Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 833/1002 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. elimizdeki varlığa göre konuşmak bana göre anlamlı değil, geçenlerde ev aldığımı yazmıştım fakat iddia ediyorum bu yaptığım finansal olarak zarar ettirecek önümüzdeki 2-3 yıl.
    daha doğrusu ülkede hemen hemen her TL varlık dolara karşı değer kaybedecek.

üstelik konutun likitidesi çok kötü, mesela para lazım oldu pat diye dolar/hisse v.s. satıp nakit elde ettim. ev için olsa ya çok bekleyeceksin ya da çok ölü fiyatına vermen lazım hızlı satış için. deprem/kriz zamanlarını v.s. hiç hesaba katmıyorum bile.

2.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    wti kontratları vade sonu fiziki teslimlidir ... brent vade sonu fiziki teslimli değildir ... LTCM de batmış gitmiş bir hedge fund idir.
    Peki Yaa Hamza, wti'den kontrat alıp, vadesi geldiğinde petrolü fiziki teslim alabilir misin? Sanki daha önce yapmış gibisin?

Bir de niçin genelde wti'deki fiyat, brent'ten %10 daha düşüktür?
    @erefefik

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    elimizdeki varlığa göre konuşmak bana göre anlamlı değil, geçenlerde ev aldığımı yazmıştım fakat iddia ediyorum bu yaptığım finansal olarak zarar ettirecek önümüzdeki 2-3 yıl.
    daha doğrusu ülkede hemen hemen her TL varlık dolara karşı değer kaybedecek.

üstelik konutun likitidesi çok kötü, mesela para lazım oldu pat diye dolar/hisse v.s. satıp nakit elde ettim. ev için olsa ya çok bekleyeceksin ya da çok ölü fiyatına vermen lazım hızlı satış için. deprem/kriz zamanlarını v.s. hiç hesaba katmıyorum bile.
    Çok haklısınız.
    Benim enişte çok emlak meraklısıdır. Ablam da tabi onun etkisinde kalmış, zamanla üzüm üzüme baka baka kararmış.
    Bundan birkaç yıl önce "her kuruşunuzu hemen eve yapıştırmayın, elinizde biraz da nakit olsun, aniden nakit lazım olursa ne yapacaksınız" diye uyarıyorduk.
    "Aniden nakit gerekirse evleri teminat gösterip kredi çekeriz" diyorlardı.

Noldu şimdi? Bankalar gırtlağa kadar eve boğuldu.
    Satarak nakite dönmek istesen, piyasada alıcı yok ölücü var.
    Her ucu boklu değnek.

Allahtan vakit tezken bir miktar nakiti altında değerlendirmelerini önerdim de sözümü dinlediler.

Hiç bir yatırım aracına elimizdeki birikimin % 100'ünü gömmek doğru değil.
    Likit varlıklara bile bu şekilde % 100 girmek risklidir.
    Altına bile..
    Dolara bile..
    Hiç bir şeye % 100 girilmez.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4.  Alıntı Originally Posted by Vadeci33 Yazıyı Oku
    Bir emlak danışmanı ile çalışılması tavsiye edilmiş. Pazarlamacı olmayan, bizim faydamızı gözeten emlak danışmanı var mıdır ki? Nasıl buluruz, nerede yaşarlar?

Mesela ben üç yıldır kiracılarıma zam yapmıyorum.. Tıkır tıkır ödüyorlar.. Çünkü kıvıracak yön yok.. Olağanüstü haller kıstas olamaz.. Bakış açısı ya memur bakışı ya patron bakışıdır.. Patron her olaya eyvallah ile yeni çözüm bulur.. Memur bakışı ise toplam kiracılarımdan 12000 alıyorsam bu seneye 11500 e düştüyse yak gemileri sat daire dükkanları gibi görünüyor.. Esnaf memur ne olursanız olun bakış açısı önemli.. Ben on sene sonraki gayrimenkul piyasasının hayal eder yatırım yaparım bir başkası sadece bugüne bakar.

6. Emlakcı aracılığı ile alıcı ve satıcı arasında satış sözleşmesi imzalandı. Cayan taraf birbirine kaporayı bırakacak şeklinde bir madde vardı. Alıcının ödemeyle ilgili bir sıkıntısı çıktı iş olmadı Bende bana dokunan bir şey olmadıgı için , kaporayı iadeyi kabul ettim. Cayma konusunda anlaştıgımıza göre emlakcıya hizmet bedeli ödenmesi gerekirmi.

7. Bence gerekmez, tekrar satsın tekrar kazansın...
     Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Emlakcı aracılığı ile alıcı ve satıcı arasında satış sözleşmesi imzalandı. Cayan taraf birbirine kaporayı bırakacak şeklinde bir madde vardı. Alıcının ödemeyle ilgili bir sıkıntısı çıktı iş olmadı Bende bana dokunan bir şey olmadıgı için , kaporayı iadeyi kabul ettim. Cayma konusunda anlaştıgımıza göre emlakcıya hizmet bedeli ödenmesi gerekirmi.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Emlakcı aracılığı ile alıcı ve satıcı arasında satış sözleşmesi imzalandı. Cayan taraf birbirine kaporayı bırakacak şeklinde bir madde vardı. Alıcının ödemeyle ilgili bir sıkıntısı çıktı iş olmadı Bende bana dokunan bir şey olmadıgı için , kaporayı iadeyi kabul ettim. Cayma konusunda anlaştıgımıza göre emlakcıya hizmet bedeli ödenmesi gerekirmi.
    Maalesef emlakçı parasını cayan taraftan alır,kanun böyle.Benzeri bir durum oldu bu işlerden az bişi anlarım diye bana sordu bir arkadaş.Araştırınca maalesef cayan tarafın emlakçı parasını ödemesi gerektiğini öğrenmiştim.Bence mantıksız ama kanun böyle.

Sayfa 833/1002 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •