiye'yi kaos ortamýna sokmayacak bir þekilde faizi arttýrýrlar. yoksa uçurumdan yuvarlanacaðýz...

Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku
    tamamen kendi görüþüm heralde 3. kezde yazýyorum

kur böyle aþaðý geldikçe reisin yapacaðý faiz artýþýnýn boyutu ve ihtimali azalýyor bence. inþallah yanýlýrýmda Türkiye'yi kaos ortamýna sokmayacak bir þekilde faizi arttýrýrlar. yoksa uçurumdan yuvarlanacaðýz...
    Ekonomi yönetimi kur deðerinin sert bir yay gibi gerildiðinin farkýnda, herkes biliyor ki bu bir düþüþ deðil, bu bir gerilme, ve yay üzerinde enerji biriktirecek þekilde kuruluyor. Bu enerjiyi ancak reel faiz sönümlendirebilir. Bu enerjiyi söndürmeden de bu yayý daha fazla sýkamazsýn belirli bir noktadan sonra fýrlar gider.

Ben bu gerçeðin tüm bürokrasi kademesi tarafýndan bilindiðini düþünüyorum. Politikacýlar konuya ne denli vakýftýr, onu tabii ki bilemem. Ancak o konuma gelebilmeleri için belirli bir þekilde analitik düþünmeyi ve risk yönetimini öðrenmiþ olamalarý gerekir.

Eðer öðrenemedilerse ve ýsrar sürerse de yapacak bir þey yoktur. Halkýn çoðunluðu karar hakkýna sahip olan iktidara oy ve yetki vermiþtir. Demokrasinin gereði olarak sonucuna herkesin katlanmasý gerekir. Oy vermeyenleri bu durum etkilemesin diyemiyoruz ne yazýk ki.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

5.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Ekonomi yönetimi kur deðerinin sert bir yay gibi gerildiðinin farkýnda, herkes biliyor ki bu bir düþüþ deðil, bu bir gerilme, ve yay üzerinde enerji biriktirecek þekilde kuruluyor. Bu enerjiyi ancak reel faiz sönümlendirebilir. Bu enerjiyi söndürmeden de bu yayý daha fazla sýkamazsýn belirli bir noktadan sonra fýrlar gider.

Ben bu gerçeðin tüm bürokrasi kademesi tarafýndan bilindiðini düþünüyorum. Politikacýlar konuya ne denli vakýftýr, onu tabiiki bilemem. Ancak o konuma gelebilmeleri için belirli bir þekilde analitik düþünmeyi ve risk yönetimini öðrenmiþ olamalarý gerekir.

Eðer öðrenemedilerse ve ýsrar sürerse de yapacak bir þey yoktur. Halkýn çoðunluðu karar hakkýna sahip olan iktidara oy ve yetki vermiþtir. Demokrasinin gereði olarak sonucuna herkesin katlanmasý gerekir. Oy vermeyenleri bu durum etkilemesin diyemiyoruz ne yazýk ki.
    bürokrat politikacý filan yok hikaye. reis var. onunda ne istediðini biliyoruz. geçen ppk'da bundan farklý deðildi 4.70'den kur 7.20'ye kadar çýktý. söylemlerde belli; onlarýn dolarý varsa bizimde allahýmýz var falan. kim bilir kaç þirket ve ocak battý bu süreçte. mühim deðil. aslolan reisin iktidarý ve istikbali. ben gidersem devlet yýkýlýr dediðini unutmayalým.

eðer reis yüksek faizle iktidarýnýn daha çok sarsýlacaðýný ama kurla sarsýlmayacaðýný düþünüyorsa hikaye herþey. isterse dolar 20 olsun. ha bence kur kontrolsüz yükselirse full kaos/venezüela, faiz yükselirse resesyon/beton iflasý olur. belki reis birini daha yönetilir buluyor...

Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku
    bürokrat politikacý filan yok hikaye. reis var. onunda ne istediðini biliyoruz. geçen ppk'da bundan farklý deðildi 4.70'den kur 7.20'ye kadar çýktý. söylemlerde belli; onlarýn dolarý varsa bizimde allahýmýz var falan. kim bilir kaç þirket ve ocak battý bu süreçte. mühim deðil. aslolan reisin iktidarý ve istikbali. ben gidersem devlet yýkýlýr dediðini unutmayalým.

eðer reis yüksek faizle iktidarýnýn daha çok sarsýlacaðýný ama kurla sarsýlmayacaðýný düþünüyorsa hikaye herþey. isterse dolar 20 olsun. ha bence kur kontrolsüz yükselirse full kaos/venezüela, faiz yükselirse resesyon/beton iflasý olur. belki reis birini daha yönetilir buluyor...
    Benim gördüðüm þu ki kur Türkiye'deki fiyatlarý daha fazla yükseltebiliyor. Yani vatandaþýn cebini daha çok yakýyor. Sonuçta olay dönüp dolaþýp vatandaþýn markette gördüðü fiyat etiketine gelir. Basitçe kuru býrakýrsa o etiket daha da yükselir, ama faiz silahýný kullanýrsa o kadar yükselmez.
    Ýnsanlar ev sahibi olmadan da yaþayabilir , ama çocuðuna mama ve alt bezi alamamaya baþladýðýnda , reis meis dinlemezler gibime geliyor.

7. Konu dýþý olacak ama forumda yorumlarýn altýna Beðendim/Beðenmedim butonlarý konulsa güzel olabilir bence. Zahmetli bir iþ olmayacaksa forum yöneticileri için.

Alýntý Originally Posted by PiNNo Yazýyý Oku
    Konu dýþý olacak ama forumda yorumlarýn altýna Beðendim/Beðenmedim butonlarý konulsa güzel olabilir bence. Zahmetli bir iþ olmayacaksa forum yöneticileri için.
    beðendiðine itibar puaný verirsin yýldýza basarak beðenmediðinide alýntý yapar neden beðenmediðini yazarsýn
    bir halt olacaðý yok.

Sayfa 801/927 ÝlkÝlk ... 301701751791799800801802803811851901 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •