Hepsi para kazanmak için yada çıkarı için yaptı. Niye kıllığına yapsın. Bizim ekonomimiz güzel yönetiliyor olsaydı da trump böyle bişey deseydi etkisi olur muydu bence olmazdı. Sen kaleyi boş bırakırsan adamda golü atar. Alır papazını basar havasını artık ne kadar oy devşirirse o kadar iyi onun için.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
GER'de bunun önlemini, kiralık ev sıkıntısı olan, almış belediyeler var. Boş tutulan, içinde ikametin olmadığı evlerden minimum 1 aylık (veya daha fazla. Bir hesaplaması var da unuttum nasıldı) güncel kira kadar vergi alıyor belediye (gelir vergisi vs. den ayrı).
buyuk ihtimalle turkiyede hic tekel ve trostlerin olmadigini amerikada ve avrupada devletin kesinlikle hic bir mudahele ve onlemde bulunmadigini saniyorsun.
serbest piyasa ve kapitalizm o sandigin sey degil. kapitalizmin temel dayanagi -anti trust act-tir
turkiyede de serbest piyasa ve kapitalizm zaten hic yok. turkiyede, celal sengorun deyisiyle oklokrasi; ve bolca muhafazakarlik ve milliyetcilikle soslanmis, dunyada esi benzeri olmayan bir populist yonetim anlayisi var. nispeten derebeylik, kismi milliyetci, dini butun, sosyalizme benzer bir yapi olarak da tanimlanabilir. bu tanimlamalar hangi kitapta vardir tartisilir.
orta-uzun vadede cikis yolu yok gibi gorunuyor. toplumun yapisi dusunuldugunde.
milyonlar devlette calismak, devlete kapagi atmak icin takla atiyor. memur olanlar kpss kazanmis olmayi cok buyuk bir zeka belirtisi olarak goruyor... ilginc. gidisat kotu. calisabilir nufusa oranla memur sayisinda dunya lideriyiz.
dogrulugunu bilemedigim istatistikler gore ulkede ortalama iq seviyesi 89, devlet hastanesine gittim doktorlar , calisanlar kalite yerlerde, tuvitirda okuyorum doktorlar toplumun en zeki katmani sayiliyor. hemsireler vsler koridorda turku cigiriyordu.
toplumda kesimler oy verme mekanizmasini kendi cikari icin tehdit olarak kullanmak icin orgutleniyor, baska hicbir sey umurlarinda degil. demokrasi de bu degil.
muhendisim, yeni alimlar yapiyoruz, gelenlerin cogunun birak muhendislik nosyonunu, okuma yazmayi bile beceremedigini goruyorum. kalite yerlerde. o sebeple bu toplumda cikis gormuyorum.
yine de yanildigimi umit etmekteyim.
Demek ki belli durumlarda dövletin vergi ile piyasayı dizayn etmesi malesef bir zorunluluk haline geliyor.
Vergi alınmasının serbest piyasa ile ilgisi yok ki. Zaten vergi alınması karşıtı değilim. Vergi alınmasının adil olmasını lazım öncelikle. Eğer suistimali engelleyecekse sorun yok vergide.
Yukarıda verdiğim örnek zaten sadece kiralık ev sıkıntısı olan belediyeler tarafından uygulanıyor, genel de uygulanan bir şey değil.
Sadece malın/mülkün alınmasındaki kısıtlama olmamalı diyorum. Eğer topluma hizmet olarak gidecekse vergi %50 olsun. Bu hizmetten bende faydalanacağım sonucunda.
Yer İmleri