Sayfa 839/1013 İlkİlk ... 339739789829837838839840841849889939 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,705 - 6,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Esasen olay sadece FED'e endeksli değil..BOJ'un bastığı Yen'ler var..Bu Yen'ler dolara çevrilip dünyayı tavaf ediyor..3.5 trilyon Dolar'a yaklaşan bir meblağdan bahsediyorum..

Bu paraların bir kısmı ABD'de, borsalarında ve ABD tahvillerinde vb..girmeyede devam ediyorlar..yoksa bu para olmazsa zaten FED çoktan nalları dikerdi..ECB'yide bu konuya dahil etmek lazım tabiki..

Dolayısıyla bu iğğnelerin biri sıkılaştıracaksa eğer, diğeri gevşetmek zorunda..başka yolu yok bunun..

2. Ecb genişlemede boj genişlemede ikisindede faizler sıfır şimdi euro düşünce usdjpy yükselince gelişmekte oşanşarda dolar yerindemi sayacak dünyada neredeyse bütün ülkeler parasının değerini dolara karşı düşürme yarışına girmiş durumdayken bizim bademler parasal sıkılaştırmada faiz arttırmada. Bugün çek isjonto kredisi bizim major bankalarda yüzde 17 lerde sonra sanayici neden üretmiyor. Arkadaş sanırsın tr de herkes nakit iş yapıyor. Sanayici hammadde almış, üretim yapmış ve malı satmış, zar zor tahsilatı yapmış, çeki kırdırıyor hopp zararda geçmiş olsun. Bademler bugün sinyali verdi aslında yüzde 5 büyüdük sıra faizleri indirmede demeye başladılar ve bundan sonra artık dolara sarmazlar çünlü 3.50 altında dolar tr de büyümeyi ükaeltmez tersine düşürür.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ayrıca hızlı faiz artışının resesyona davet çıkaracağını söyledi ama bence bu bahsettiği hızda resesyon sebebi olabilir..yada hiç arttırmasa sadece zaman uzar şeklinde düşünüyorum..
    Ha haa dakka bir gol bir..

Yellen bu sene faiz artışına ve bilanço artışına devam deyince getiri eğrisi son on yılın en düşüğüne inmiş..

Yani sözü yetmiş..resesyon kapıda..

IMF's Lagarde warns on financial bubbles ahead of Fed decision
    Lagarde FED kararından önce uyarmış..Ne yapsın Yellen garibim..şahin görünecek tabii...

5.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    61,8 altına geldi dxy ama şuanki görüntü stop yakma olarak kaldı. Üçgenin alt desteğine kadar bastılar oradan yukarı sardı şimdi günlük güzel bir pinbar kapatırsa dxy ve euusd de trend dönüş barları gelir inşallahhhh
    61.8 altı kapanış yapmayarak savruldum dedi/köpük. Bundan sonra spike lara dikkat...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ha haa dakka bir gol bir..

Yellen bu sene faiz artışına ve bilanço artışına devam deyince getiri eğrisi son on yılın en düşüğüne inmiş..

Yani sözü yetmiş..resesyon kapıda..

Yine bir ha haa çekelim..

Başta ABD ve sonra ÇİN, dünya GDP'sinin yaklaşık %50'si..

İkisininde borç piyasaları resesyon fiyatlıyor..

Son Yellen'in şahin açıklamaları ve faiz arttırımı resesyona davetiye oldu mecburen..

Eğer haklıysak ve resesyon kapıda ise..

Bir süre sonra EM bayramının başlamaması için bir sebep yok..

Ben söyliyeyimde, sonra vay ben duymadıydım..

Vay bana kimse söylemediydi olmasın..

Nedenini daha önce belirtmiştim..

Statükonun korunması için ne gerekirdi..

Ekonomi/piyasalar eşşek kulağı gibi ne uzayacak, nede kısalacaktı..

Eeee resesyon..eşşek kulağı kısalıyorsa..

Malum EM borç balonu..

Zaman zemin bilmek mümkün değil tabii..

Fakat ilk işaret fişeği atıldığında, ilk çıkan yabancı karlı çıkar bu durumda..

''Fear trade''...

Bu yazıyı saklasam iyi olacak..ne kadar zaman alacak bakalım..

Bu arada liborda ikilemeye başaldı..üç aylıklar özellikle..

http://www.bankrate.com/rates/interest-rates/libor.aspx

Herkese iyi geceler..
    Son düzenleme : enki; 15-06-2017 saat: 01:57.

http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...lonu_ID730518/

7 sene önceki bir yazı dolar düşecek diyip neden düştüğünü görsünler diye

8. Erken başlayalım bugün dün neler olmuş görelim
    1,1296 da tepede malların kitlendiği günlük kamanın tepesinde pulback yapıldığı ve günlükte pinbar olan bir gün maşallahh.

Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Sayfa 839/1013 İlkİlk ... 339739789829837838839840841849889939 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •