Yine mi memur maaşı.. Arkadaş kaç kere hesaplandı, memur maaşları en fazla %3-5 etki diyor enflasyona..
Ben sana asıl düşürecek şeyi söyleyeyim.. Çuvalla para kazanan esnaf, ticaret tayfası var ya... Onlardan toplamadıkları vergileri toplasınlar her şey o kadar hızlı düzelir ki.. Memur maaşı alım gücünün yarısına gelmiş daha nasıl zam yapmazsın.. Vicdansızlıktır bu..
Vergi vermesi gerekenlerden verini alırsın, devletin gereksiz harcamalarını kısarsın, her şey düzelir..
Ya arkadaş sen nasıl bir arkadaşsın.. Ne kârı?? Neyin kârı? 1 gram altın yine 1 gram altın. Senin paran para değilse altının suçu ne alanın suçu ne? Kar yok ki ortada, değer kaybeden paran var..
Money is gold nothing else diyorum, başka da bir şey demiyorum.. Aslında diyorum da yazmıyorum..
kapitalist sana yazmıyorum, 4 mesajımı alıntılayıp cevap yazmakta neyin nesi. varsa bir fikrin alıntılamadan beyan edersin. ama senin niyetin farklı...
bu nasıl bir mantık? aynı mantıkla 1 koçholding hissesi, sattığında yine 1 tane, kar nerde?
altın sadece tl bazında değil, ons/dolar bazında artıyor.
dolar ve altın ülke için kötü yatırımlar. atıl boşta duran para. oysa ülkenin üretime, üretim için sermayeye ihtiyaç var. cumhurbaşkanıda dövizlerinizi tl ye çevirin diyor. gönüllü olarak çevrilmediğine göre vergi konmalı.
memur zammını enflasyon için dile getirmedim, kaynak olarak başka arayışlara girmeden önce devlet kemer sıksın diye yazdım.
şahsen memur emeklisiyim, oğlumda kamu kurumunda mühendis.
boşa amin demişsin. şahsi çıkarım değil, ülkem için yazıyorum. biste vergi konusu beni etkilemez. elimde 3 yıldır tek hisse var, alım satım da yapmıyorum. hatta bloklu duruyor. varlık vergisi gelirse o zaman durum başka.
Çok güldüm yaa.. Altının holdingi varmış, sürekli büyüyormuş, fabrika ardına fabrika kuruyor, İstanbul'da orda burda plazalar, gökdelenler satın alıyormuş, yatırıma domuyormuş.. Yaramaz altın senii.. Çabuk vergilerini ver.. 😂😂
Ülkesini seven insanı ile uğraşmaz..
Türk lirasına dönen herkes kaybetti.. Acı bir şekilde..
Yer İmleri