*Yatırım tavsiyesi değildir.
Küresel ekonomi yorumu yapabilecek bir arkadaş varsa saygı ve şükranla görüşlerini dinleriz. Şöyle genel bir özet.. Çünkü son zamanda bu konu bizi etkileyecek gibi duruyor. Yada banamı öyle geliyor tahmin etmek çok kolay değil.
Bu konuda beni en gıcık eden şeyse ABD piyasaları bozulmaya başladımı Doların hemen yükselişe geçmesi. Bu da sanırım doların pratikte ABD parası olmadığını gösteriyor.! Bunun da sebebi Dünya ekonomisi nin ABD ye bağlı ve bağımlı olduğu gerçeği olsa gerek. Başka ne olabilir..
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Son durum:
dolar 7.28 liralara kadar çekilecek bir kaç hafta içinde daha da düşebilir
dow sertçe yukselecek
sp düşme eğiliminde hareket edebilir.
altın ons ya da tl bazda yukselişine devam edecek yukarı yönlü hareketinde birkaç haftada ivme sertleşecek
borsa yukselecek
kozal 12920 sağlam destek aşağı kapatamaz
yemine gerek yok. abd 10 yıllıklrın faizi yukseldi nedeni enflasyon beklentisiydi. bunun nedeni abd nin bu yıl %5 büyüme beklentisiydi. tahvil çıktı diye altın düştü borsa düştü dolar kıtlaştı. fed devreye girerek faizi düşürdü. şimdi borsalar uçacak türkiyede dolar düşecek altın enflasyon beklentisi nedeniyle çıkacak.
Bu konuya hakim değilim. Onun için yorum istedim. Teşekkür ederim. Fakat baktığım bazı siteler var. Anlattığınız gibi görmediğim için sormuştum zaten. Ama görüşümün tam tersi yorum görünce şaşırdım hatta ironi falan sandım. İnşallah dediğıniz gibi olur.
Yalnız yinede çok değişken bir piyasa var. Örneğin geçen hafta 155 üstü kapanış beklerken düşüş sürecine girdi kozal. Bir hafta da 150 lerden 120 leri görmüşse şüphemi takdir edersiniz. Doğrusu ben birbirine bağlı formasyonlar görmedim. Daha çok birbirinden kopuk formasyonlar. Örneğin 133 ü destek olarak görmüştüm sonraki gün 128 den kapattı tek olumlu gösterge son günde 129.20 olabilmesiydi. Yani her ne kadar dediğiniz gibi olmasını istesemde inancım çok sağlam değil. Ama şaşkın bir durumda yinede ümit fakirin ekmeğidir modunda bekliyorum. Ayrıca benim şahsi durumum uzunculuğada uygun değil. YTD.
Son düzenleme : ezelbayraktar; 28-02-2021 saat: 21:18.
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri