Originally Posted by
byroltr
Hocam IJA zaten IPB benzeri bir fon.Son ay 3 kardeþimin 1 arkadaþýmýn mevduattaki paralarýný düþük riskli TJI/RPD/GPG benzeri fonlara yatýrdým.Dediðiniz gibi düþük risk profilindeki bir fonun bir günde %10 düþmemesi gerekirdi.Öyle olsa agresif fonlar yatýrýrdým.Dün gece baþkalarýnýn parasý yüzünden uykum kaçtý, içim sýzladý.Kendi paramýn derdinden çok baþkasýnýn parasýna yanýyorum.Ben aldýðým riskleri biliyordum ona yanmýyorum, en fazla zamanýnda çýkmadýðým için dertleniyorum.Ama 2-3 risk seiyesinde bu iniþ-çýkýþalr doðru deðil.Bir tek GPG/SUB bu konuda baþarýlý oldular.Fonlardaki RÝSK KONTOLU kavramý sýfýrmýþ anlaþýlan.Herkes getirinin büyüsüne kapýlmýþ, benim kapýlmam çok garip deðil de fon yöneticilerinin bu girdapta sýkýþmasý acaip.Hele RPD'nin 18 lerde long açmasý anormal bir karar.
Neyse þimdi dertleniyor herkes ama birkaç mesaj önce olduðum þey çok doðru, ben de onu anlatýyorum günlerdir(elbette gülüyorlar) kazanýyor gözüken paralar aslýnda sanaldý.TL bazýnda kazandýðýmýz para sadece nominatif bir deðerdi.O zaman ülkenin ekonomisi ile kýyaslarsak bir þey ifade etmeyecekti.Hatta iflaslarla/temerrütlerle falan çok daha büyük zararlar olasýydý.
Sýký bir muhalif olarak belirtmem gerekir ki reis büyük bir kumar oynadý gibi gözükse de bence anormal güzel kurgulanmýþ bir icraat yaptý.Kendisiyle ilgisi olmayan orta sýnýfý çarpmýþ olsa da dolarý zirvelerde gezdirip millete kitledi ve devleti kurtardý.Ben bun karþý öne sürülen argümanlarýn geçerli olacaðýna inanmýyorum.Dolar riski bence bitmiþtir.Ýnþallah da yanýlmam.Ýþin sýrrý bunu faizi indirerek yapmýþ olmasý hiç katýlmasam da kendisinin siyasi bir deha olduðunu gösterdi.Birkaç sene sonra bu sýnavýn sonucunu görecðiz.
Þimdi þu zarar ettim psikozundan çýkýp yeni yatýrým temasýný oluþturmak zamaný.Bu konuda fikirler önemli.Ben orta vadede Borsanýn iyi olacaðýný döviz bazlý fonlarýn azaltýlmasý gerektiðini düþünüyorum.Henüz bir aksiyon da almadým.Ortalýk biraz sakinleþsin, kaybettik zaten epeyce.
Yer Ýmleri