Sayfa 828/1223 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838878928 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 6,617 - 6,624 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

Alıntı Originally Posted by ukc Yazıyı Oku
    bende gıda alıyım dedim şimdi bozulur filan uğraşmayım dedim ..deterjan mantıklı yarın bir bakayım
    şeker
    kolay kolay bozulmaz.
    hep lazım.

2. ben olsam sıgaraya ve ıckıye %200 zam yaparım... cok ucuz bence su anda hem sıgara hem ıckıler...
    bunlara ne kadar zam gelırse o kadar ıyı..

ayrıca bunların kacakcılıgını yapana da, ne kadar bılmıyorum su anda ama, sımdıkının 10 katına cıkarırım cezaları...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Ossıra Amerikan $eker longlayak bari tam olsun, hem niyetli planımız da var epeydir bakalım hayırlısıylan..

4. Buradaki herkesin ne çok derdi var ya.
    Maşallah Allah dertlerinizi artırmasın.

Değişik yardım kuruluşlarında görev yapan bir Diş Hekimi hanım anlatıyor;..

â—¼ Evler harabe, karınları aç, ne üstlerinde var ne başlarında. Ama yine de somurtmuyor, yakınmıyor, gülmeyi biliyorlar. Düşünüyorum da onların dertleri ne? Bizimkiler ne? Rahat mı batıyor, üzüntü mü arıyoruz yoksa??

â—¼ Bebek ölümleri o kadar sıradan ki, anneleri alıyor cesedi kucaklarına, kese kağıdı gibi götürüyor âdeta.. Türkiye'de bir anne, yavrusunu kaybetse durabilir mi ayakta??

â—¼Bir çocuk geldi, sanki ağaç parçası saplanmış ayağına.. Meğer kaval kemiği kırılmış yırtmış eti, çıkmış, kurumuş, dala dönmüş zamanla.. O haliyle 50 kilometre yürüyüp gelmiş yanımıza..

â—¼İlk seyahatim çok ağırdı. Minibüs gibi bir araca bindik. Ne klima var ne havalandırma...
    -- Şoför bey ne kadar sürer?
    -- Çok sürmez, 20 saate varırız inşaallah...
    Haritada öyle görünmüyor ama. Yollar tarla gibi, çukur-tümsek gidiyoruz sallana sallana... Şükretmek lazımmış.. Birden kum fırtınasına yakalandık. İçerisi toz duman.. Sonra bir yağmur, Oh ve diyemeden sele çevirdi. Yollar aktı gitti ırmağa... Köprüler de yıkılmasın mı?? Üstüne bir de lastik patladı, sök tak şişir... Az gittik bu sefer de diğeri patladı....

â—¼ Lâkin insanları görünce "iyi ki gelmişim" dedim, çünki ihtiyaçları vardı bana. İş, diş tedavisini de aştı, abla kardeşe bağladık sonunda... İnanın şefkate çok muhtaçlar. Çocuklar geliyor, bacaklarınıza sarılıyor, elinizi tutuyor... Saçını düzeltiveriyorsunuz gözlerinin içi gülüyor. Yetim başı okşamanın ecrini biliyorsunuz...

â—¼ Kalacak yerler perişan, yerde yatıyoruz. Hanımlar koğuşunda 7 kişiyiz yan yana.. Her yer böcek, öyle de arsızlar ki, üzerimizde geziniyorlar. Çekirgeler bıktırdı zaten, yemek yiyorsun, tabağa düşüyor. Akşam eve giremiyorsun milyonlarcası yığılmış kapıya.... Ne zaman baksanız camda bir kertenkele, fırsat bulsa içeri dalacak anında...

â—¼Para var ama alacak şey yok ki.. Biraz patates bulduk. Kapattık sterilizatöre, pişirip, soyup yedik iştahla..

â—¼ Yerliler süpürge tohumu gibi sert ve küçük darılarla besleniyor. Taşla ezip öğütüyor, salıyorlar suya... Bulamaç gibi birşey oluyor.. Ne yağ var, ne soğan, ne salça... Üstüne su içince şişiriyor, tok tutuyor güya... Ömrü boyunca darı haricinde birşey yemeyenler varmış.. Nimetleri tadamadan göçüyorlar dünyadan...

â—¼ Birgün anestezi yapmıştım, baktım hastanın benzi sarardı, hafif bir baygınlık geldi.. Dedim;-- Aç mısın yoksa?.. Sorduğun şeye bak der gibi güldü;
    "--Kim tok ki burada?".
    Baktık olacak gibi değil, diş çekiminden ikrama başladık.. Kağıtlı şeker, kaymaklı bisküvi filan.. Boğazına birşey girsin ki, bayılmasın garip....

â—¼ Afrika'dan döndüm İstanbul marketleri rengarenk, etliler, sütlüler, tatlılar, tuzlular...
    Sebze meyve istemediğin kadar...
    İyi de elimi uzatıp alamıyorum ki... Sanki kıvırcık saçlı minikler, kara gözlerini dikmiş bakıyorlar bana.....

https://www.haberlerankara.com/afrik...dum-5617yy.htm

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/470801.aspx

Evet Avro yüro'su daha bi mantıklı olabilir 1 yıl daha yine yeniden.. Grande parite etkili..

Kim bile..

Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    Ossıra Amerikan $eker longlayak bari tam olsun, hem niyetli planımız da var epeydir bakalım hayırlısıylan..
    2 sene falan dayanır.
    o kadar zamanda bitirmen lazım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by ukc Yazıyı Oku
    ful maldayım 3 karton lm 1 kilo president kıyılmış tütün 400 tl tuttu 90 gün gelebilecek zamdan etkilenmeyeceğim
    normal yaşam sürenden

90 gün daha az yaşayacağını da garantiye almışsın.. hayırlısı olsun..

8. Dolar vadelideki durum euro tl ile dolar tl arasındaki farki daha da acar hizlica 1.5 tl fark olabilir.
    Yani dolar 7 iken euro 8.5 gibi

Sayfa 828/1223 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838878928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •