Sayfa 805/1019 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855905 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 6,433 - 6,440 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1. 2002 de tarım ürünleri olarak kendine yeterlilik yüzde 105 miş.

Şimdi ise yüzde 65...

2002 de TR de nüfus 65 milyon...

Min. 3 çocuk tavsiyesi ile 2021 de nüfus 84 milyon + en az kayıtlı kayıtsız 8-9 milyon mülteci-kaçak...

Yani ümmet uğruna bü ülkeye 30 milyona yakın bir ülke daha katılmış.

Bir başka etken ise 2002 de kentlileşme oranı yüzde 65 iken şimdi yüzde 93

Yani köyde üretim yapan kalmamış.

Verimli tarım arazilerine imar gelmiş...

Bu veriler Almanyada, ABD de olsa bu ülkeler de krize girer.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. 20 senede ülkeye katılan 30 milyonu nasıl doyurmuşuz?

Paramız varki alıyoruz diyerek tekrar borç alıp borcu döndürmeye çalışmışız.

Özelleştirme diye başta Sekayı, Telekom gibi stratejik tüm kurumları satmışız.

Emekli maaş bağlama oranlarını sürekli düşürerek bütçeyi kurtarmaya çalışmışız.

Asgari ücreti dolar bazında düşürerek ihracat için ucuz işçilik yaptırmışız.

Her 10 yılda ekonomik krize yakalanmışız.

Tüm bu kötü verilerle AB ye bizi almıyorlar diye acaba neden almıyorlar demişiz...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

20 senede bunlar olurken , kinseden ses cikmiyordu , herkes bir sekilde bu furyadan cebini doldurdu.simdi onlari ezme zamani , ya dolduramayan yada hep fukara olanlar ne yapacak ?

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Rusya borçlarını Ruble ile ödeyecek demiş Putin. Ruble'yi altın tabanlı yapacak geyiği dönüyor. Petrodolar sisteminin sonu geldi galiba.

ytd
    Rub le verirse putin, londra daki balinalar foreks te dolara karşı ruble şortlar ve rub leyi yerin dibine sokarlar.

Adamlar TL bulunca nasıl şortladılar...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Ucak biletinde oldugu gibi yer sayisi azalinca da fiyati artirsinlar hani stok sayisini tam tespit edemez isen de emniyet olarak son bes mal kalinca da yuksek fiyat cek, maximum siparis adeti olarak bes girilir boylece sikinti da olmaz, siparisleri de zaman ile kontrol edilir vb vb bunlari biz mi soyleyecegiz...

Alıntı Originally Posted by hascan Yazıyı Oku
    İntrenetten konser bileti alıp,koltuğunu seçiyorsun,15-20 yıldır yapılıyor,salona gidince sana yer yok deniliyormu,yada uçak biletini ve koltuğıunu satın alıyorsun,bir sorun çıkıyormu(çok istisnalar hariç)
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

200bin tl aninda nasil lazim olabiliyor dostuma...
    borclanma araclari yapsaniz 48saat yada digerleri icin de 72 saat sonra tak diye para elinizde olur aslinda....

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Nakit lazım olur diye para piyasası fonunda tuttuğum 200 bine yakın para var, takip etmiyordum, şimdi baktım son bir yılda %18 getirmiş. Tüik enflasyonu %55, bir yılda cebimden eriyip giden para 74 bin. Kaç aylık maaşım, ağaçtan toplamıyorum.
    Yarından tezi yok %90'ını bozacağım, acil lazım olabilecek 20 bin gibi bir şey bırakırım, kalanı borsa/viop portföyüme, orada yıllık kazancım enflasyonun üstünde, en azından bir şansım olur.

Yilbasi sonrasi gelen zam lardan cekinip biraz bira stok etmistim, yaklasik iki ay gecti yaz basi yada ramazan sonu bunlarin fiyatlari mazot fiyat artisi ile de artabilir tekrar stok yapsam mi acaba...

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Keşke viopta yağ, benzin, doğalgaz vb. kontratlar da işlem görse de ordan pozisyon alıp kendimizi korumaya alabilsek.
    Yılbaşında bunların hepsine zam yağacağı belliydi, bir tek elektrik kontratı var viopta, aralıkta ondan alayım dedim alamadım hacim/işlem yok.

Bende Fenerbahce Trabzon macina baktim biraz, stad da tum turubin full, covid bitmis, yag alisverisleri yapilmis uste para kalmis adamlar maca bile kosmus oyyy canim halkim vala supersin biz bosa keder ediyoruz kendimize sanirim...

Alıntı Originally Posted by Kupavale Yazıyı Oku
    Dün starbucks, kahve dünyası, yusuf köfteci tıklım tıklım dolu ve kuyruk oluşmuş. Bir de İstanbul trafiği özüne dönmüş. Fiskiriyor paralar.

Sayfa 805/1019 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855905 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •