Sayfa 837/1230 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,689 - 6,696 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Gerçekten süper bir bilanço açıklamış. Helal olsun böyle bir zamanda böyle bir bilanço. Ayrıca, bilanço açıklama tarihleri ertelenmesine rağmen, erkenden açıkladılar. Kurumsal şirket dediğin böyle olur.

Şirket bu yıl için maksimum 28.000 adt traktör satabileceğini öngörmüş. Geçen yılın üretim rakamı 22.745 adt.2014-2017 yılları arası 4 yıl boyunca 46.000 adt ortalama üretim yapmış. Şirket o muhteşem geçen 4 yıldan sonra 34.000 adtlere düşmüş ve geçen yılda 22.000 adt ile dip üretim adeti görmüş. Şimdi üretim ve satış olarak geçen yılın rakamlarını dip yapıp yukarıya dönerse (ilk çeyrekte dönüş başlamış görünmekte) birkaç yıl sürecek bir yeni traktör üretim ve satış adet yükselişi görebiliriz.
    Aslında traktör ve otomotiv piyasası çok şeffaf verilerini paylaşan kurumsal bir yapı içerisinde. Aylık olarak veriler osd de yayınlanmakta.
    Verileri yakın takip ederek yatırım yapılabilir diye düşünüyorum ama kriz anında 25 görüp oradan 54 e geldiği unutulmamalı !
    Hurda teşviği kenarda dursun, 600.000 adt 35 yaş üstü traktör var kayıtlı. Hurda teşviği çıksa bile birçok çiftçinin finansal durumu bunları yenilemeye yetmeyecektir. Hurda teşviği ile bu rakamın %25 i bile pazara satış olarak dönse 3-4 yıl sürecek bir yüksek kapasite kullanımlı yıl demek olur.
    Verileri yakın takip edip, hisseye aşık olmadan ttrak gündemimizde olabilir. Henüz Nisan verilerini görmedik çünkü, nisan ve mayıs tüm ülkede neredeyse hayat durmuş olacak. Ayrıca Ttrak da mart 23 den 20 Nisan'a kadar çalışmadı...Şuan için henüz virüs etkisinin minimumda olduğu ilke çeyrek rakamlarını gördük.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by Wshark Yazıyı Oku
    Sn Cautionary zamniniz okdugunda ulker icin yorumlarinizi alabilirmiyim
    Kısaca bende bişeyler yazabilir miyim Ülker hakkında?
    Tüm atıştırmalık üreticileri 2019 da gramajları aşağı çekerek kar marjlarını yukarı çektiler. Ülkerde 2019 da bunu başarıyla uyguladı. Satış tonajları düşse de cirolarında ve karlılığında artış yaşadılar.
    Geçen yılı temettü dağıtmadan geçirip nakit pozisiyonunu güçlendirdi. Bu yılda aynı trend devam ediyor. Ülkerden ilk çeyrekte %10-13 civarında ciro artışı bekliyorum. Yılsonu bilançosundaki Hedge dahil Net YPP si 1.049.000.000 TL. Kurların ilk çeyrekte %10 arttığını düşünürsek buradan 104.000.000 TL kur farkı karı yazacak gibi görünüyor. Şirketin kredibiletisi çok iyi. Ülker bir nevi ülkedeki gıda şirketleri içerisinde kral durumunda.
    Öte yandan bu dediğim olumlu şeylere rağmen diğer irili ufaklı gıda firmaları gibi anormal fiyat artışları, sıçramalar yap(a)mıyor. Nedeni hissenin büyük kısmının yabancı yatırımcılarda olması olabilir. 4 mayısta ilk çeyrek finansallarını açıklayacak. Başarılı bir nakit akışı bekliyorum.
    4 Mayısta göreceğiz detayları...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by mf2hd Yazıyı Oku
    Arkadaşlar başlığı yazarak kirletmek istemiyorum. Elimizde 1972 yilina ait bir şirkete ait b grubu hamile yazılı 500 liralık senet var. Konu hakkında bilgisi olan varsa özelden de sorabilirim. Konu hakkında ne yapılabilir.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Öncelikle şirkete başvurup elinizde bulunan kök hissenin bedelli-bedelsiz arttırımlar ile şuanki güncel miktarını, hisse senetlerinin tarafınıza verilmesini, geçmişe dönük temettüleri talep etmeniz gerekmektedir.
    Şirket sessiz kalırsa yada olumsuz yanıt verirlerse dava hakkınızı kullanabilirsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by Wshark Yazıyı Oku
    Sn Cautionary zamniniz okdugunda ulker icin yorumlarinizi alabilirmiyim
    Ülker de diğer gıda şirketleri gibi revaçta şu an...ancak ben bu gruba borsaya ve hisse senetlerine yaklaşımları nedeniyle sıcak bakmıyorum..hisselerine de hep mesafeli durdum.

Sadece iş modelini beğendiğim ve bim in rakibi olur diye şok marketleri yakın takip ettim...bir kaç kez de aldım, ama uzun vade yatırım olarak bana güven vermedi...bu nedenle az karlarla sattım..zaten arz olduktan sonraki fiyat hareketlerine bakınca güven vermemesi doğal...sert dalgalar yapıyor, üstelik endeksle de ters hareket ediyor genelde...sürekli bir ortak satış baskısı var...daha yukarıları hak ediyor ama bir türlü gidemiyor.

Sonuç: gruba daha doğrusu sahibine güvenmiyorum...bu nedenle Ülkeri de yakın takip etmiyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ttrak güzel bilanço açıkladı...madem tarım önemli, üretim önemli...bu yıl ttrak yılı olabilir diyorum. Hele bir de hurda teşviği gelirse, yeni tl zirvesi gelir bu yıl.
    Gelecek tarimda..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Ulker yorumlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar

7. Merhaba Arkadaslar,

6 aydan uzun suredir yurtdisinda yasayan Turk vatandaslarinin elde ettigi temettu gelirleri istisna tutari (40K) assa dahi beyan edilmesine gerek olmadigini okudum. Bu dogrumu acaba? Bir de vergi beyani formunda kar payi odeyen kurumun adini, TC kimlik numarasini vs soruyor. Bunlari kar payi aldigimiz portfoydeki tum sirketler icin tek tek doldurmamiz mi gerekiyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by emrefad1 Yazıyı Oku
    Merhaba Arkadaslar,

6 aydan uzun suredir yurtdisinda yasayan Turk vatandaslarinin elde ettigi temettu gelirleri istisna tutari (40K) assa dahi beyan edilmesine gerek olmadigini okudum. Bu dogrumu acaba? Bir de vergi beyani formunda kar payi odeyen kurumun adini, TC kimlik numarasini vs soruyor. Bunlari kar payi aldigimiz portfoydeki tum sirketler icin tek tek doldurmamiz mi gerekiyor?
    Yurtdisinda yasamak yetmiyor.
    Vergi mukellefiyetinin de orada olmasi gerekiyor..
    Evet hangi sirketlerden kar payi aldi iseniz tek tek satir acip oraya dolduruyorsunuz.
    Hepsi KAP sirketler kisminda var..
    TC kimlik degil vergi numarasi yaziliyor sirket unvani ile ve once brut rakamin tamami sonra istisna kismina yarisini..
    Altta matrah cikiyor otomatik olarak..

Kolay gelsin

https://www.gib.gov.tr/sites/default...mayebrosur.pdf

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 837/1230 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz