Beni ykb den aradilar. Kredi cekmeyi dusunurmusunuz dedi. Bende dedim oraninin kac. 1,96 dedi. Yok bacim kalsin 1.49 dan verenler var dedim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir Cuma gecesi görevden alınan Sn.Murat ÇETİNKAYA nın başkanlığı dönemini sorgularsak, önce sorulması gereken soru hangisidir.?
1. Dolar uçtu gitti, faizleri neden yükseltmedin ? mi olurdu.
2. Damadı neden o mevkiye atadın ? sorusu mu.
Powel çıktı konuştu, ' kimse beni görevden alamaz ! '
Şimdi, bugün bile Sn.Çetinkaya çıksa konuşsa,hayatını söndürürler.
Önce kurumda yaptığı hırsızlık yolsuzluk lekesini boynuna takarlar.
Sonra yıldırım hızıyla çalışan hukuk adamı müebbetten yargılar.
Yalan mı ?
Para yönetmek ciddi iştir.
Hala bunlara güvenip, dolar dışında bir yatırım seçeneğini düşünüyorsan, sonuçlarına katlanırsın.
Yok bu hafta dolar şu olmuş, haftaya bu olurmuş konusu değil konu.
Garanticiler parayı tl mevduata yatırırlar ama mevduat aslında garanti bir yatırım değildir, bu ülkede en garanti yatırım, dolar, toprak ve altındır gerisi hikaye, tl mevduatçılar paralarının tl olarak aynı kalıyor olmasını risksizlik olarak adlandırsa da tl her şeye karşı her an erime riski taşıdığı için tutunulabilecek en son daldır, mevduata yatırıyorsun bari paranı döviz mevduatı yap, dolarsa aynı dolar işte.
Bu başlığın müdavimi dolar kuru inse de çıksa (bir kaç ağlak dışında) hemen aynı şeyleri söylemekte...
Yazdıkları da burada.
Tümüyle makro verilere dayalı analizler.
Dolar tercihinin özünde de bu makro gerçekler yatmakta.
Bunun dışında, özgürlüklerin ve güvenin yok edilmesi var.
Böyle bir altyapı ile bu ülkede yatırımlar artar, istihdam sorunu çözülür, katma değerli ihracat patlar, dolar ihtiyacımız azalır diyebiliyor muyuz?
Oysa bu başlıktakilerin muhalifleri anca kur düşünce ortalığa çıkmakta...
Anca kur anlık destekleyince cesaret bulmaktalar...
"Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz" ifadesi, uzun ya da en azından orta vadeli bir beklentiyi karşılayan bir ibare...
Bu beklentinin ve de başlığın adının sona ereceği, anlamsız kalacağı bir dönem gelebilir.
Buraya gelip, özelden yazmaya tevessül etmeden hisse tüyosunu bile açıktan almaya kalkan hadsiz tipler, uzun vadeli bir güven karşılığı elinde dolarlarına sahip çıkanları "emekli laklakçı tipler" olarak niteleyebiliyorlar.
Mesele başlıkla ilgili şeyler yazıp yazmamakta değil.
Mesele başlığa ve buradakilere muhalif tiplerin bu başlıkta yazma inadı...
Başlık dışı sohbet tamam da başlığa düşman tiplerin yazmasına itiraz etmeme kimi tiplerin "sen de başlık dışı yazıyorsun diğerlerine karışamazsın" argümanını kendi zekalarına uygun görmeleri...
Yer İmleri