Sayfa 87/990 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Viop XLVII

Müslüman bir karakterin gelip dibine kadar en hard kapitalizmi uygulaması insanın zoruna giden...
    Ultra zorba kapital ameriga dan daha fazla artan mesken fiyatları
    İnsanın en temel ihtiyacı mağaradan sonra..
    Gıda dünya ortalamanın onlarca katı..
    Her gün tok yatıp aç kalkan bir insan oğlu ihtiyacı.....

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Ekmekten kar edemiyoruz..
    Pasta yiyenler ödesin modeli
     Alıntı Originally Posted by palmet Yazıyı Oku
    Ankara da simit 6 TL... Poğca 10 TL... Poğcanın 10 TL olması fırsatçılık.. Simit ve poğcayı aynı yer satıyor.. Icınde 10 gr peynir var yok.. Karanfil sokak yukselle kesiştiği köşe başındaki işletme... Aynı poğça Yenimahalle metro istasyonunun yanında 6 TL.. Simit 5 TL... Bu durumda biri simidi %20 fazlaysa bogacayı %75,fazlaya satmakta..
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. Doların anormal yükselısıyle açgözlülük re arttı.. Tek seferde vole vurayım devri
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

4. Eskiden simit hesabı vardı.. Enflasyonu simit ile ölçerlerdi
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

5. Enflasyonun en kötü yani ahlaki erozyon. Insanlardaki fiyat algısı kaybolunca firsatcilara gün doğuyor. Amiyane tabirle kör tuttuğunu topal yetiştiğini dudukluyor. Enflasyon yuvarlanan kartopu gibi kendi kendini besleyen bir sürece giriyor. Bu kırılması zor bir döngü. Ve en çok zararı geliri ücret olanlara. Inanmayan ücretlilerin milli gelirden aldıkları pay nereden nereye gelmiş baksın.
    Sonuç olarak enflasyon bir tercihtir. Ve hırsızlıktan hic bir farkı yoktur. Yeniden dağıtım problemidir. Fakirden alıp zengine vermektir.

6.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Ülkedeki fiyat artışının haddini aştığına bende katılıyorum, kur aynı kur ama 1 ay önce 10 bin olan beyaz eşya şimdi 15 bin, hertürlü ev eşyalarında da yüksek artışlar var. Asgari ücret bu firmaların maliyetinin yarısı falanmı. Değilse ortada bir yanlış var. Piyasa kurun 25 tl olmasını fiyatlıyor diyenler var, kur 18 ken 25 tl gibi fiyatgeçirmek doğrumu. Kur 25 tl olsa bu sefer 30 tl gibi fiyatlarlar. Bana göre asıl sorun yüksek enflasyon beklrntisi, eğer kur uzun bir süre daha bu seviyelerde kalırsa bu beklenti kırılıp fiyatlarda düşüş başlar ama yeni bir kur yükselişi olursa bu süreç böyle devam eder, kendi kendini besleyen bir döngüye girmiş oluruz.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Benim gördüğüm talep düşmüyor hocam, satıcının elde etmeyi düşündüğü ciroyu sağlayan yüksek talep hala var.

Genel alışverişini 3 harflilerden yapan biri olarak bu marketlerde hala yüksek talep olduğunu görüyorum.

Sizin verdiğiniz örneğe göre 2 beyaz eşya talebi için Eskiden 3 beyaz eşyayı 30 bine satma yerine şimdi 2 beyaz eşyayı 30 bine satıyorlar. Böylece 1 tane fazla üretim maliyetini ya cebe indiriyorlar ya da stokta artı olarak yazıyorlar.

Velhasıl üreticiye yüksek ciroyu sağlayan talep hala çok yüksek. Ya halkın kirli çıkısında bulunan paraları var, ya da borç aldığı paralar var. Kimse ödenmeyeceğini bile bile borç vermeyeceğine göre talebi yapan halkın hala parası var. Ve bu talep aynı ciroyu sağlamayana kadar da bence fiyat artışı devam edecek.

7. 2004 öncesi 30 seneden fazla yüksek enflasyonla yaşadık, düştü dediğimiz zaman 25-30 düşüyordu, sert deval olduğu zaman 1994 gibi yüzde 150 kadar çıkıyor, ortalama 70-80 enflasyon, 30 seneden fazla sürdü.. o yüzden enflasyonun ne olduğunu dünyada en iyi bilenler türk halkıdır- akp dönemi büyüyen son nesil hariç

defalarca neflasoynu düşürme programları uygulandı, genelde imf kredisi eşliğinde imf direktifleriyle.. çok basittir imf programı, kuru sabit tutacan düşük tutucan, maaşları düşük tutucan, devlet asla para harcamayacak, faizi yüksek tutucan- faizi yüksek tutmaktaki amaç kuru sabit/düşük tutmaktı, talebi baskılamak değil, zira tüketici kredisi diye bi şey yoktu

8. Süt ve süt ürünleri 3 TL idi hadi bilemedin 4 TL lik süt... 21 TL.. Temel elementler cok pahalı.. Tahta da bu işe dahil

Sayfa 87/990 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •