Originally Posted by
osisa
Bak biz seninle siyasi anlamda zit görüşlü yüz, olabilir dogaldir. Fakat senin yazıların siyasi boyutuda geçiyor tamamen hayal alemindesin kurgu yapiyorsun o kurgularada başkalarıninda inanmasını seni desteklemesini istiyorsun.
Ben yasadiklarimi gorduklerimi bilirim senin yazdıkların benim icin bir sey ifade etmez.
Ben yalnişa yalniş demeyi, doğruya dogru demesini bilirim. Bu hükümetin yalniş yaptigi seyler varsa onada bu olmaz derim.
Bu hükümet başarılı olmasa 20 yıla yakin bu devletin basinda olmazdı, zamaninda hata yapan herkesi sildi atti bu millet.
Sabah aksam heryerde basbas bağırdılar, sokaga cikma yasagi gelsin diye muhalif kesim, hükümet üretimi kesmemek icin hafta sonu yapti, cok zekice bir uygulama.
Saat diyorsun, bir gun once veya gunduz aciklansaydi bu izdiham veya kargaşa olmayacakmiydi sanıyorsun?
Almanya harici Avrupa bu illeti yonetemedi, sen kalkmış virusun ilk gününden bugüne kadar her gun basina açıklama yapan Sağlık Bakanına süreci yonetemedi dersen nankörlük etmiş olursun , bu arada birinci derece akrabalarimin cogu Tip sektörün de, onlarda duyuyoruz olan bitenleri yapilanlari ve yorumlari.
Hafta sonu neden tatil oldugunu yedi yaşındaki çocuğa sorsan anlatır sana, ben yinede soyleyeyim bizim millet pikniği gezmeyi içmeyi sever havalar ısındı malum buna önlem amacli yapıldı. İmf imiş bu kadar da degil artık...
Halk fakirlesti öylemi ya sen farkli bir ülkede yaşıyorsun , yaşın oldukca küçük veya 1970 /1980/1990 li yıllarda yaşamadın biz yaşadık gördük.
Kafanızı çevirin bakın biraz çevreye, siyasi yaklaşmayın , annem abilerimizin okul kiyafetlerini , beyaz kolalı yakalarını, gömleklerin yakalarini ters çevirir giydirirdi, siyah önlükleri ters çevirir rengi bozarmis taraflarini cevirir öyle giyerdik. Ayakkabilari 2 numara büyük alir giyerdik ayağımız büyüyünce olsun diye...
Çalışırken sağlık karneleri olurdu, vizite kağıtsız sizi devlet muayene etmezdi senet imzaltirdi , iskazasi bile olsa bakmazlardi, simdi hastahane ve doktor begenmiyoruz.
Eskiden bankadan maaş diye bir sey yoktu, sirket cagirir maaşını elden cani istedigi zaman verirdi, issiz kaldığın zaman bitmistin açtın, bak şimdi işsizlik maaşı, yasal hakların hepsi resmi gir internete tek tuşla isini hallet.
Senin fakir dedigin her evde İnternet, her ev sakininde cep telefonu , laptop bilgisayarlar kapıda bekleyen en az bir araba, aksam evde yemek yemiyor toplum, kahvalti icin restaurantlar gidiyor, tatil yorelerinde oda bulamazsın sezonda say say bitmez...
Eskiden mahallede olursa bir araba olurdu oda varsa bulabilirsen hastandigin zaman acil durumlarda ambulans yoktu varmi ötesi.
Yaşlılara sunulan hizmetler,hastalara sunulan hizmetler, enerji politikaları, vergi reformları, askeri teknoloji anlamdaki başarılar , eğitimde teknolojik başarılar yaz yaz bitmez.
Sen hic kriz görmemişsin 1986 krizi 1999 krizi kac kişinin yuvası dağıldı hayatları söndü.
Sabah marketcim ile konuştum, ne oldu aksam marketi acmissiniz dedim, bana dedi ki abi keske acmaz olaydım dedi gelenler ya ekmek yada sigara ve alkol icin geldi dedi, ekmek zaten yok hadi sigarayida anladim dedi ama alkol icin gelenler satis yasağı olmasina rağmen almak icin cok uğraştılar kavga ettik dedi.
Yani dun ekmek hariç, o akının sebebi içki ve sigaradır.Cok fakirlestiya toplum kasa kasa içkiler sigaralar ... Bunada bir fikir yürütursun sen simdi ben sigara kullanan alkol konusundada sosyal iciciyim.
Tabi bunlar bir alt yapının getirisi. Yillarin emeği.
İşini iyi yapan gerçek haberleri veren bir medya neden suçlu olsun, bizim sözümüz yalan haber yapıp mllete servis edip , ülkeyi karıştırmak isteyenlere.
Şimdi bir bakın nereden nereye gelmis ülke, yazılacak cok sey varda yazamıyorum, uğraşmak istemiyorum..
Oz eleştiri yapin biraz, açgözlü olduk, doyumsuz olduk, yetinmeyi unuttuk..
Yer İmleri