Sayfa 918/1000 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,337 - 7,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 5 milyon da sıfırları yanlış yazdın galiba .

50 bin bile Yok ki Azınlık olarak Ermeni kökenli Tc vatandaşı
    Sayilari bilinemez gibi ama 1 milyon rakami sosyal medyada cok dillendirildi. Pakradunileri de koyarsak 1 milyon olabilirler. Rivayete gore tehcir sirasinda ortada kalan cocuklar, Kürt aileler arasinda paylasilmis. Osmanlinin kurdugu izci kurumlari var, buralarda Ermeni cocuklarinin barindirildigi biliniyor. Cumhuriyet doneminde Tsk'ya cok sayida alinmislar. Denilir ki, Albayliga kadar yukselirlermis. Pakraduniler ise cok daha onemli mevkilere gelebilirler. Arastirirsaniz hayretler icinde kalirsiniz.
    Bbg evi diye bir yarisma vardi, galiba toplam 5 yarisma yapilmisti. Bunlarin 2'sini Ermeni yarismacilar kazanmisti. Oylama Turkiye geneli sms oylamasi seklinde yapilmisti. Her telefondan 1 oy kullanilabiliyordu.
    @erefefik

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Donme coktur bilhassa tehcir zamaninda, bir suru din degistiren vardir.

5 Milyon olmasa bile 1 milyon falan vardir, koku Ermeni olan.
    Evet dönme çok özellikle bazı bölgelerde bizim damadın dedesi dönmüş zamanında başlarına birşey gelmesin diye .

GAP turu yaparken Ermeni kilisesine de gittim

zamgoçla konuştum oranın 60 Ermeni vatandaşı olduğu halde .

Kiliseye gelip gizli bir şekilde ibadet eden 40-50 bin Ermeni olduğunu kökenini öğrenip gelip dua edenler var dedi o zaman .

Zaten orada ilde 60 ın üzerinde Ermeni kilisesi varmış .

Toplam Anadolu’da 1500 in üzerinde Ermeni kilisesi vardı Osmanlı kayıtlarına göre .

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

3.  Alıntı Originally Posted by yelkenci Yazıyı Oku
    medeniyet trenini kaçırmış bir imparatorluğun cesur çocukları 29 ekim 1923 tarihinde geleceğin aydınlığını sızdıran bir gedik açmışlardı surlarda; ancak biz bugün o aydınlığın ışığını söndürüp gediği tekrar sıvamak için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz.

neyse…

cumhuriyet bizim belki de medeniyet trenindeki son vagonda kaptığımız ikinci sınıf bir yolcu biletiydi. her istasyonda bir ön vagona geçerek birinci sınıf lüks vagonda seyahat etme hayalimiz ise suya düşeli çok uzun zaman oldu. türk milletinin medeniyet yolculuğu hep jakobenisttir(üstten inmeci). resim mi çizilecek? fatih çizdirir. matbaa mı gelecek? ferman çıkar, fetva verilir. cumhuriyet mi kurulacak? “beyler, yarın cumhuriyeti ilân ediyoruz” denilir. bir nevi şeriatın kestiği parmaktır medeniyet, acımaz. padişah ister kavuk çıkar fes giyilir, fes çıkar şapka takılır.

lafı fazla uzatmanın pek manâsı yok. 95 yaşına giren cumhuriyet, büyük bir hevesle kurulup her alanda atılımlar gerçekleştirmiş fakat hiçbirini sonuca ulaştıramamıştır. bugün bizim bir bilim geleneğimiz yok, spor ekolümüz yok, sanayimiz yok ve hatta büyük bir hırsla saman ithal ederek kökünü kuruttuğumuz tarımımız da artık yok. cumhuriyetin ilk yıllarında canla başla çalışan aydınlarımız, bilim adamlarımız da yok olmuş durumdalar. öyle bir haldeyiz ki milli bir ülkümüz bile yok. ve hatta hatta artık iyi niyetimiz bile yok; rotasız gemi misali okyanuslarda savrulup duruyoruz. yani ne gâvura ne müslümana hayrımız var.

velhasılıkelam günlük politikalar ile iktidar hırsına kapılmış hükümetler zincirinin 1938’den günümüze çizdiği cumhuriyet tablosu kısaca şöyledir: ülküsüz, dış politikasız, iç istikrardan yoksun bir türkiye. ve bu türkiye’nin suçu sadece akp’nin değil, gelmiş-geçmiş tüm hükümetlerin omuzundadır. bunu kavrayarak çözüm reçeteleri yazmak ise türk gençlerinin, aydınlarının görevidir.

geleceği pek parlak görünmeyen ama yine de umudumuzu yitirmediğimiz türkiye cumhuriyeti devleti’nin 95. yılı kutlu olsun!
    Tek sayfa ile ancak bu kadar mükemmel özetlenebilirdi. Oğulun, Babayı geçmesi felsefesini de son 15 senede nasıl terk ettiğimizi de ilave edelim.

