Sayfa 831/1001 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: Viop XLIV

1. Weekend Wall Street

*(.DJI)
    de durum aşağıya işaret ediyor

https://www.ig.com/en/indices/market...nd-wall-street

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Weekend Wall Street

*(.DJI)
    de durum aşağıya işaret ediyor

https://www.ig.com/en/indices/market...nd-wall-street

Ctesi çin caixin verileri çok zyıf geldi. Sunday dji de bundan etkilenmiştir. Haftaya yurtdışı kötü olacak gibi de, biz ne kadar uyarız orası tartışılır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Biraz uyarız gibi.
    Fakat genel olarak biz ayrışmış durumdayız.
    Onlar düşen trendde biz yükselen trendde.
    Onlar düşerken biz anca düzeltme yaparız.
    Şuanki resim bu
    Bizim endeks 5 binli rakamları görecek gibi duruyor.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ctesi çin caixin verileri çok zyıf geldi. Sunday dji de bundan etkilenmiştir. Haftaya yurtdışı kötü olacak gibi de, biz ne kadar uyarız orası tartışılır.

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    -kkm için bütçeden yüz milyarlarca ödeme yapıldı/yapılıyor
    -yid kapsamında yapılmış onca otoyol, köprü vesair altyapı yatırımları için garanti ödemeleri yapılıyor bütçeden
    -elektik/doğalgaz faturalarında devasa bir sübvansiyon yapıldı, mesela 400 TL doğalgaz faturası ödemiş bir hane sübvansiyon olmasa 2.200 TL aylık fatura ödeyecekti- yüzde 82 gibi bi sübvansiyon yapılmış bütçeden
    -çeşitli sektörlerde muhtelif stratejik yatırımlar için yine bütçeden büyük teşvikler yapılıyor
    -muhtelif tüketim kalemlerinde devlet vergi indirimi yaparak vergi gelirinden vaz geçmek suretiyle teşvik uyguluyor, yine bütçe dengesi olumsuz etkileniyor
    -ve diğerleri

bunca yüke rağmen, 2022 ilk 8 ayı itibariyle bütçe 33 milyar TL fazla verdi

bu nasıl olabiliyor ? herhangi bi fikri olan var mı ??
    Tufex'leri yeniden ihraç edip gelirini bugüne giderini çok sonraya yazma işi vardı. Haziran civari birkaç yorumda okumuştum. Ne oluyor, benzer birşey mi anlayan birinin bütçe gelir gider tablolarına bakması lazim..

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    -kkm için bütçeden yüz milyarlarca ödeme yapıldı/yapılıyor
    -yid kapsamında yapılmış onca otoyol, köprü vesair altyapı yatırımları için garanti ödemeleri yapılıyor bütçeden
    -elektik/doğalgaz faturalarında devasa bir sübvansiyon yapıldı, mesela 400 TL doğalgaz faturası ödemiş bir hane sübvansiyon olmasa 2.200 TL aylık fatura ödeyecekti- yüzde 82 gibi bi sübvansiyon yapılmış bütçeden
    -çeşitli sektörlerde muhtelif stratejik yatırımlar için yine bütçeden büyük teşvikler yapılıyor
    -muhtelif tüketim kalemlerinde devlet vergi indirimi yaparak vergi gelirinden vaz geçmek suretiyle teşvik uyguluyor, yine bütçe dengesi olumsuz etkileniyor
    -ve diğerleri

bunca yüke rağmen, 2022 ilk 8 ayı itibariyle bütçe 33 milyar TL fazla verdi

bu nasıl olabiliyor ? herhangi bi fikri olan var mı ??
    Enflasyon ve cari açığın patlamasından ama, enflasyon muhasebesi uygulanmaması, şirketlerin sermayesinin vergilendirilmesinden, vergilerin büyük kısmının dolaylı vergi olması nedeniyle,yüksek enflasyon ile artan ürün ve hizmet fiyatları üzerinden dolaylı vergi gelirlerinin artması ve ithalat vergi gelirlerinin artmasından kaynaklanıyor.Yılın ilk 8 ayına ilişkin dikkat çeken rakamlar:

Kurumlar vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 117.172 milyar TL,bu sene 366.579 milyar TL

İthalde alınan katma değer vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 151.994 milyar TL,bu sene 360.994 milyar TL

Özel tüketim vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 132.531 milyar TL,bu sene 241.024 milyar TL

Gelir vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 132.140 milyar TL,bu sene 205.785 milyar TL

Faiz giderleri,bankaların reel olarak negatif faizli TL tahvil almaya zorlanmalarından dolayı reel olarak azalmış.(Kabaca eldeki menkul kıymetlerin üçte ikisi dövize,altına endeksli olmasına ve Tüfe endeksli tahvillere rağmen)

Faiz giderleri geçen yılın ilk 8 ayında 128.165 milyar TL,bu sene 173.994 milyar TL
    Son düzenleme : deniz43; 09-10-2022 saat: 16:53.

6. Deniz hocam bazı bono tahvillerin yeniden ihracı ile gelirinin kaydedilmesi ama gider olarak kaydedilmemesi ya da çok ileri vadeye atılması durumu neydi?

Öyle birsey biliyor musunuz?

7. Arada Google Trends'e bakıyorum garip sonuçlar gelebiliyor.

Investing.com'da en çok Ankaralılar bakıyor son 90 günde. Nüfusa göre fazla geldi.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8. Her arayan da bulamayabiliyor.

Cumartesi Pazar hisse arayan pek yok.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 831/1001 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •