Sayfa 9/637 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 65 - 72 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    önümüzdeki ay 30'a adım atıyoruz (beyaz yaka, mühendis). 1 ev sahibiyim. param %35 hisse, %65 dolarda (mevduat %4 faiz).

felaket senaryoları veya hedge vs. için forex'i hazırda tutuyorum. kumar tatmini veya hobi olarak günde 50 $ kazanmaya çalışıyorum (scalping)

üçüncü çeyrek bilançoları açıklanana kadar hissedeyim, sonrasında hisseden euro'ya geçmeyi planlıyorum.

bence büyük bir kriz kapıda, bu boğa piyasası ne kadar sürer bilmiyorum ama, hesabı birilerine kilitleyecekler. 2008 mortgage krizindeki gibi V formasyon (kısa) mu yoksa U formasyon (yıllar) mu olur bilemiyorum. o yüzden cash is the king diyorum. umarım krizi nakitle karşılarız.

arsa, ev vs yatırımı içinse istanbul bazında 7 üzerinde bir deprem beklenmesi sebebiyle istanbul çevresi emlak short diyorum, hele şu piyasanın doymuş haliyle short oğlu short.

%33 TL mevduat, %33 defansif hisse senetleri ve %33 döviz sepeti bence önümüzdeki 2 yıl için uygun olabilir.

Ahmetg Guest
    Gecen sene bu TR de ki ozel saglik sigorta sistemini iyice inceledim hatta eksisozlukten doktorlar buldum dibine kadar ogrendim ve tabiki sok oldum

ABD de saglik sigorta sisteminde insanlar korunmus ozel yasalar var bunun icin ama TR de yok hemen anlatayim

Diyelimki ozel saglik sigortaniz var ve ufak tefek seyler icin hastaneye gidip bunu kullandiniz o zaman sistem sizin normal biri oldugunuzu goruyor ve size o muhtesem omur boyu yenileme garantisini sunmuyor ve siz hep normal musteri olarak kaliyorsunuz. Normal musteri olarak kalirken mesela astim oldunuz, hop gelecek senenin 1 ocak itibari ile astim policeden cikariliyor

Diyelim diyabetik oldunuz hemen gelecek senenin 1 ocak itibari ile oda policeden cikariliyor

ABD de ise pre existing condition diye bir yasa var bunlar yapilamaz, neyse

Konustugum bir iki doktor soyle bir yol bulmuslar

Gencken sisteme girmisken hastalansan bile asla sigortaya soylemeyeceksin bu boyle 3-4 sene gidecek ve sen hep cepten nakit para ile tedavi olacaksin

3-4 sene sonra bu salak sigorta sistemi seni cok saglikli zannediyor ki kagit ustunde oyle ve sana i muhtesem paketi sunuyorlar

Omur boyu yenileme garantisi yani olene kadar policenden hicbir sey cikarilmadan sigortani yenileme garantisi

kulaga super geliyor ama sigorta sirketi senin priminide 3-4 e katliyor

Sen naapiyorsun? Tuketici mahkemesine gidip her sene bu yuksek fiyata itiraz edip eski fiyattan odemeye devam ediyorsun. Bunu hersene yapiyorsun

Iste TR deki ozel saglik sigorta sistemi. Ben yalnizca bana anlatilanlarin yalancisiyim. Farkli tecrubeleri olanlari duymak isterim

Ama sahsen SGK farki vererek ozel hastane bulunabilir diye dusunuyorum. Tamam butun ozel hastaneler kabul etmeyebilir ama buyuk sehirlerde sorun olmasa gerek

3.  Alıntı Originally Posted by AUDİ+ Yazıyı Oku
    Bir kişi para biriktirmek ve bunu yatırıma dönüştürmek istiyorsa yaşam kalitesini asla düşürmemeli ama gel görki kişiler para biriktirme ugruna kırk takla atıyor birazda bu ugurda ser sefil bir yaşam sürüyor ve bu tür kişiler hiç azımsanmayacak çoklukda..........
    Ben herkese çok önemli şeyler öğrenebileceği bir deneyim öneriyorum.Mesela sizin için çok fazla önemsenmeyecek bir miktar para kaç liradır.Mesela 200 veya 500 hadi minimuma çeksen 100 TL olsun.Ekstra masraflarınızın olmadığı aylık ortalama geçim masrafınız ne kadardır.3000 veya 5000 tl olsun veya masraflar çok aile büyükse daha fazlası,her neyse.Önerim birikim yapmadığınız,eğlence,tatil,gezme tozma içermeyen,sadece aylık geçim masrafınız olan 3-5 bin liranın sadece 300-500 TL eksiği ile geçinmeye çalışın.Söz Nirvanaya yaklaşacaksınız.Fazla yaşlanmadan denemenizi tavsiye ederim,6 ay harcamaya değer.