Sizi, ayrıca "umudunuzu yitirmediğinizden dolayı" defalarca kutluyorum.

Maalesef, ülkenin oldukça büyük bir kısmı bu duygudan da arındırıldı.

4. Gayet net görüldüğü gibi, son 15 senedir, hiç bir dönemde, önceki dönemlerdeki seviyeyi aşamamış, hatta son

zamanlarda , tüm alanlarda, tam manası ile çuvallamış bir idare tarzının görüntüsü varken, beğenmediğiniz, borç

batağındaki, USA performansının zirvelerini test ediyor. Muhtemelen, son seçimlerdeki tercihlerinin, bir

düzeltmesini yaşayacak gibi görünmesine rağmen , herhangi bir çöküş söz konusu bile değildir. (9000 bin altı dowjones)

Bütün mesele, her türlü ön yargıdan uzak, salt matematik kullanarak, ülkelerin idarelerinde kullanılan felsefenin, her

şeyin temeli olduğunun görülebildiğidir.
    Tamam sizinle tartisalim. Izleyenler icinde belki faydasi olur. Yalniz suan yesil recete ilac kullaniyorum, izniniz olursa 15-20 gun erteleyelim. Bir baslik acip, tartisiriz. Saygilar...

Not: Grafigi kompozit cizmek enflasyondan arindirmaz...
    Son düzenleme : ayvagobeknuri; 29-10-2018 saat: 20:08.
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    gecen hafta yazdığım senaryoda bir değişiklik yok,
    görüntü şuan netlik kazanmamis durum stabil şekilde beter olmadan yeter olmayanlari bekliyoruz.
    Forward lar 3 aylık yapılıyor, genel olarak. Kasım’da kusma işlemi biter. Zaten son 10 gündür kusma yaşanırken mideden parçalar ağızdan kanlar geliyor . Kasım bitiminde dönüş başlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    5 milyon da sıfırları yanlış yazdın galiba .

50 bin bile Yok ki Azınlık olarak Ermeni kökenli Tc vatandaşı

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    Sn. Hocam gizli Ermeni dönmeleri çoktur. Mesela Ara Güler'i ben yeni öğrendim. Ermeni asıllıymış.. Mesela eski sinema sanatçısı Sami Hazinses Ermeni imiş.. Mimar Sinan ben Türk sanıyordum. Adam Kayserinin Ağırnos köyünde, 21 yaşına kadar Ortodoks imiş. Ortdoks kiliselerine giden halis muhlis %100 Ermeni bir şahıs.. Daha sonra 21 yaşından sonra yeniçeri ocağında devşilirmiştir...

Mesela Mimar Sinan'ın bir huyunu hiç beğenmem...

Bir tane mesleğini öğretecek bir öğrenci yetiştirmemiştir.. Sanatına, ustalığına asla sözüm olmaz, lakin bir insan bir sanatçı ustalığını, hünerlerini, bilgisini kendisinden sonra gelecek nesiller için paylaşmaması ne denli bir kendini beğenmişliktir, psikolojide muhakkak bir açıklaması vardır..

Mimar Sinan öylesine kaliteli bir taş ustasıdır ki;"bazen bu hikaye onu övmek için anlatılır" oysa ben onun egoizm deki zirvesini görürüm.

-Sanırım Mimar Sinan bir Taş yapı yapar.. Arada bir taşın harcına bir yerine cam içine bazı bilgiler yazar bırakır. Birgün o cam düşer ve kırılır, der ki, benim ustalığıma örnektir bu.. Eğer bu yazıyı okuyorsanız şu kilit taşı şunu desteklemekte zorlanır onu çıkarıp bilmem ne numaralı taş ile değiştirin gibi bir yazı...

Arkadaş bu ne egoizmdir yahu.. Bu ne kendine saklanmışlıktır.. Bir şeyler biliyorsan yaz, sakla, aktar, paylaş ki çoğalsın.. Talebe yetiştir, öğret ki, öğretsin o da birilerini yetiştirir, ve bu ustalık senden sonra akar gider...

Bilgeliği aktarmama, talebe yetiştirmeme, bilgiyi paylaşmama asla Türk kültüründe yoktur.. Mimar Sinanı Türk sandığım zamanlar bu özelliği beni her zaman şaşırtmıştı..

Oysa geçmişini öğrenince bunu neden yaptığını şimdi daha iyi anlayabiliyorum..

O sebeple belki 5,000,000 abartılı olabilir ama gizlenmiş çok sayıda devşirme var.. Olmaz ise düzeltmeye razıyım çünkü araştırılmış bir rakam değildir..

Biraz konu dışı oldu ama TATİLLERDE bazen kafa dağıtmak için farklı şeyler paylaşmaktada fayda vardır diye düşünüyorum..

Yeri gelmişken;
    "Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn. Hocam gizli Ermeni dönmeleri çoktur. Mesela Ara Güler'i ben yeni öğrendim. Ermeni asıllıymış.. Mesela eski sinema sanatçısı Sami Hazinses Ermeni imiş.. Mimar Sinan ben Türk sanıyordum. Adam Kayserinin Ağırnos köyünde, 21 yaşına kadar Ortodoks imiş. Ortdoks kiliselerine giden halis muhlis %100 Ermeni bir şahıs.. Daha sonra 21 yaşından sonra yeniçeri ocağında devşilirmiştir...

Mesela Mimar Sinan'ın bir huyunu hiç beğenmem...

Bir tane mesleğini öğretecek bir öğrenci yetiştirmemiştir.. Sanatına, ustalığına asla sözüm olmaz, lakin bir insan bir sanatçı ustalığını, hünerlerini, bilgisini kendisinden sonra gelecek nesiller için paylaşmaması ne denli bir kendini beğenmişliktir, psikolojide muhakkak bir açıklaması vardır..

Mimar Sinan öylesine kaliteli bir taş ustasıdır ki;"bazen bu hikaye onu övmek için anlatılır" oysa ben onun egoizm deki zirvesini görürüm.

-Sanırım Mimar Sinan bir Taş yapı yapar.. Arada bir taşın harcına bir yerine cam içine bazı bilgiler yazar bırakır. Birgün o cam düşer ve kırılır, der ki, benim ustalığıma örnektir bu.. Eğer bu yazıyı okuyorsanız şu kilit taşı şunu desteklemekte zorlanır onu çıkarıp bilmem ne numaralı taş ile değiştirin gibi bir yazı...

Arkadaş bu ne egoizmdir yahu.. Bu ne kendine saklanmışlıktır.. Bir şeyler biliyorsan yaz, sakla, aktar, paylaş ki çoğalsın.. Talebe yetiştir, öğret ki, öğretsin o da birilerini yetiştirir, ve bu ustalık senden sonra akar gider...

Bilgeliği aktarmama, talebe yetiştirmeme, bilgiyi paylaşmama asla Türk kültüründe yoktur.. Mimar Sinanı Türk sandığım zamanlar bu özelliği beni her zaman şaşırtmıştı..

Oysa geçmişini öğrenince bunu neden yaptığını şimdi daha iyi anlayabiliyorum..

O sebeple belki 5,000,000 abartılı olabilir ama gizlenmiş çok sayıda devşirme var.. Olmaz ise düzeltmeye razıyım çünkü araştırılmış bir rakam değildir..

Biraz konu dışı oldu ama TATİLLERDE bazen kafa dağıtmak için farklı şeyler paylaşmaktada fayda vardır diye düşünüyorum..

Yeri gelmişken;
    "Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..."
    Sn.selka sedefkar Mehmet Ağa öğrencisi diye biliyorum....malum Sultan Ahmet camini inşa etmişti....yanlissa duzeltin lütfen.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by betterking Yazıyı Oku
    Hayır stop olana kadar günlerce de taşınabilir pozisyonlar, zaten yazdığım gibi O/N yani gecelik faiz söz konusu olan, misal 23:50'de pozisyon kapatılırsa short taraf o gecelik faizi alamaz. Long taraftaysa genelde ekside olduğundan ya 23:50 de kapatıp zararı realize edecek yada bekleyip zarara ek olarak yaklaşık %1'lik O/N faiz zararına da katlanacak. Zaten bu poz. açanlar bunu bildiklerinden short yönde yüklenip (kaldıraç x düşüş yüzdesi) + anapara üzerinden %0,28 O/N olmak üzere çift taraflı kar yazıyorlar.
    Bu isler gecici üstad bu faiz ve düşüş sürdürülebilir olamaz kimse dayanmaz günlük 0.92 faiz alıştırma taktiği fatura ağır olur olmayan bir şeyi satmak hele dolar için dünyada en tehlikeli işlem bence ky çok dikkatli olmalı fiziki alıp satmaya benzemez
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

Sayfa 918/1000 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •