Sayfa 86/1005 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Viop LII

BİST100 yeni GAP hayırlı olsun!

2. maşallah yine yağdırıyor
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Atom altı ölçekte evren probabilistiktir herşey olasılıksal ama atom üstü evrene çıktıkça deterministik oluyor. Nasıl oluyorda bu rastlantısal parçacıklar organize olup deterministik hareket ediyor? Einstein bulamamış bizmi bulacaz[emoji3]. Belkide herşey aslında olasılık evreninde yüzen ihtimaller havuzu ama birşeye yada bir göreve karar verildiğinde gerçek oluyor ve deterministik hale geçiyor. Bana göre, olan birşeyi değiştirme imkanı asla yoktur. Olmuş olmuştur ama olmadan önce değiştirilebilir, tabi olasılıklar ölçüsünde. Birde zamanıda x,y,z gibi boyut olarak düşünmek lazım. Nasılki 2B evrende yaşayan varlıklar olsaydı, 3B evreni asla tam anlayamazdı, bizde 4B evrende yaşayan varlıklar olarak üst boyutları asla tam anlayamayacağız, zaman içinde sıkışmış varlıklarız düşünce gücümüz zamansız bir alemi asla algılayamıyor.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    einstain bir bilim adamı olarak tanrıya hep inanan biri olmuştur makale ve kitaplarında da bol bol tanrı kelimesini kullanan bir bilim insanydı.

iş kuantuma varınca tanrı kelimesini genelikle " gizli güç" ifadesini kullanmaya başlamıştır. ve kendinden emin bir şekilde tanrı zar atmaz diyerek böbürlenen biriydi. "genel görelilik" teorisini bulduğnda bile. hatta bu tanrı zar atmaz olarak diye ünlenen teoridir aynı zamanda.

taa ki.. fotonların spin ölçümünün rast gelelik durumunu gözlemleyene kadar :-)

yaşasaydı meğerse tanrıda kumarmaz olmuş derdi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    öyküler öyküler hikayeler öğütler..

sabahları bu konuya girmeden özetle şunu bil.

geceleri isteyen olursa yazarız.

kısaca vahiy yoluyla inen her din ama her din. bir translatedir. o ayetleri türkçeye çevirsen ne demek istediğini tam olarak anlaman imkansız. arapça olarak % 101 doğru olarak naknedilmiş olsa bile sorun çeviride olur. yani ingilizceye çevirdiğinde bunu bir ingiliz veya amerikalı senin anladığından çok başka birşey anlar :--) hatta bir ingiliz başka bir amerikan bambaşka anlar.

kader konusuna yeniden girmeye gerek yok. allah herşeyi bilendir

senin cennete gideceğini biliyorsa seni cennete götürmek için yaratmıştır. bilmiyorsa zaten allah bilen olamaz. vs vs
    Allah,elbette geleceği biliyor.Ama o bildiği sonu kendi özgür iradenle seçen sensin.

Ayetler de translatelerde fark,yani mealdeki fark sadece ufakbir ifade tarzıdır....AYNI ANLAMdır...

Bunu değişik meallerde net olarak görürsünüz..ANLAM AYNIDIR.

neyse bunu daha önce defalarca konuşmuştuk.HERKES NASIL İNANMAK İSTERSE ÖYLE İNANIR...Benim açımdan bu dosya yıllar önce NETLİĞE KAVUŞTU.Tercihime analitik olarak ve tüm sorular cevaplanmış olarak devam ediyorum...

2 hücreden-zigottan; noktadan bin kere daha küçük bir hücreden ,karanlık rahimde insanın yaratıldığına inanıyorsam, her şeye inanırım..Eğer bu olayı bilmeseydim bana bunu kimse inandıramazdı(zigottan insanın yaratılmasına)..120 milyar insanın zekasının toplamı olan medeniyet daha bir mitokontriyi(hücrenin bir parçası) yapamıyor...Yaptığımız her şey bu kainattan kopya: uçaklar,renkli tv..vs..

Dönelin PALAYA

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    öyküler öyküler hikayeler öğütler..

kader konusuna yeniden girmeye gerek yok. allah herşeyi bilendir

senin cennete gideceğini biliyorsa seni cennete götürmek için yaratmıştır. bilmiyorsa zaten allah bilen olamaz. vs vs
    Aynı cümleleri geçen bir arkadaş grubunda birinden duymuştum kafası çok karışıktı, kaynak aynı galiba.

İslami açıdan bakarsak ortada hiçbir çelişki yok aslında, uzun uzun anlatmayada gerek yok nasıl düşünüyorsanız öyledir deyip kapatayım bu bahsi.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Allah,elbette geleceği biliyor.Ama o bildiği sonu kendi özgür iradenle seçen sensin.

Ayetler de translatelerde fark,yani mealdeki fark sadece ufakbir ifade tarzıdır....AYNI ANLAMdır...

Bunu değişik meallerde net olarak görürsünüz..ANLAM AYNIDIR.
    abka bak türkçe bile aynı dili konuşuyorken bana diyorsun ki.

allahın bildiği sonu..

sonumu biliyorsa benide yaratan o ise.

ben mantıken nasıl kendi tercihimi yapabilirim ???

Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Aynı cümleleri geçen bir arkadaş grubunda birinden duymuştum kafası çok karışıktı, kaynak aynı galiba.

İslami açıdan bakarsak ortada hiçbir çelişki yok aslında, uzun uzun anlatmayada gerek yok nasıl düşünüyorsanız öyledir deyip kapatayım bu bahsi.

hiç bir gruba üye değilim.. hiç bir felsefe kitabı okumadım. hiç bir atayiz grubu varmı diye araştırmadım. bunlar üzerine hiç bir kaynakta okumadım. kitap anlamında. veya felsefe forumlarında vs.

sorun yok herkes istediğine zaten inanıyor. burdan hiç kimse yazı ile video ilede din falan değiştirmez.

8. Spotta mal dagitiyola sanki.. dikkat dikkat

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 86/1005 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •