Soda ve Brisa potansiyalleri ve bulunduklari seviyeler nedeni ile takibimdeler.
Fonlama sorununu cozdugum anda alimlar baslar.
Syg,
Soda ve Brisa potansiyalleri ve bulunduklari seviyeler nedeni ile takibimdeler.
Fonlama sorununu cozdugum anda alimlar baslar.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
iş bankası , iş cep üzerinden yurtdışından hisse seneti alma - satma olayını getirmiş gördüm. eskiden iş yatırımda hesap açtırmak gerekiyordu. alt limit vardı 10 bin usd felan. şimdi alt limit vs. yok. bana da cazip geldi. tabi en büyük dezavantaj işlem başı 25 usd komisyon... yani kademeli alımlar biraz zor. tek işlemde uzun vadeli alım yapmak cazip gibi. beğendiğiniz , incelediğiniz yabancı senetleri yazar mısınız ? Lockheed Martin firmasını beğendim açıkcası , sizler ne düşünüyorsunuz ? birde bir sorum daha olacak temettü yattığında komisyon vs. alınmıyor değil mi ?
Arkadaşlar şu ana kadar nasıl ilerledik bir toparlaacak olursak,
1-) Beyaz yaka üzerindeki maddi baskılar artıyor, ülkemizde beyaz yakaya verilen önem ve sağlanan maddi imkanlar gün geçtikçe kötüleşiyor dedik
2-) Emeklilik yaşının kademeli artışı, ve göreceli olarak emeklilik ücretlerinin düşüşü, emeklilikte ek geliri zorunlu kılıyor dedik,
3-) Tasarrufun önemini konuştuk, yatırım için az çok mutlaka düzenli tasarruf yapmak gerekir dedik,
4-) Tasarruf kadar, bu tasarrufu doğru yatırımlara yönelnedirmek gerekir dedik,
5-) Portföy çeşitlemesi, riski ayarlamak ve reel getiriden bahsettik..Bu noktada uzun vadede tatminkar reel getiri için portföyde uzun vadeli hisse yatırımları olmazsa olmaz dedik.
Bu kapsamda çok güzel paylaşımlar oldu..Başlığı yeni yeni okumaya başlayan arkadaşlar lütfen ilk sayfalardaki bu güzel paylaşımları okuyun...Hatta birden çok kez okumak daha faydalı olabilir.
Yavaş yavaş hisse konuşmaya başladık..Ancak hisse konuştukça alınganlıklar oluşmaya başladı...Lütfen portföyünüzdeki bir hisse için, ya da alıma uygun olduğunu düşündüğünüz bir hisse için, bir forumdaş şu açıdan beğenmiyorum dediğinde alınganlık yapmayın...Savunma moduna geçmeyin.
Borsamızda eli yüzü düzgün çoğunluğun uzun vade için beğendiği hisse sayısı zaten 30-40 ı geçmez...İlaveten, az olan değerlidir, ve böyle bir hissenin kriz anları dışında ucuz olması işin doğasına terstir...Değerli olan ya ederindedir, ya da pahalıdır. Sevdiğiniz ve portföyünüze aldığınız bir hisse için bir arkadaş pahalı dediğinde bunu hakaret olarak algılamayın.
u-100 de, uzun vade olarak beğenilen bir hisse (spekülatif değer kazancı değildir yani) pahalı ise, bu sevildiğini ve beğenildiğini gösterir. Kaldı ki, düzenli temettü veren hisseler yatırımcısıyla dost hisselerdir, bu nedenle güven kazanmışlardır ve çoğu zaman ederinin üzerinde fiatlanırlar.
Şöyle bir şey yapalım...Bazı arkadaşlar haklı olarak biraz daha somut konuşalım diyor...O aşamaya geçme zamanı geldi bence,
Herkes, portföyüne katmayı düşündüğü uzun vadeli hisse listesini paylaşsın, ama 5 i geçmesin lütfen...İlk 5 hisse gibi düşünelim, yani daha çok beğendiğiniz portfönüzdeki bir hisseyi değil de, cari şartlarda alıma en yakın 5 hisseyi yazın,
Benim takibimde 40 kadar hisse var...20 si yakın izemede...10 tanesi de fiyat seviyesi açısından uygun bulduğum ve bir miktar düşmeleri durumunda alım yapabileceğim hisseler.
ilk 5 i yazıyorum,
1-) Petkim,
2-) Aksa,
3-) Tavhl,
4-) Pegasus,
5-) Brisa,
Evet, sıra sizde![]()
Cauti beni mazur gor, ben yazmak istemiyorum.
Dedigin gibi kiriliyor insanlar.
Yer İmleri