Merhabalar arkadaşlar
    oncelikle hemen belirteyim bende 37 yasimdayim.. hala evi odemeye devam ediyorum... ki allahtan 11 ay kaldi .. maasin baya bi %60 lik kısmı her ay krediye gecince pek bir birikim yapamiyormus gibi gozukebiliyorum. ama allahtan ki sirket bizi yolladigi baska isler icin ekstra olarak cuz i de olsa bi odeme yapiyor ki bu geleni duzenli olarak hisse senedine yatırıyorum.
    ben şansliydim acikcasi suana kadar koydugumu 2,5 a kadar katladim
    sayfayi en basindan beri okudum bes i olsun öss olsun vs vs ....
    bu arada üçün birini alirsin kısmında kahkayı patlattim ))
    sn ajfa 30 yasinda gercekten guzel yapmişsiniz bravo size (yanlis anlasilma olmasin gercekten hakkettiginizi dusunuyorum )
    belki yazinin en basindaki hatayi yapiyorum ... nakidi bolme konusuna
    aslinda nedeni biraz da su
    yas 37 olunca ister istemez kaybedilmiş vakidi geri kazanmaya calisiyorsunuz
    haliyle riskte kacinilmaz oluyor..
    acikcasi su temettü emekliliği benim oldukça dikkatimi ceken bir konu oldu
    bu konuyu biraz daha irdelemek istiyorum acikcasi
    benim model portfoyumde acikcasi acil nakit ihtiyaci suanda (allah korusun saglik disinda bir durum olmadigi surece yok )
    kredi nedeniyle suanda koseye de para atamiyorum.. ama soyle bir secenegi suanda kendimce uyguluyorum
    eger krediyi kapatirsam (ki istedigim zaman kapatabilecek konuma geldim)
    yillik bazda bana hisse senedinden gelme ihtimali olan getiriden ne kadar gider?
    malumunuz
    ilk hedef krediyi bitirmek
    ikinci hedef ise bana kalacak olan maaşi krediye verirmiş gibi aylik atiyorum %20-25 civarini borsaya aktarmak
    bes ilgi cekici olabilir ama acikcasi getirisini hesapladigim zaman temettü emekliliği yada hisse senedi almak bana daha cazip geliyor..
    getiri anlaminda baktigim zaman tabiki
    ama sonucta herkez kendinden sorumludur
    ayrica bu harika konu icinde tesekkur ederim
    ilk sayfadan son sayfaya da gayet soluksuz okudum okuyacagim
    yazan herkesin ellerine saglik .... iyi geceler

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Gecen sene bu TR de ki ozel saglik sigorta sistemini iyice inceledim hatta eksisozlukten doktorlar buldum dibine kadar ogrendim ve tabiki sok oldum

ABD de saglik sigorta sisteminde insanlar korunmus ozel yasalar var bunun icin ama TR de yok hemen anlatayim

Diyelimki ozel saglik sigortaniz var ve ufak tefek seyler icin hastaneye gidip bunu kullandiniz o zaman sistem sizin normal biri oldugunuzu goruyor ve size o muhtesem omur boyu yenileme garantisini sunmuyor ve siz hep normal musteri olarak kaliyorsunuz. Normal musteri olarak kalirken mesela astim oldunuz, hop gelecek senenin 1 ocak itibari ile astim policeden cikariliyor

Diyelim diyabetik oldunuz hemen gelecek senenin 1 ocak itibari ile oda policeden cikariliyor

ABD de ise pre existing condition diye bir yasa var bunlar yapilamaz, neyse

Konustugum bir iki doktor soyle bir yol bulmuslar

Gencken sisteme girmisken hastalansan bile asla sigortaya soylemeyeceksin bu boyle 3-4 sene gidecek ve sen hep cepten nakit para ile tedavi olacaksin

3-4 sene sonra bu salak sigorta sistemi seni cok saglikli zannediyor ki kagit ustunde oyle ve sana i muhtesem paketi sunuyorlar

Omur boyu yenileme garantisi yani olene kadar policenden hicbir sey cikarilmadan sigortani yenileme garantisi

kulaga super geliyor ama sigorta sirketi senin priminide 3-4 e katliyor

Sen naapiyorsun? Tuketici mahkemesine gidip her sene bu yuksek fiyata itiraz edip eski fiyattan odemeye devam ediyorsun. Bunu hersene yapiyorsun

Iste TR deki ozel saglik sigorta sistemi. Ben yalnizca bana anlatilanlarin yalancisiyim. Farkli tecrubeleri olanlari duymak isterim

Ama sahsen SGK farki vererek ozel hastane bulunabilir diye dusunuyorum. Tamam butun ozel hastaneler kabul etmeyebilir ama buyuk sehirlerde sorun olmasa gerek
    Sgk farki vererek bulunabilen ozel hastaneler genelde devlet hastaneleri gibi oluyor. Belki biraz daha iyidir. Kendiniz ve esiniz tamam da, cocuklarin Allah korusun sagligi icin maddiyat dusunemiyorsunuz yeri gelince. Beyaz yakalilara saglanan policelerde kendileri, cocuklari ve aileleri ozel hastanelerde iyi kosullarda saglik destegi alirken, calisanlar birikimiler olsa bile bu destekten mahrum kalmamak icin calismaya devam ediyorlar. Anlatmak istedigim buydu.

