News kardesim okuyup cikma
Seninde yorumlarini gormek isteriz
Akil akildan ustundut
News kardesim okuyup cikma
Seninde yorumlarini gormek isteriz
Akil akildan ustundut
Tesekkurler
Buzamana kadar budurumu bilmiyordum
Gercrkten pff ve kvba vslorsuzler burda
Joker vazifesi goruyor.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu defter tutma işine kesinlikle katılıyorum. Yarın falan başlayacağım. Bugün yanlışlıkla yanlış günde dolar sattım, aşırı aşırı dalginlik var. Geçen gün de bu EIB nin yeni fiyatı bugun ne kadar da farklı diye söylendim, değeri bir girdim, portfoy dramatik olarak değişti
EID ile karışmış meğer. Defter önerisi çok mantıklı bu sebeple.
![]()
Bunları neden yazıyorum üstad, risk seviyesi yüksek yatırım için biraz süreyi uzun tutmanın önemini vurgulamak istiyorum. Beklentilerime paralel bir sistem uyguluyorum. Ben borsada ilk etapta 125 k bekliyorum yılbaşı sonrası. Beklentim bu yönde olduğu için vademide buna göre belirliyorum.Şimdi 110 k dan 125 k seviyesine yükseliş yaklaşık 15 k lık, yüzdesel olarak ise % 14 lük bir beklenti.Bu süreçte yatırım ysptığım fondan en az % 50 kazanç hedefliyorum. Stop seviyem 107 k.
Strateji mi bu düzlemde kurduğum için kafamda rahat, günlük bakmamak lazım anlatmak istediğim olay bu.Stratejiniz olursa herşey daha anlamlı oluyor yani.
Yoksa ppf ye mahkum kalırız, riski zamana yayarak yatırım yapınca takılmıyor insan günlük değişimlere.
öncelikle portföyümün en fazla yüzde 50'siyle valörlü fonlara giriyorum. Kalanı da günlük ppf ve kvb gibi likit fonlarda oluyor. Bu gün bir miktar, mesela 50 liralık tcd sattım ve parası yarın 14.30'dan sonra hesaba geçeceğinden normalde ancak pazartesi tekrar alabilirim. Valör t2 olsa da salı alabilirim. Yarın tekrar tcd almak istediğimde hemen bu gün sattığım kadar likit fon bozarak alım yapar, öğleden sonra hesaba geçecek bu gün sattığım tcd parasını da tekrar likit fona koyarım. Bu şekilde bü gün sattığım fona pişman olursam ya da yarın daha da düşüyorsa hemen almış olurum. Fon değişimini de bu şekilde aynı gün sonunda yaparım istersem bu gün 50 liralık tcd satarken hemen likit fon bozup 50 liralık acc alımı yaparım. Yarın sabah uyandığımda tcd'den acc'ye taşınmış olurum.
amerika güzel ama bu dolar zıkkımı ille de direnci kıracağım diyor.
Yer İmleri