Sayın forum sakinleri cümleten hayırlı akşamlar, malumunuz üzere öz sermayesi başlangıç sermayesinin altına düşen şirketler dahi makul bir gerekçe olmaksızın son 1 ayda absürt fiyatlara gitti. Son yaşadığımız krizden önce Eylül-Şubat arası da özellikle 86.000-122.000 yükseliş hareketinin sonlarına doğru benzer bir fiyatlama olmuştu. Acaba mevcut absürt fiyatlama yaşanması muhtemel ikinci düzeltme dalgasının(ya da çöküşün) ayak sesleri olabilir mi?
Yukardaki beyanlarım yatırım tavsiyesi olmayıp, şahsi fikir, deneyim ve öngörüleri ihtiva eder.Herkese bol kazançlar.
Öz sermayesi ne başlangıç sermayesi ne. ?
Burası tam anlaşılmadı.
Kavramı yanlış kullandım affedersiniz, başlangıç sermayesinden kaçtım tedavüldeki hisselerinin nominal değeri.Misal X şirketinin 1 TL nominal değerli 1.000.000 hissesi var fakat özkaynak toplamı 100.000 TL yahut eksi değerlerde.
Yukardaki beyanlarım yatırım tavsiyesi olmayıp, şahsi fikir, deneyim ve öngörüleri ihtiva eder.Herkese bol kazançlar.
Bir şirketin ödenmiş sermayesi vardır. ( Çıkarılmış sermaye limitleri içindedir.)
Öz kaynakları vardır.
Piyasa değeri vardır.
İsterseniz buradan başlayalım.
Ya da sorunuza doğrudan cevap vereyim.
Absürt fiyatlamalar her zaman olur. Yükseliş trendlerinde (oyuncu/seyirci sayısı çok olduğu için ) daha fazla göze çarpar.
Dediğiniz absürt fiyatlamalar BIST'in ağır abilerinde olsa belki belki haklısınız diyebilirim.
Ama öyle değil.
En azından henüz değil.
Öz kaynaklarının ödenmiş sermayesinin altına düşmesini anlatmaya çalışmıştım, Sayın Delikan. Yakın izleme pazarı, gelişen işletmeler pazarı ve piyasa öncesi işlem platformunda bulunan şirketlerin hisselerinin çoğunluğunda süregelen ve benim anlam veremediğim tavan serilerinin yarattığı tedirginlik beni bir düzeltme hareketinin yakın zamanda başlayacağı düşüncesine götürdü. Yanıtınız için teşekkür ederim Sayın Delikan.
Yer İmleri