Sayfa 89/1002 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Insider trading .Türkiye Cumhuriyeti devleti tam olarak manipülasyon yaparak halkın birikimini kast etti. Bazı vatandaşlar tüm birikimlerini şuan kayıp etti. Toplumsal huzursuzluk olabilir. Bu bir anayasal suçtur. Devlet halkı koruyacağına şimdi fakirden aldığını zengine verecek bir yol buldular. Izlediğim bir videodan
    Evet bundan ben de birkaç gün önce bahsetmiştim. Pazar gecesi hala insanların gözüne baka baka faizi düşüreceğim demek sonra da ertesi akşam mevduat hikayesini ortaya atmak bildiğiniz manipülasyondu, aldatmaydı, devlet eliyle dolandırıcılıktı. Sadece döviz alım satımı olarak bakmayın; kurların bu seviyeye sıçraması reel sektörü de çok hırpaladı, enflasyonu körükledi, insanlarda ruhsal sıkıntalara yol açtı. Yani sadece doları 18'den alanların canı yanmadı; kendisi ve çevresi dışında 85 milyon herkesin canı yandı. Böyle bir yıkıntıya yol açıp da sonra yapılan dalavereyi alkışlamak pek de normal bir şey değil kanımca. Düşünsenize fon
    lyöneticileri bile hiçbir ihtimal vermemişler aksi yönde olabilecek bir duruma. Sade vatandaş nasıl önceden görsün?

Bu mevduat olayını, herkesin kendisini uyardığı, ortalığın birbirine girmeye başladığı ilk günlerde ortaya atsa, o zaman ben de alkışlardım. Ama bu haliyle sadece tiksintiyle yaklaşıyorum.

2. Bu arada faiz indirimi falan yok faiz ciddi oranda yükseltildi.
    İnen faiz yok, faiz arttırımı var.
    Nkolay bugün 19,50 yaptı faizi.

MB'nın Eylül faiz indirim süreci başlamadan önce bile 19'du faizi nkolay'ın.
    İndirim masalının başladığı yerden bile yüksekte şu anda faiz.

O yüzden faiz indirdik ama dolarda düştü diye birşey yok.
    Ortada başarı falanda yok, tam tersine büyük bir tahribat var.
    Son düzenleme : myfinans; 23-12-2021 saat: 21:35.

3. Yot napıyor ya tahvil var içinde kaç puan düştü böyle saçmalık olmaz orta uzun hepsi biraz düzeldi bu düşüyor 3 ay önceki yere gitti böyle saçma iş mi olur

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu arada faiz indirimi falan yok faiz ciddi oranda yükseltildi.

İndirim masalınnın başladığı yerden bile yüksekte şu anda faiz.

Sözde bankalar Birliği bu model için anlaşmislardi. Şimdi biri yüzde 14 diğeri yüzde 19 vererek fark oluşuyor. Önümüzdeki ay oynanmış enflasyon 25 çıkarsa dolar yerinde sayarsa 1 ay sonra bu modelden kaçış başlayabilir.

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Kubilay Ozalp beyle mi gorustunuz acaba ? TCD nin parlak yillarinda fon yonetiminde Kubilay bey vardi diye hatirliyorum. Daha sonra oradan ayrilinca tcd nin de tadi kacmisti , gerci bist in tadi yoktu uzunca bir sure. Yillari tam hatirlamiyorum ama boyle bir durum vardi.
    Aynen öyle Sn Miror. Kubilay bey idi.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Son olaylar gösterdiki fon yöneticisinin istihbaratı kuvvetli olmalıymış.
    Bist gelmiş 2500'e öle hala saf saf hisse arttırımı yapan değişken fon yöneticisi olmaz.
    DÇM işini öğrenip tüm pozisyonları kapatacak yönetici lazımmış.

Millet bunu cumadan öğrendi bist'te satış yaptı, bizimkiler uyudular.
    Bundan sonra kriterlere kulağı delik yönetici kriteri de eklenmiştir.

7. Bu arada yarın bist'in çok sevdiği! cuma.
    Umarım gene bir furya yaşanmaz.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu arada faiz indirimi falan yok faiz ciddi oranda yükseltildi.

İndirim masalınnın başladığı yerden bile yüksekte şu anda faiz.

1.5 aylık çıkışta ,2 saat te cokuste sorumlu ,olan-alan satan vatandaşmi ? Bu ortamı yaratandir.
    Anlaşılmayan ise bu vurgunu yiyen vatandaşın ,vurgunu yediği yere tekrar gitmesi ,

Sayfa 89/1002 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •