Sayfa 919/1009 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929969 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 7,345 - 7,352 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

Yoksa davutoğluna da temel karamollaoğluna da babacan a da günahımı vermem.Hiçbirini zerre sevmem.Diğer liderin adını bile hep unutuyorum onu kimdir nedir bilmiyorum bile,ona da bakanlık verecektik gerçi)))))))))Bak akşener ittifak ortağı olarak bence uygun bir isimdi,tabanı da vardı.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Demokratik parti derken,ben konuyu şeedemedim,bizim partiler kanunu ortadayken demokratik parti nasıl oluyor ben onu anlamadım.Benim bildiğim lider delegeleri ve milletvekillerini seçiyor onlar da lideri bu döngü bir başladı mı con ahmet in devri daim makinesi gibi sonsuza kadar devam ediyor.Arada lider ölürse özal gibi veya baykal gibi ince gibi kasetin çıkarsa gümbürdüyorsun.En son ecevit ismet inönüden demokratik yolla liderliği aldıydı sanırım o zamandan beri maşallah liderlik ömür boyu devam eden derebeylik gibi bir şey.Demokrasi bizde tiyatrodur.Bunun istisnası da benim bildiğim yok.Lider istediği an kararı küt diye söyler,istediği an kurullarımızla istişare falan .Ali yeşildağ ın dediği gibi falan filan işler.
    siyasetden ümidi kestim tee çocuklukdan beri....
    Gel hkm isyan edek.Ben yatkınım ve uygunum S.S.K yok(1.5 yıl mecburiyet hariç)
    üstüme araba yok arsa yok daire yok kredi kartım yok.
    Son düzenleme : pisyedili01; 16-05-2023 saat: 01:52.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Devrim yapalım diyorsunuz yani)))))))))) Valla eskiden tek yol devrim derdi gençler,bu yapılanlardan bin kez ahlaklı bin kez güzelmiş o zaman yaptıkları.Kimbilir belki de ilerde gene sistemi öyle ya da böyle yıkmayı düşünen insanlar gene moda olur.Gerçi sistem o zaman onlara çok acı çektirdi,tavsiye edilecek şey de değil ya neyse.

Devrim yapalım diyorsunuz yani)))))))))) Valla eskiden tek yol devrim derdi gençler,bu yapılanlardan bin kez ahlaklı bin kez güzelmiş o zaman yaptıkları.Kimbilir belki de ilerde gene sistemi öyle ya da böyle yıkmayı düşünen insanlar gene moda olur.Gerçi sistem o zaman onlara çok acı çektirdi,tavsiye edilecek şey de değil ya neyse.
    4.kata yüreyerek zor çıkıyorum artık.

Evlendikden sonra bir gün hanımın kuzenlerinden biriyle sohbet ediyorduk.(diğeri hep dinler )
    "ağabey biz senden ilk başda irkildik" "niye dedim ? " "senin kredi kartın bile yok biz seni borsacı biliyorduk .çelişkili geldi" ."Para piyasalarındasın üstelik "...

Para piyasasında değilim sermaye piyasasındayım dedim geçiştirdim.
    Aykırı olunca deli muamelesi görüyorsun.

not:Bu arada x hisse nin primi bugün ilk gözüme çarpan oldu.Sizin adınıza çok sevindim.
    Son düzenleme : pisyedili01; 16-05-2023 saat: 01:53.

Şans işte sn pisyedili..Adamların kağıdını epeydir tutuyorum,kağıt ucuzdu reis gider diye basıyorlardı aşağı.Reis kaldı şans oldu baya baya.Yoksa benim aklıma göre reis birinci turda taburcuydu,borsa genel bayram yaşayacaktı biz de genele uyacaktık,çok farklı bir senaryo oldu.Daha da devam eder.

Şans işte sn pisyedili..Adamların kağıdını epeydir tutuyorum,kağıt ucuzdu reis gider diye basıyorlardı aşağı.Reis kaldı şans oldu baya baya.Yoksa benim aklıma göre reis birinci turda taburcuydu,borsa genel bayram yaşayacaktı biz de genele uyacaktık,çok farklı bir senaryo oldu.Daha da devam eder.
    Çokda mütevazi olmak aslında insanlardan gerçekleri saklamak demek belkide.İyisiniz .Tebrikler.
    Son düzenleme : pisyedili01; 16-05-2023 saat: 01:54.

7.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    ne alakası var bu adamların anlattıklarıyla..
    her seçimden 2 ay önce mi herkesin günah çıkarma/kızışma dönemi tutuyor..

e kaçıyorlardı..kapılar tutulacaktı..
    e hep çalıyorlardı..
    fatih portakal 20 diyordu..
    muhalif elitler 70 80 gidiyordu..

demokrasi getirecek, demokratik parti değilmisiniz ?
    lider önünüze iki tebessümle, yeşil islamcıları koydu...
    şeker verene koşan çocuklar gibi,
    bam bam oyları vurdunuz..
    la bunlarla bizim ne işimiz var diyeni de linç ettiniz..

daha kendi defalarca kaybeden liderini değiştiremeyen parti, ülkeyi değiştirmeye soyundu..
    değiştirdi de hani.. yemyeşil oldu..
    Valla ben esneyebileceğim kadar esnedim, başarı adına, yumdum gözümü.

Linç konusuna gelince...demokratik ortam elbette isteyen istediğini der, lakin sanki biz bunları bilmiyor muşuz, görmüyor muşuz gibi, son seçim düzlüğüne girildiğinde hala dillendirmenin faydası/etkisi yok...Bi ihtimal Mansur olur mu acep dedik, o da olmayınca sessizce sonucu bekledik.

Benden bu kadar. Daha da Davos'a gelmem.

Başka bir açıdan düşünüyorum da, belki de halk bu sanal pembe dünyayı tercih etti, sert gerçeklerin yerine....ponzi devam eder...bi yerde patlar.

Vaktiyle, ponzi ile ilgili eğitim vermiştim. Al bunu çalış, anlat dediler konferans şeklinde, eğitim dediysem.

Gümüş kolyeli olandı, bütün verileri vardı zaten hazır slayt halinde, biraz excelde hazır verilerle çalışma eklemiştim matematiği nedir bunun bağlamında. 5 inci kata ulaşınca ponzi patlıyordu. Mevcut büyüme ve prim modeli, onun kaçıncı katta patlayacağını belirliyor. Prim düşükse, cazibesi olmuyor büyümüyor, prim yüksekse ise 5 nci kattan sonrası yok...

Bakalım bu ponzi nerde patlayacak...acı reçete filan dediler ama, sanmıyorum...devam edecekler...sanki borsanın da yukarı sürülmesi kaçınılmaz gibi bu durumda....sadece şu düzeltmenin, dolara da bir düzeltme yaparak, nasıl tamamlatılacağı kaldı geriye. Pandemi dibinden Mart 2020-Aralık 2021 e yaklaşık %200 yükselen borsa, Aralık 2021 de yaklaşık TL bazlı %30 düzeltmiş gibi, oysa dolar bazlı birebir, yani çıktığı kadar geri düşmüş Aralık 2021 den sonra, hem de çarçabuk....bu kadar derin olmasa da alengirli bir jubile yapacaklar gibi geliyor bana.

8. Siyasilerin tümü özeleiştiri yapabilse ne güzel olur du ...

Sayfa 919/1009 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •