Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Hayat bunlara güzel. Zerre özenmem, ama millete aza kanaati, bir lokma bir hırkayı tavsiye edenler bunlar. İnsan utanır be, biz ailecek yediğimiz mütevazı bir yemeğin fotosunu bile paylaşmıyoruz...olan var, olmayan var, görgüsüzlük yapmayalım diye düşünüyoruz...ama bunlarda bu kafa ne arar, edep yahu!!!!
https://twitter.com/onediocom/status...55220282449920
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
10 sene önce senede borsada senede yüzde 20/30 netle masadan kalkmissak şahane yıl diyorduk. Bu sene 3 kat yapmışım yetmez daha yapmam lazımdi. Nerede hata oldu diyorum. Ödüm bokuma karışıyor her pozisyona girdiğimde ya yanlış ata oynayip bütün sene bekletirse yüzde elli ile masadan kalkarsam diye.. Mecbur muyum borsada takılmaya arkadaş. Seçenek te birakmiyor laleler.
Enflasyon herkes için zulümdür. Masadan çok şükür sefil kalkmiyoruz ama bu mal rejimin yaptığı saçmalığı da savunacak değilim.
Şu var ama borsadan kalkıp dolara çevirip Londra'da yaşayacak kişi için şahane..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
artık emeklilik sistemi iyice zora girecek.
bes ve uzun vade yatırım çok daha önemli hale gelecek gibi gözüküyor.
bulunsun hesabı bes yaptırmıştım. ayda ödediğim para bazı günlerdeki tekel masrafım bile değil
kaç katına çıkmış. inanılmaz.
trade yaparak bu parayı kazanmak imkansız.
ikinci strateji de holdinge veya patrona para aktarmak işlevi olan şirketlere uzun vade yatırım yapmak. misal serengetide ceylanların su yollarına yatıp aylarca bekleyen timsahlar vardır. sürü geçerken 1 tanesini yakalar, o ona yeter.
şirketler de temettü öderken tüm ortaklara öder, bundan tüm ortaklar faydalanır. buna patron da, 1 lotu olan yatırımcı da dahil.
misal 100 bin liralık bir portföyle yılda 6-8 bin lira arası temettü almak mümkün. şirketlerin değer artışı da bonus olur. zaten o paraya ev vs bir şey alamazsın. alsan dahi kiracı iyi değilse bir o kadar da eve ödemek zorunda kalırsın.
demem o ki çok çıktı vs yorumları doğru ama tepeyi ve dibi hiçbir zaman net bilemeyiz. şu şartlarda uzun vade yatırım çok daha cazip.
hala potansiyeli olan çok fazla hisse var. enerji ve kağıt sektörleri favorim.
audentes Fortuna iuvat
Resmi enflasyon yalani sadece bizde yok. Avrupada da vardir. Almanya ve ingilterede yasayan tanidik ve dostlardan edindigim bilgiler gore soyluyorum oralarda hane halkinin yillik enflasyonu %20 civaridir. Yani aciklanan resmi rakamin iki kati kadar. Tipki bizdeki gibi.....Resmi: %64... Gercek: %120 ...Istanbul haric tabi...
Kenan Sofuoğlu oğlu çok şirinmiş yetenklş bir pilot ve deone ustası olacak belli bu tarz videolara takılmayın sosyal medya ortamında aşırı değildir esas görgüsüzlük altınla eti bulayıp yiyenlerin ettiği seviyelerle başlar …
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
yazmayım diyorum olmuyor.
ağa bunlar hep pr işleri. niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz?
düne kadar döviz stabil iken din, iman, allah, kitap diyenler
şimdi damadın drone'larını güzelliyor.
vallahi de billahi de bu sayfa çok okunduğu için yazarken noktaya virgüle bile dikkat ediyorum.
ama bu nedir?
audentes Fortuna iuvat
Yer İmleri