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Teker teker alıntı yapmak istemedim...güzel dikekkerini ileten ve katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler.

Algıda seçicilikten olsa gerek başlığa şu ana kadar yazan hemen herkes konunun öneminin farkında, bir şekilde erken emeklilik ya da ileriki yaşlarda rahat etmek için tasarruf etmeye, tasarruflarını mantıklı yatırımlara aktarmaya başlamış.

Aslında hepimizin birbirimizin deneyiminden az çok alacaklarımız var...bu nedenle paylaşıma devam.

7.  Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    Sgk farki vererek bulunabilen ozel hastaneler genelde devlet hastaneleri gibi oluyor. Belki biraz daha iyidir. Kendiniz ve esiniz tamam da, cocuklarin Allah korusun sagligi icin maddiyat dusunemiyorsunuz yeri gelince. Beyaz yakalilara saglanan policelerde kendileri, cocuklari ve aileleri ozel hastanelerde iyi kosullarda saglik destegi alirken, calisanlar birikimiler olsa bile bu destekten mahrum kalmamak icin calismaya devam ediyorlar. Anlatmak istedigim buydu.

Ben olaya şöyle bakıyorum...20 sene kadar full özel sağlık paketi kullanmış biri olarak...artıları tabii ki fazla...ancak bir mühendis olarak matematik acıdan bakınca, ekonomist olarak fayda maliyet açısından bakınca değer mi sorusuna gonul rahatlığıyla evet diyemiyorum.

Maddi açıdan çok daha rahat hissedince ayrica özel sigorta satın alabilirim...ancak sadece bu fayda icin erken emekliliğimi geciktirmezdim..vakti ve ilgisi bol bir baba olarak çocuklarıma daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum...çok yoğun tempoda çalışıp çocuklarla kaliteli 1 saat bile vakit gecirenedikten sonra özel sağlık sigortası olsa ne olacak...yanı ne icin neyin feda edildiği önemli...ben erken emeklilik ve bol ilgi alakayı tercih ettim.

Bu arada bunlar kişisel hatta ailecek yapılan tercihler, herkesin öncelikleri ve beklentileri farklı...bu nedenle kesin doğru ve yanlışlar yok, her tercihe saygımız sonsuz...farklı bir bakış açısı faydalı olabilir diye aktarıyoruz görüşlerimizi.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben olaya şöyle bakıyorum...20 sene kadar full özel sağlık paketi kullanmış biri olarak...artıları tabii ki fazla...ancak bir mühendis olarak matematik acıdan bakınca, ekonomist olarak fayda maliyet açısından bakınca değer mi sorusuna gonul rahatlığıyla evet diyemiyorum.

Maddi açıdan çok daha rahat hissedince ayrica özel sigorta satın alabilirim...ancak sadece bu fayda icin erken emekliliğimi geciktirmezdim..vakti ve ilgisi bol bir baba olarak çocuklarıma daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum...çok yoğun tempoda çalışıp çocuklarla kaliteli 1 saat bile vakit gecirenedikten sonra özel sağlık sigortası olsa ne olacak...yanı ne icin neyin feda edildiği önemli...ben erken emeklilik ve bol ilgi alakayı tercih ettim.

Bu arada bunlar kişisel hatta ailecek yapılan tercihler, herkesin öncelikleri ve beklentileri farklı...bu nedenle kesin doğru ve yanlışlar yok, her tercihe saygımız sonsuz...farklı bir bakış açısı faydalı olabilir diye aktarıyoruz görüşlerimizi.
    Sayin Cautionary yanlis anlamayin topic cok yararli, artisi eksisiyle herseyi tartismaliyiz. Sadece taslar yerine saglam otursun diye konusuyoruz. Herkesin tercihleri farkli tabiki.
    Saglik sigortasi haricinde, bilirsiniz beyaz yakalilarin cocuklarinin buyuk bolumu ozel okullara gider ve maaslar bu kurumlara aktarilir. Ozel okullar yillik 10 milyarlarca masraf demektir. Erken emeklilikte bunu da saglayacak birikim yapmalisiniz. Ya da saglik da oldugu gibi devlet okullarina yoneleceksiniz.
    Ha bunlar (ozel okul, saglik policesi vb)birlesince, ayni standartlari erken emekli olunca da devam ettireyim derseniz tasarruf etmeniz gereken tutar yukseliyor. Ben sadece en onemli gordugum 2 kalemi belirttim. Egitim ve saglik. Bir yatirimci erken emeklilik portfoyu olustururken bu kalemleri oncelikli dikkate almali anlaminda.

Sayfa 9/637 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •